Българи пред болница в Кьолн. 4-годишната Селин – мъртва!

Лекарите я прегледали и отпратили вкъщи с висока температура
Обновена: 4 яну 2019 10:31 | 4 яну 2019 09:00,
330
Българи пред болница в Кьолн. 4-годишната Селин – мъртва!
Факсимиле: Билд

Близо 800 българи протестираха пред болница в Кьолн след смъртта на 4-годишно момиченце, съобщава в. "Билд".

Малката Селин починала от бронхопневмония след преглед в спешното отделение. Детето вдигнало висока температура два дни преди Коледа и родителите й, които са от България, но от години живеят в Германия, я завели на преглед.

Лекарят казал, че има вирус и отпратил семейството у дома с препоръката да й дават ибупрофен.

Селин обаче продължила да се влошава и в първия коледен ден родителите й отишли в друга болница. Там детето починало след два часа престой.

"Как може да се стигне до тук?", пита пред изданието 28-годишният баща Нурджан.

"Докторът ни изпрати у дома, каза ни, че Селин има просто вирус и трябва да й даваме ибупрофен", допълва той.

Майката на детето Вероника допълва, че докторът им казал да изчакат и да отидат при педиатър, но Селин вече имала почти 40 градуса температура.

Селин за кратко се подобрила, след което на Коледа последвало ново влошаване. Тогава вече лекарите обявили, че момичето е в критично състояние и е нужна незабавна операция – открили тежка белодробна инфекция.

Пратили семейството в друга болница: "Там празнуваха, пред стаята имаше маса със сладки, вино". В крайна сметка Селин починала.

"Когато дойдохме в критично състояние, нямаше как да не ни обърнат внимание, но какъв беше смисълът, когато нищо не можаха да направят?", попита Нурджан пред bTV.

Той от 12 години живее в Германия, музикант е, семейството му е здравно осигурено. Има общо три деца, от които най-малкото е момче и също има сериозни белодробни проблеми и, според него, системата и в този случай поставя детето в риск: "Не му дават медикаменти, за да се пребори сам с бронхита… Каква е тази система тук – как дете 3-месечно да се бори с бронхит?".

Близки, приятели и познати на фамилията се събраха пред болницата с българските знамена и плакати: "Как може кръвният тест да е по-скъп от живота на едно дете?" и "Искаме лекарите да спасяват децата ни, а не да ги оставят да умрат".

Пред "Билд" шефът на клиниката в Кьолн-Порц заяви, че поднася извинения и съболезнования на фамилията, но не вижда лекарска грешка в случая.

Полиция разследва смъртта на момиченцето. Аутопсия ще посочи окончателно причината за смъртта му

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
3
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Немското здравеопазване е пълна дупка, всеки ден се убеждавам в това.Тази статия е за здравеопазване и за спасяване на човешки живот, не разбирам защо е важно дали са *** или турци или българи.Пълно е с етноси в Германия, повечето от тях работят и живеят добре, със сигурност по-добре отколкото в Столипиново.
227
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И не можах да разбера! Тези българи ли ли са или турци или германци. Малко лошо говорят българския, навярно така са и с германския така и със турския. Общо взето не можеш да разбереш какви са освен по външния им вид които ни напомня на римляните.
226
7
 
16
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
Такова нещо не може да стане в германия..а,и в щатите или даже и в турция.Нали там са големите капацитети,ама за "здравен туризъм" чували ли сте?!? Всяко лято е тълпа пред кабинета ми на " успели" хамериканци и европейци,че тук им е по- евтино.Да не говорим,че за да се добереш до доктор бая трябва да почакаш...само няколко месеца,нищо работа.
225
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е и? Хич не мога за ги мисля тези български граждани - ***
224
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие знаете ли, ако се наложи да лекувате детето си в Бангладеш, кво е!
223
8
 
5
 
! Отговори
Шокотерапия преди 5 години
А така! Вече ви избиват и децата.Радвайте им се!!!
222
10
 
15
 
! Отговори
Шопар преди 5 години
Колко злоба има в братята ***(потомци на Османското междукрачолие).А вие знаете ли, че всяка година се топите със 150 000(умрели)!ЖАЛКО, ЧЕ ПОСТОЯННО ГОВОРИТЕ ЗА ДЯКОНА, НО ТОЙ НЕ Е БИЛ РАСИСТ И ПРЕДАТЕЛ КАТО ВАС.А сега когато умре и ЛАСКИН, трябва ли да го псувам?! ДОМУЗЧИЙСКИ, ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ, СИДЕРОВ И ВСИЧКИ МАФИИ КОИТО ВИ ГО СЛАГАТ, ЗАЩО НЕ ПСУВАТЕ ТЯХ, А КОМЕНТАРИ ИМАТЕ ЗА ЕДНО НЕВИННО АНГЕЛЧЕ.
221
6
 
