Хакери огласиха лични данни на Меркел и стотици германски политици

Няма потвърждение дали всички данни са истински
4 яну 2019 12:23, Елка Василева
15
Хакери огласиха лични данни на Меркел и стотици германски политици
Снимка: архив, Reuters

Хакери публикуваха в интернет лични данни на стотици германски политици от различни партии, предадоха ДПА и ТАСС, като се позоваха на телевизия А Ер Де.

Сред тях е и канцлерът Ангела Меркел, чиито данни - имейл адрес, номер на факс и писма от и до нея, са изтегли в Тwitter.

Данните на политиците, разпространени в Тwitter, включват информация за кредитни карти, адреси, номера на мобилни телефони, лични писма и копия от лични карти. Няма потвърждение дали всички данни са истински.

Самоличността и мотивите на хакерите засега са неизвестни.

От кибератаката, изглежда, са засегнати всички парламентарно представени партии освен "Алтернатива за Германия", отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Говорител на парламентарната група на "Левите" каза, че лидерът на партийната фракция в Бундестага Дитмар Барч е бил лично засегнат, предаде Ройтерс.

Министърката на правосъдието Катарина Барли осъди изтичането на данните, което нарече "сериозно" и атака срещу германската демокрация. Извършителят на тази атака иска да накърни доверието в нашата демокрация и в институциите ни, каза тя и подчерта, че той трябва незабавно да бе открит и да се изясни какви са били мотивите му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКА ЛИ А СЕГА РАЗБРАХА ЧЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ СА ВАЖНИ КАКТО ЧАСТНАТА СФЕРА И ЛИЧНАТА НЕПРИКОСНОВЕННОСТ ОФФФФЕНТЛИШШШШ ЗЕМИ СЯ ОФЕННТЛИШШШШШ САМИ СА СИ ВИНОВНИ МНОГО СА ЗЛЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ А ЗА ИНТЕРНЕТА ДА НЕ ГОВОРИМ НАЙ УЖАСНИЯТ ИНТЕРНЕТ В ЕВРОПА АБСОЛЮТНА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА СЛАВЯНОЕЗИЧНИТЕ САЙТОВЕ И ПОТРБИТЕЛИ
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си оправят законите. Не е страшно, че някой ти знае личните данни, а това, че с тази информация може да злоупотреби. Преди 30 години мама ми дари един имот. Ходихме в съда за сделката. Сега всеки може да ти открадне имот с фалшиво пълномощно. Всеки може да изтегли кредит от мое име и да сътвори какви ли не мизерии. Може, защото законите го позволяват!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тъкмо си мислех, с какво се занимава Путин тия дни ?а то виж с какво....как може така? "лично засегнати " са хората!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Пичага какви глупости пишеш ;д ... мен би ме било срам, че съм толкова невеж сериозно ;д ... *** май ти си над нещата ;д Образовай се малко моля те не чети глупости ;д
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Че то вече и на глухо-немите и на децата им е ясно, че на западенците ВСЕ ПУТИН ИМ Е ВИНОВЕН!!! Какво се учудваш??? Нали знаеш, нашия народ го рекал ясно........."на крива ракета и космоса и пречи"!!! То трябва наистина да смяташ народа ни за тъ-по-у-мен, за да не ги разбира вече тия номерца на нагло-саксите!!! Те ВИНАГИ са си били и ще си бъдат мръсни, нагли, подли, лъжливи и лицемерни!!!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Слава Богу, че времето се търкаля бързо и такива не-г-ра-мо-т-ници и лъжци като тебе бързо се разкарват от нормалния свят!!! Толкова сте т-ъ-п-и, че даже на дядо ми галоша ми се струва по-грамотен от вас, дето четете само жълти вестници, не мислите, не разсъждавате и нямате никаква връзка с главния мозък! ЗА ДА УЗНАЕШ НЕЩО, ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ АРХИВИ В ОРИГИНАЛ, а не надраскани фалшификати и недомислията в гуглето! Но я се опитайте ПАК да нападнете Русия и тогава ще разберете ИСТИНАТА
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истествено, че Путин е виновен и е хубаво, че си получил толкова много одобрения на коментара си. Това показва, че българите не са чак толкова заблудени. Oh, wait...
6
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички политици са засегнати освен Алтернатива за Германия. Руските атаки нямат край и естествено не пипат слугите си от АзГ.
5
2
 
28
 
! Отговори
историята се... преди 5 години
Навремето будните младежи са ходили с пушките в гората да пуцат душманите, после капиталистите взеха медиите за да контролират мозъците на хората и да обезмислят хайдутлука, само че прогресивнната младеж се адаптира бързо и се появиха хакерите, които разбраха, че най-ефективанната борба е с техните камъни по тяхната глава.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е комунистка ама като шкембе войвода умна. Затова и съветският съюз се разпадна от такива умници лъжеще ги чиновници. Да не говорим за организирана престъпност.
3
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са хакерите на Пус.ин! Искат да разбичкат Европа и после да я окупират уж я спасяват! Такъв беше и плана на Сталин - западните страни да се избият помежду си и тогава сацката армия да ги освободи чак до Гибралтар тоест окупира и ги направи комунистически страни! Прочетете Ледоразбивача и ще видите истинския виновник за втлрата световна война и това е Сталин! Сега Пус.ин върви по неговия път!
2
0
 
24
 
! Отговори
демократ преди 5 години
Аз като демократ мисля,че щом има демокрация данните не трябва да са тайна и да може човек да си пише и разговаря със вски демократ.При комунизма бяха тайните да не можеп да разговаряш с които си поискаш комунистите си крият данните и общуват само с тезикоито са им верни послушни.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва един немски политик успя да каже, че прогнозира влошаване на отношенията с Русия през 2019 г. и ето ти го поводът като на тепсия. Елементарни либерaсти.