"Гневна Франция" към Макрон: Народът не е отрепка

"Жълтите жилетки" се готвят за осми ден на протест
Обновена: 5 яну 2019 11:20 | 5 яну 2019 11:15, Анисия Иванова
39
"Гневна Франция" към Макрон: Народът не е отрепка
Снимка: БТА

След ареста в сряда на един от изявените им представители - Ерик Друе, "жълтите жилетки" призовават за осми ден на протести срещу правителството днес във Франция, предаде Франс прес.

За първия ден на протест за 2019 г. "жълтите жилетки" предвиждат демонстрации в Париж и други градове. В Париж са обявени две акции: шествие от общината до Националното събрание и събиране на булевард "Шанз-елизе" - основно място на протестите в предишните уикенди.

Друе бе арестуван близо до прочутия парижки булевард в сряда вечер и задържан за десетина часа, което предизвика недоволството на опозицията. "Жълтите жилетки" нарекоха ареста политически и обявиха засилване на протестите.
Днешното "осмо действие" ще бъде тест за тяхното движение, което предизвиква сътресения в правителството от месец и половина, но през последните седмици сякаш отслабва, посочва АФП.

По данни на министерството на вътрешните работи в "седмото действие" на 29 декември във Франция са били преброени 12 000 протестиращи по обед. На 22 декември те са били 38 600, а на 17 ноември, когато възникна движението на "жълтите жилетки", по улиците на френските градове са били 282 000 души.

В отворено писмо до президента Макрон, разпространено в четвъртък, водачите на "жълтите жилетки", които нарекоха себе си "Гневна Франция", заявиха: "Гневът ще прерасне в омраза, ако продължавате, от вашия пиедестал, да се отнасяте към хората от народа като отрепки, беззъби, нищожества", припомня БТА.

"Гневна Франция" реши да промени стратегията си и призова своите последователи да не обличат жълти жилетки днес, а "да излязат по улиците като обикновени граждани, каквито са всъщност", добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Ха-хаТой не е "нормален млад човек", а е евреин! - те са ***, стари, змийскосвински хибриди.
31
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Франсетата има френската революция, пък ние имаме Баташкото клане!
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Е, при франсетата 5 млрд $ няма да стигнат. В Украйна можеше и с по-малко. Освен това, във Франция запалиха някое и друго Пежо, но все пак французите не са такива фашизоиди, че да горят живи хора, да разстрелват бременни жени и да убиват поети. Все пак са французи, а не бандеровци, въпреки че има известна прилика в малоyмието, с което рушат, а и останки от Петен може да се изровят.
29
3
 
23
 
! Отговори
Щастлив преди 5 години
Хубав е живота в България , високи заплати и ниски цени! Тока и парното са направо без пари! Ние НЯМАМЕ причина да протестираме! Евтина храна , хубави пътища, депутати които не крадат, строга съдебна система и силна полиция!! Защо да протестираме? Щастливци сме ние, не сме като французите !
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОМУНИСТДали искат "французите" комунизъм е определено "истина". Веднага "вярваме". Ама много добре работели тинк-тенковете отвъд Океана, бе. Толкова "вероятностни" ситуации измислят и създават, че със сигурност ще трябва да връщат огромните пари, които им дава техният данъкоплатец, за да правят идеологически, социални и военни диверсии в държавите, дръзнали да кажат: "царят на света" е гол и иска да продължава да живее на чужд гръб".
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво на МакронЗле си с образованието ... или си тъпичък. Бълкаш демокрация с експлоатация.
26
1
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
Преди еврото франсетата си печатаха франкове .Италианците лири .Испанците песети .След това влязоха в еврото и не можеха да печатат пари .Започнаха да вземат заеми .Но вече не може и заеми да се вземат .Еврото спря реформите в цяла Европа .А сега вече е късно и няма пари за реформи .По добре да съборят еврото вместо да избият народа ;) И франсетата ще го направят това ;) Въпрос на приоритет .
25
7
 