6
 
! Отговори
Информбюро Сов.Союза преди 5 години
Гледкайте фильма,На всеки километър.И едно да ви кажа,на ушенце,капитала е упадъка
220
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше в Русия, чеченската здравна мафия щеше да го разфасова за органи на плутократочната олигархия.
219
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко...бяло дете,жалко!
218
14
 
36
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 5 години
"Семейството му е здравно осигурено". Задавам въпрос: Бащата ли е осигурил здравно семейството? Доколкото знам, професия "уличен музикант" в Германия няма. Има бездарни музиканти, които се шляят по улици и площади и просят пари. Защото и "музиканта"е един вид просяк. Тази 5 членна фамилия от 12 години лежи на герба на немския данъкоплатец. Бог да прости невинното детенце, но нахалството на нашенци надмина всякакви граници. Немското население работи и не обича просяците, независимо какви са те!
217
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нашите доктори са същите мaлоумници. Наскоро баба ми на 86 години ми вика, че била много зле, тръгнах да я карам на личния лекар, тя вика че преди 3 дни ходила и ми показа рецептата - някакви *** не много евтини и явно полза никаква. Отивам в аптеката за антибиотик, взеха да ми се ежат и да питат за кого бил, кой ми бил джипито, нямал съм право сам да си назначавам лечение, теглих им една майна и купих от съдедната, за 5 лева бабето се излекува за няколко дни, мафия са тия
216
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И запада е клоака а Германия и Англия не са изключение но продължавайте да плюете родината може да ви сатне по-хубаво. Свободни сте да се продавате както пожелаете. Но се подгответе сами да решавате проблемите си защото иначе няма спасение.
215
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДимоТа викаш в такъв случай се изписва Нурофен? Само ако дойде на време лечението е адекватно? Димо, Димо копай си на село и не се обаждай.
214
12
 
26
 
! Отговори
Демократичното преди 5 години
западно здравеопазване е това - нали това искахте !?ще чаката с часове в спешното за да ви прегледат, защото в "демократичния" запапад достъпа до лекарите е труденще го търсите лошото комунистическо здравеопазване когато се обаждаш по телефона и след 30 минути идваше лекар в дома ти !еврейското - демек "демократичното" здравеопазване не може да се охарчва за антибиотици - обезболяващи и аспирин и който оцелее-оцелее, евреите ще си внесат роби от Африка и Азияда ви е честита "свободата"
213
6
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 200 Не знам дали си бял,ама български не знаеш.Само да добавя-на снимката виждам главно бели хора.Друга беше гледката миналото лято като си бях в София за два месеца.Доста пъстро е днешното софийско население-особено в центъра.А за диалекта да не говоря-не мисля,че са останали софиянци да живеят там.
212
9
 
25
 
! Отговори
И ТАКО, И ВАКО... преди 5 години
Когато искат са турци, после- германци, в други ден- българи, след това- братя на руснаците та чак врагове на американците! Тези всъщност какви са? Седят вече 5-то поколение в Германия и смучат социални, но срещу това произвеждат вятър от броенето на броеници по цял ден и цяла нощ, смучат наргилета, сръбват кафета и пълнят питки с много тънко нарязано месо за 5 Евро! Много, извънредно много са допринесли за благополучието на Германия, затова и отношението на германците към тях е " отлично "!
211
11
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До точка 211 Здраствуйте другарю Точка.Да разбирам ли,че ако не живея в България вече нямам право да съм българин и да развея бълг.знаме?Вие развявате руски знамена в България и се кланяте на руски поробители.Руската пропаганда се лее по бълг.ТВ и преса.Нормалните българи отдавна не живеят в България-държавата на мутрите.
210
4
 
10
 
! Отговори
до 223 преди 5 години
поне са имена на хораа ти не си въобще и човек
209
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Англия постоянно се случват такива работи. Едно защото освен Ибупрофен и Парацетамол други лекарства не съществуват. И друго: понеже е безплатно навсякъде около докторите има лозунги за пестене на пари. И те го правят ударно - една позната си заведе детето с кашлица и температура, докторът (или по-скоро практишънър или нърс) не я преслушал, защото изглеждала здрава.И много често, дете закъснява за прегледа с 2 минути и не го приемат. Отива си в къщи и умира. Всеки месец се случва поне по едно