Българи пред болница в Кьолн. 4-годишната Селин – мъртва!

Лекарите я прегледали и отпратили вкъщи с висока температура
Обновена: 4 яну 2019 10:31 | 4 яну 2019 09:00,
330
Българи пред болница в Кьолн. 4-годишната Селин – мъртва!
Факсимиле: Билд

Близо 800 българи протестираха пред болница в Кьолн след смъртта на 4-годишно момиченце, съобщава в. "Билд".

Малката Селин починала от бронхопневмония след преглед в спешното отделение. Детето вдигнало висока температура два дни преди Коледа и родителите й, които са от България, но от години живеят в Германия, я завели на преглед.

Лекарят казал, че има вирус и отпратил семейството у дома с препоръката да й дават ибупрофен.

Селин обаче продължила да се влошава и в първия коледен ден родителите й отишли в друга болница. Там детето починало след два часа престой.

"Как може да се стигне до тук?", пита пред изданието 28-годишният баща Нурджан.

"Докторът ни изпрати у дома, каза ни, че Селин има просто вирус и трябва да й даваме ибупрофен", допълва той.

Майката на детето Вероника допълва, че докторът им казал да изчакат и да отидат при педиатър, но Селин вече имала почти 40 градуса температура.

Селин за кратко се подобрила, след което на Коледа последвало ново влошаване. Тогава вече лекарите обявили, че момичето е в критично състояние и е нужна незабавна операция – открили тежка белодробна инфекция.

Пратили семейството в друга болница: "Там празнуваха, пред стаята имаше маса със сладки, вино". В крайна сметка Селин починала.

"Когато дойдохме в критично състояние, нямаше как да не ни обърнат внимание, но какъв беше смисълът, когато нищо не можаха да направят?", попита Нурджан пред bTV.

Той от 12 години живее в Германия, музикант е, семейството му е здравно осигурено. Има общо три деца, от които най-малкото е момче и също има сериозни белодробни проблеми и, според него, системата и в този случай поставя детето в риск: "Не му дават медикаменти, за да се пребори сам с бронхита… Каква е тази система тук – как дете 3-месечно да се бори с бронхит?".

Близки, приятели и познати на фамилията се събраха пред болницата с българските знамена и плакати: "Как може кръвният тест да е по-скъп от живота на едно дете?" и "Искаме лекарите да спасяват децата ни, а не да ги оставят да умрат".

Пред "Билд" шефът на клиниката в Кьолн-Порц заяви, че поднася извинения и съболезнования на фамилията, но не вижда лекарска грешка в случая.

Полиция разследва смъртта на момиченцето. Аутопсия ще посочи окончателно причината за смъртта му

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
4
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Всички родени в България са с българско гражданство без значение какъв е майчиния език. Затова не мисля, че е нужно да се коментира народноста на тези хора.Важна е подкрепата от самата България!
247
4
 
11
 
! Отговори
майна преди 5 години
Пустите му роми, станали българи.....
246
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
До 268. Айнщайн е имал впредвид хора като Вас, драги ми господине (госпожо). Тридесет години плащам болнични, безработни и всякакви застраховки, повече от 500 евро месечно плюс данъците, за да плащам солидарно за хора, които няма да работят един ден в живота си, А Вие говорите за злоба. От мен да мине, von mir aus. Останете си със здраве.
245
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
До номер 267, анонимен. Господине(г-жо), никой не толерира скакалците, но Германия е загубила 2 войни и е за всичко "виновна", от 100 г. насам. Моля Ви да се замислите малко. А Меркел е бушон за господарите си от световната финансова олигархия и като бивша комсомолка изпълнява всички заповеди с усърдие. На немското население му се повръща от новите наглеци, но няма за нишо думата. Както обикновените българи. Бъдета здрав(а) и хубав край на седмицата.
244
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Айнщайн е говорил за безкрайността на вселената и човешката глупост и пропуснал да добави и българската злоба.
243
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия не са българи, а оня етнос дет вие ги толерирате и замествате имаето му със звездички ;)Що е то?
242
5
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Българинът с прекрасното име Нурджан преди 12 г. се е закачил за немската социална система, да го издържа, лекува, топли и плаща разноските. Успял е и да се изучи за уличен музикант, направил е и три деца до този момент. Хвала на такива нашенци, които разтоварват българската соц. система, колкото и да не функционира тя. Жалко за покойното детенце, но 99% родителите са виновни за смъртта му. Лекарят ако е направил грешка, не е умишлена. "Някога стават грешки", казал петела и слязъл от патицата.
241
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селин Дион рода на Нурджан Чалман. Маннгаля навсякъде си е маннгал и всеки тактично го пропуска да си жовее по природните закони на еволюцията.
240
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия що са развели българското знаме?! излагат България където и да отидат,па ще ми се правят на българи
239
1
 
13
 
! Отговори
Мястото на преди 5 години
сичкото български *** е в Германистан
238
3
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
"..пита пред изданието 28-годишният баща Нурджан"До тук прочетох, после осъзнах, че не ме интересуват международните новини
237
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдеееее сичкото Мюмюн и Айше към Джерманистан!
236
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно е вирусАма в сайта днесбг се води битка с ваксинирането срещу грип.Преди време други даже съдиха( и загубиха) един здравен министър ,че осигурил противовирусния медикамент Тамифлу( единият от двата известни)"*** народ- слаба държава"Бог да прости детето
235
1
 
3
 
! Отговори
От бореца преди 5 години
Претопляте манджата, а тя все така лошо смърди.
234
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако друг път ги питаш- аа, турци сме!Сега станаха българи.Ако имат изгода и ескимоси ще станат
233
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 244те нали "родолюбивите" българи от България оакаха пейзажа и я превърнаха в ***. Стой си в собствените пърдежи!
232
3
 
19
 
! Отговори
Старобългарин преди 5 години
"Българи" пред болницата в Кьолн?Хм...
231
3
 
11
 
! Отговори
Старобългарин преди 5 години
"Българи" пред болницата в Кьолн?Хм...
230
16
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Господи, приеми ангелчето Царството си.Тук виждам 2 неща:1. Журналята искат да ни настроят за пореден път срещу турците.2. "Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!" - соц. лозунг.Изводи:1. Никой не може да ме накара да мразя Турция!2. Здравната система (както всички други "системи") ДГД!
229
4
 
13
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Няма значение какви са по народност.хората търсят справедливост.Да си мълчат ли както правят всички?