10
 
! Отговори
празна Мара преди 5 години
До Ха-хаА стига бе, rнило *** 15- грамово чеpво. Който може с "баба" може с най-перфектната "мис". А не като вас, смъpдливи, космати кривокраки, жълтозъби селендyри, които освен да се залагате по храстите с комшийски немити седмици noвлекани, другаде ви гонят с райд от отвращение.И то тръгнало да се подиграва с красива, фина жена на възраст, спрямо която майка му е изгнил найлонов чувал, а по култура - кака Сийка с брадавицата на носа и ръце на мазните кълkи. Самото то - caламандър ...
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОМУНИСТАми публикувай ги ти тез "25 точки". Кой ти пречи? Проблемът е че жилетките не знаят какво искат а ти просто лъжеш.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво на МакронМалко бъркаш... все рубладжии ви се привиждат на вас, краварските сатани. Докато Макрон не събуди Еврпопа и не и каза, че е Европа, а не краварска колония и бърсалка, нямаше жълти жилетки. Тъnи франсета, подкупни твари, не заслужавате да сте наследници на Велката френска буржоазна революция. Не виждате ли, тъnаци, че ви използват, плюят в лицето ви, че с вас правят украински майдан и съсипват великата ви, героична държава. Утре цял народ ще плаща щетите от плиткоумието ви.
22
6
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Франсетата май чак сега разбраха,че нормален млад човек не може да живее с бабичка...
21
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези хем ги биха, хем със студена вода ги обливаха, хем сълзотворен газ им пускаха, хем нищо не получиха - какво искат сега? Още бой? Всичките да ги арестуват? Няма проблем!
20
20
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Комунистите ако искат по-високи доходи да работят повече и да дават всичко от себе си за фирмата, а не да създават безредици. Никой няма намерение да ги храни - който не работи, не трябва да яде!
19
16
 
6
 
! Отговори
Браво на Макрон преди 5 години
Рубладжиите във Франция почнаха да ги привикват и арестуват. Демокрацията трябва да се защитява с всички средства.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да има някой, който да ги финансира с 5 милиарда долара... Народът срещу режима на Макрон, Френски демократични сили и военни съветници.
17
3
 
26
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
ФРАНЦУЗИТЕ ИСКАТ КОМУНИЗЪМ НЕКА БЪЛГАРСКИТЕ СВОБОДНИ МЕДИИ ПОБЛИКУВАТ 25ТЕ ТОЧКИ С ИСКАНИЯ.ДО СЕГА НИТО ЕДНА БЪЛГАРСКА МЕДИЯ НЕ Е ПОБЛИКУВАЛА ЗАЩО ЛИ?????ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ МЕДИИТЕ СА АНТИБЪЛГАРСКИ И ОБСЛУЖВАТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ВЕЧЕ 30ГОДИНИ.
16
4
 
23
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Някой май чака друг да му повиши жизнения стандарт. Е няма как да се случи. Ако някой иска да живее по добре трябва да се НАПРЕГНЕ. Простичко и ясно е ! И когато вземаш 1000 евро пенсия естествено,че няма как да живееш в Париж нормално с тази пенсия. Така,че всеки да си прави сметката докато е млад ! 1000 евро в Париж са все едно 500 лева в София ! Ами няма да се вреш в тези градове а ще си живееш на село това е.
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, Макрон дойде уж да спасява Францата, но когато някоя страна тръгне по нанадолнището, нищо не може да я спре. Тази година ще гледаме сеира на Франция и Италия и разбира се всички "развиващи се пазари".
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
специално френския народ е такъв.
13
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
не наричайте когото и да е било мутренска *** - е, какви са вашите заслуги за вече уредените държави в които сте, това, че в момента плащате данъци, не значи, че ще допринесли за това да бъдат подредени, така, че по-кротко - според икономисти прословутите пари, които пращате, не вършат кой знае какво работа за икономиката - отлежават в банки, не се инвестират, само помагат на роднините ви.......