Папата: По-добре атеисти, а не лицемерни християни!

Омразата към другите и злословието са голям проблем
2 яну 2019 22:40,
65
Папата: По-добре атеисти, а не лицемерни християни!
Снимка: Reuters

Папа Франциск разкритикува днес лицемерите в Католическата църква, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата


"Колко често виждаме позорното поведение на онези хора, които ходят на църква и са там ежедневно, но водят живот, в който мразят останалите или злословят за други хора", каза той по време на общата аудиенция във Ватикана.

"По-добре не ходете на църква: Живейте като атеисти", призова папата онези богомолци, които не са искрени.

По време на аудиенцията папата прие членове на Кубинския национален цирк, посмя се с танцуващите артисти и повъртя футболна топка на показалеца си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що трииш бе амджик коолу
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ухилен кат ***,или че му белят яйца,сдухан бял котарак
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, но ако питаш мен, това не важи само за християнството. Трябва религиите да изчезнат въобще като фактор в политическия живот на хората и да стават повод за войни, противопоставяне и омраза на верска основа. Вярата да остане право на избор на отделния човек, а не средство за манипулация и попълзновения от всякакъв сорт. В този смисъл да си атеист не е никак лошо. Съзнанието ти не е обременено и ако си умен,а не някакъв тесногръд,това може да ти е само от полза.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата не е Христианин а е Д
50
0
 
0
 
! Отговори
Богоизбрания менте преди 5 години
Папи-лио Полимнестър Паринда,пеперуда вид.Папа-та,носи дреха на Армани,белата роб-а
49
0
 
1
 
! Отговори
Глобалист преди 5 години
Браво всичко върви по планНо трябва да направим още обратни за свещеници докато хората не се отвратът напълно
48
1
 
0
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
дайте на бо клу ка 7 годишно да се успокои, че нещо е напрегнат хахаха
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toя папа много ми се издигна в очите. Много красив гол отбеляза в полза на Католицизма и в частност на истински вярващите. Направо направи смешни православните свещеници, които все още не са дорасли достатъчно за да кажат такова нещо на зомбираните, които им ходят по църквите за да им носят парички сляпо и без разбиране!
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лицемерите ви плащат за фустите!!! И за това да тичате, като кон из държавите. Лицемерно да си с дрехи и храна за хиляди Евро, а да съдиш бедните.
45
6
 
6
 
! Отговори
ПЕПИ преди 5 години
ПРАВ Е ПАПАТА -БРАВО. КАЗВА ИМ ГО В ОЧИТЕ.
44
6
 
8
 
! Отговори
ЛУЦИФЕР преди 5 години
По-големи лицемери от Ватикана и измисленият белодрешко - няма !!!!
43
4
 
8
 
! Отговори
Атеист преди 5 години
До АзНе бих те определил точно на бидон с фекалии, но щом това описание ти харесва, добре. А колкото да трапа с червеите, и да вярваш, и да не вярваш в това бъдеще, нищо по-различно няма да ти се случи. Това, че не вярвам в твоята фантастична система от награди и вечни мъки, населена с крилати приказни герои с благ или злобен нрав, съвсем не значи, че не се старая да съм добър човек. Може човек да е добър и без да го заплашваш, че ще гори в адски мъки за щяло и нещяло.
42
13
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
ВИждам че атеистите сте като маймуните,явно сте повярвали на Дарвин. НЯма по голяма трагедия от това да смяташ, че си мимолетен бидон с фекалии и единственото ти бъдеще е трап с червеи.
41
5
 
7
 
! Отговори
граф Люцкан преди 5 години
До коментиращите по-долу:Преди да спорите дали има или няма бог, дефинирайте какво разбирате под "бог", защото ако е някакъв брадат дядка, седящ на облак, определящ кой е добър и кой не е - сори, такъв не съществува. Думата "бог" може да се опише само като сумата от всичко същестуващо, която е повече от сбора на съставните части - несъзнаваната сила, движеща всичко от началото си към неизбежния си край... и толкова. Райове, адове, грехове и т.н. може да си ги запазите за лековерните.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно то всички комунисти у нас станаха много вярващи.
39
9
 
15
 
! Отговори
Атеист преди 5 години
Атеизмът всъщност е здрав разум. Религията в най-добрия случай е безобидна инфантилност, а в най-лошия - убийствена фанатична глупост.
38
7
 
7
 
! Отговори
Атеист преди 5 години
До АзИ да се заблуждаваш, че си нещо повече или по-различно от това, което описа, то няма да промени фактите. Боговете са измислени. Първо хората са ги измислили като приказки, за да обяснят света на децата си. После по-находчиви хора са използвали това за да управляват по-лесно доверчивите инфантили. Това е истината. Колкото до смисъла на живота, вселената и всичко останало, отговорът е 42.
37
11
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
ПО добре е да си лицемерен и пропаднал християнин, защото ако си атеист, означва че си мимолетна машина за фекалии и съществуванието ти е безмислено. Атеизма всъщност е патология. Да погледнеш дори коляното си, веднага ти става ясно че има творец освен ако не си ***. ДОри Айнщайн го е осъзнал, късно но по добре от никога.
36
8
 
7
 
! Отговори
Атеист преди 5 години
Ами то има два вида християни: лицемерни и инфантилни. В 21 век, века на информацията и научно-теническия прогрес, да си останеш, а още повече да станеш християнин или какъвто и да е друг вярващ, си е като да си заровиш главата в пясъка, за да не виждаш света около себе си. Как инак да запазиш втълпяваната с хилядолетия илюзия на вярата?
35
9
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Аз съм АТЕИСТ!