ЕК: Солидарност към мигрантите от Средиземно море!

Комисията призовава страните членки да си ги разпределят
3 яну 2019 19:45,
41
ЕК: Солидарност към мигрантите от Средиземно море!
Снимка: Reuters

Европейската комисия призова днес страните от Европейския съюз да проявят повече солидарност и да разпределят помежду си около 50 мигранти, спасени в морето от две неправителствени организации и получили временно право да останат в малтийски води, предаде Франс прес.

ЕК се свърза с няколко страни членки, за да се намери решение за бързо сваляне на брега на хората от корабите "Сий уоч 3" и "Сий ай", каза пред журналисти говорителка на Еврокомисията.

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос призовава страните членки да окажат подкрепа и дадат принос в това общо усилие за безопасно сваляне на хората от корабите, допълни тя.

"Необходима е по-голяма солидарност сред всички страни членки, а ситуацията показва за пореден път, че спешно трябва да бъдат намерени предвидими и трайни решения", подчерта говорителката.

Малтийските власти се съгласиха да дадат достъп в малтийски води на двата кораба на германски НПО с общо 49 спасени в Средиземно море мигранти заради влошените условия на борда, съобщи вчера малтийският флот.

От 22 декември "Сий уоч 3", който плава под холандски флаг, очаква разрешение да влезе в някое пристанище. На него се намират 32-ма мигранти, включително три малки деца, трима непридружени непълнолетни и четири жени, от Нигерия, Либия и Кот д'Ивоар.

Корабът "Сий ай", на който има 17 мигранти, също получи разрешение да остане в малтийски води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
точка преди 5 години
Членуващите в Еворпейската комисия да си ги разпределят помежду си.Доста финанси са"заработили" като тунеядци.
30
0
 
5
 
! Отговори
Slavic Patriota преди 5 години
Ако бяха българи, румънци, унгарци, поляци и руснаци, веднага щяха да ги наплюят и изгонят. Но щом са арабски талибани и африкански ***, трябва солидарност. Пфуууууууууу
29
0
 
5
 
! Отговори
елка василева преди 5 години
а колко българи и румънци не допуснаха в самолетите от европа до канада , и колко върнаха от канада , и то си бяха с редовни паспорти и пр.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НПО организациите работят във връзка с трафикантите. Едните събират жертвите прибират им парите , качват ги на кавото имат и ги пращат в морето. След това се обаждат на НПО-корабите да ги "спасят" - и накрая делят парсата.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НПО германските кораби да ги връщат откъдето са дошли. Или сами да се грижат за тях до живот. Меркел е жива и здрава.Иначе това няма да спре!
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три дена стоят и чакат, не ги пускат на сушата в Малта.Чудя сащо вместо да чакат, не ги върнаха досега в Африка, ами им търсят място в Европа.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А спомняте ли си как ни гонеха българи и румънци като мръсни кучета да не работим в ЕС?! Солидарност ли?
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера, като ги "спасят" защо ги стоварват в ЕС, а не обратно в Африка, откъдето са?!?Аз като се напия защо ме прибират вкъщи, а не в петзвезден хотел?!?
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно абсолютоното НЕПРИЕМАНЕ на "мигранти" ще спаси живота им - те няма да тръгват на рисковани пътешествия, защото ще знаят че е безсмислено.Вместо това те ще си стоят по страните и ще работят за едно по-добро бъдеще.Солидарността и толерантността са мечешка услуга както за мигрантите, така и за местните. Проумейте го!
22
1
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 5 години
Поинтересувай се в какво състояние са оставили държавите им бившите "колонизатори-империалисти".С очите си видях в какво са се превърнали цветущи някога плантации. В пустош!А наоколо се размножават с пълна пара местните, които започват полов живот още на 11-12 г. и ги мързи да гледат, камо ли да работят! Как да им подобриш условията? Като им пращаш храна, та да живеят не по 30, а по 35-40 години и да раждат още? Или да ги вземем да ги хрантутим е нас?Само естественият подбор ще оправи нещата
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! Няма да се грижа за хора, които други ограбваха, а сега гледат на кого да пробутат.В Западна Европа и Америка натрупаха милиарди от ограбването на тези държави, сега да върнат част от ограбеното там откъдето са го взели за да спрат притока на мигранти.А не да си служат с изнудвачество - други да им перат пешкира.А пък гърците да си му мислят.Да ги връщат и да не се съгласяват, ако ли не -няма смисъл да ми хленчат. Иска се смелост за тази работа, която те явно не притежават
20
0
 
15
 
! Отговори
men преди 5 години
тиквочко нема ли да призове за съпричастност с айшетата от десетки български градове които раждат второ шаве на 15 години? а солидарност с работещите бедни у бугаистаня. или с пенсионерите ровещи по кофите? между другото тези идващи на корабите отказват да носят дреху втора употреба.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко обявил, че е готов да приеме 10 парчета, поради недостига на работна ръка, възникнала от невероятния икономически растеж на страната ни. Обаче ,,10-те парчета заявили категорично, че ако това е алтернативата са готови да преплуват Средиземно море обратно. Имало по голям шанс да оцелеят. Бг инфо нюз
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобрете условията в държавите им,за да не емигрират!А не лицемерно да ги трупате в Европа,ако не спре приема на емигранти,цяла Африка и Азия ще се изсипе в Европа.И защо се приемат хора от държави,където нямаше война,а са икономически емигранти?
17
0
 
10
 
! Отговори
МАЙНАТА ИМ преди 5 години
ЕС призова да не се раждат повече деца в ЕС - Германия .
16
0
 
21
 
! Отговори
Нали щяха да правят преди 5 години
бежански лагери на африканска територия, там да преценяват кой има основание да бъде считан за бежанец и дали да бъде допуснат в ЕК и в коя държава?Категорично трябва да се преустанови това своеволно нахлуване в Европа, като започнат да ги връщат обратно, без значение какви измишльотини разказват тези хора. Някои може да имат основание да бягат, но това трябва да се прецени докато са в лагер на африканска земя. Повечето не са преследвани и идват от места, където има ресурси. Но не им се работи!
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който ги е поканил, той да ги приеме.
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква подкрепа уе?! Искате да им дадете знак, че могат да продължат да прииждат и да проникват през границите нелегално, така че да дойдат още петдесет милиона ли?!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сан Докановци на 100 процента
12
0
 
30
 
! Отговори
българина преди 5 години
аз на тез нпо не съм им плащал да ги прави граждани на ес, който ги е финансирал, интерпол го издирва и им ги доставя до вратата с глоба десеторна на полученото финансиране, както 10 г затвор за организиране на престъпна група, целяща нарушаване държавни граници.