Българи пред болница в Кьолн. 4-годишната Селин – мъртва!

Лекарите я прегледали и отпратили вкъщи с висока температура
Обновена: 4 яну 2019 10:31 | 4 яну 2019 09:00,
330
Българи пред болница в Кьолн. 4-годишната Селин – мъртва!
Факсимиле: Билд

Близо 800 българи протестираха пред болница в Кьолн след смъртта на 4-годишно момиченце, съобщава в. "Билд".

Малката Селин починала от бронхопневмония след преглед в спешното отделение. Детето вдигнало висока температура два дни преди Коледа и родителите й, които са от България, но от години живеят в Германия, я завели на преглед.

Лекарят казал, че има вирус и отпратил семейството у дома с препоръката да й дават ибупрофен.

Селин обаче продължила да се влошава и в първия коледен ден родителите й отишли в друга болница. Там детето починало след два часа престой.

"Как може да се стигне до тук?", пита пред изданието 28-годишният баща Нурджан.

"Докторът ни изпрати у дома, каза ни, че Селин има просто вирус и трябва да й даваме ибупрофен", допълва той.

Майката на детето Вероника допълва, че докторът им казал да изчакат и да отидат при педиатър, но Селин вече имала почти 40 градуса температура.

Селин за кратко се подобрила, след което на Коледа последвало ново влошаване. Тогава вече лекарите обявили, че момичето е в критично състояние и е нужна незабавна операция – открили тежка белодробна инфекция.

Пратили семейството в друга болница: "Там празнуваха, пред стаята имаше маса със сладки, вино". В крайна сметка Селин починала.

"Когато дойдохме в критично състояние, нямаше как да не ни обърнат внимание, но какъв беше смисълът, когато нищо не можаха да направят?", попита Нурджан пред bTV.

Той от 12 години живее в Германия, музикант е, семейството му е здравно осигурено. Има общо три деца, от които най-малкото е момче и също има сериозни белодробни проблеми и, според него, системата и в този случай поставя детето в риск: "Не му дават медикаменти, за да се пребори сам с бронхита… Каква е тази система тук – как дете 3-месечно да се бори с бронхит?".

Близки, приятели и познати на фамилията се събраха пред болницата с българските знамена и плакати: "Как може кръвният тест да е по-скъп от живота на едно дете?" и "Искаме лекарите да спасяват децата ни, а не да ги оставят да умрат".

Пред "Билд" шефът на клиниката в Кьолн-Порц заяви, че поднася извинения и съболезнования на фамилията, но не вижда лекарска грешка в случая.

Полиция разследва смъртта на момиченцето. Аутопсия ще посочи окончателно причината за смъртта му

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
23
 
! Отговори
taka e v evropa преди 5 години
I v Belgia e taka. Deteto e bolno, te go typchat Iboprofen. V tova otnoshenie BG po-dobre lekuva decata.
167
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бронхопневмонията е възпалително заболяване на белия дроб. Тя е най честата форма на пневмония,която е сред причинителите на смърт сред инфекциозните заболявания.Тя е вторично заболяване и е усложнение от грип,дифтерия ,коклюш и др.Заболяването започва с висока температура до 40градуса.втрисане,дишане и пулс ускорени.Наблюдава се мъчителна кашлица.Открива се срентгенова снимка или кръвен тест
166
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой кво вижда и кво не вижда на снимката ама, ако беше българче и двама човека нямаше да се виждат на снимката. Турците са много задружни трябва да се признае за разлика от айде да не казвам....
165
0
 
35
 
! Отговори
Луда работа преди 5 години
Много ми е интересно, как намесихте България в тази статия. Това е проблем само на германското здравеопазване. И пак българите лоши.
164
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежка е съдбата на предателите на родината..
163
2
 
36
 
! Отговори
дървени философи преди 5 години
Много ясно, че антибиотик не действа срещу вируси. Но, детето е починало от тежка бактериална инфекция и точно за нея са антибиотиците. Тя не се развира за една нощ и е възможно родителите да имат основние да обвиняват лекарите. Да почива в мир.
162
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите се адаптирали добре? Хахаха! Номер едно по кражба на банкомати, по продажба на наркотици, по трафик на хора, по проституция! Все пак България е родината на тарикатлъка! От както българите започнаха да мигрират на ята в Германия, престъпността рязко се вдигна! Българската зараза пълзи ли пълзи!
161
4
 
24
 
! Отговори
Венци преди 5 години
Аз пък на снимката виждам нормални хора с различни лица.Май някой иска всички българи да приличаме на Брад Пит или Никол Кидман. Жалко за детенцето.Случват се и такива неща по Германия и др. страни.
160
0
 
36
 
! Отговори
Друг преди 5 години
2011 хванах свински грип в Мюнхен. Плащайки около 600евро месечно доктора ме отпрати по същия начин. За щастие оцелях. 2012 след 12 години приключих окончателно с тази държава. Винаги защитавам Българското и България от тогава.
159
21
 
5
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Езвенете, само да ви обесня. Здравната система на германците не е дефектна. Вие сте дефектните пак.
158
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 173!Имаш да вземаш завистлив меринджей.
157
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Кьолн ходят турчеещите се роми от Пловдив и Пазарджик
156
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия хора на снимката си живеят в пъти по добре от нас Българите, тьй че няма какво да спорим с тях ние комплексираните продажници!
155
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНИ АКО НИЩО НЕ ВЪРШЕХА АНТИБИОТИЦИТЕ СПРЯМО ВИРУСИ ЗАЩО ГИ ПРЕДПИСВАТ ТОГАВА !!!===========Праве човекът, че антибиотиците не действат при вирусни инфекции.Изписват ги против вторичните бактериални инфекции, настъпващи при "падане на имунитета" от вирусната.
154
0
 
10
 
! Отговори
ot men........ преди 5 години
neumestni i tapi komentari ,uvajete tragediata na horata
153
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предателите емигранти - винаги са твърдяли , че стояли на запад заради по-доброто здравеопазване и образование...
152
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неграмотността и невежството при ромите изисква здравна система, която да включва в пътеката и миене на зъбите преди да идеш на зъболекар. Това, обаче, не е така в Германия и там се очаква достатъчна култура за да не изпадаш до там, че да не могат да те спасят.
151
6
 
22
 
! Отговори
Недодялко преди 5 години
До АнонимеН вие сте бавноразвиващ се, ако някой лекар ви каже някога и някъде, че антибиотик действа по какъвто и да е начин на вирус, той или не е лекар или ви лъже умишлено. Това че сте отворили някакъв сайт и пишете глупости не значи, че разбирате от това. И никой никъде по света, не изписва антибиотици против вирусни инфекции, само в източния блок ви тъпчат с хапчета и средната продължителност на живота е осезаемо по-ниска, а тези които доживяват старини са немощни и непълноценни.
150
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 162Отивай да тричаш кучето бе патриот обединен.
149
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКой пищи от българите?Ти просто говориш наизуст.Точно чужденци говореха за българите,че много добре се адаптират в Германия и Европа и не създават проблеми.Да не говорим,че и доста учат във ВУЗаведения и са доста интелигентни,контакни,адаптивни хора.Мисля,че злобара си ти.