В шведска болница пациент със симптоми на ебола

От близо шест месеца в ДР Конго има епидемия от болестта
Обновена: 5 яну 2019 09:13 | 5 яну 2019 08:18, Анисия Иванова
18
В шведска болница пациент със симптоми на ебола
СНимка: БТА

В Университетската болница в шведския град Упсала лекуват в изолация пациент, за когото има подозрения, че е заболял от ебола - силно заразна болест с потенциално смъртен изход, която от няколко месеца върлува в Демократична република Конго, съобщиха днес местните власти, цитирани от Франс прес и Ройтерс.

"Вероятно ще разполагаме с резултата от анализите довечера. За момента имаме само подозрения, възможно е да става въпрос за друго заболяване", посочиха в комюнике здравните власти в Упсала, на 70 км северно от Стокхолм.

"Пациентът е лекуван в клиниката за заразни болести и е в изолация", допълни комюникето, без да даде повече подробности за човека или за начина, по който може да се е заразил.

Преди да бъде прехвърлен в Упсала, пациентът е бил приет в спешно отделение в Еншьопинг. Отделението е затворено, а персоналът, който е бил в контакт с болния, е под наблюдениеe.

Според Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията симптоми, характерни за ебола, като треска и болки в стомаха, може да се появят до три седмици след контакт със смъртоносния вирус, припомня БТА.

От близо шест месеца в ДР Конго има епидемия от ебола. До момента са починали 356 души, а регистрираните заразени са 585. Това е десета такава епидемия в страната от появата за първи път на ебола през 1976 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ШвецияКонгоболенЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шведите много пътуват и може да си е хванал вируса от извора. Пришълците обикновено създават други проблеми.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де хубаво всичко било слух.Но с тая огромна миграция от Африка към Европа е неизбежно в един момент да започнат да се разпространяват мн кофти болести. Хубавото е за сега че всичко е спокойно.
12
2
 
7
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Ахахаха шведите са мазохисти, вкараха си 1 млн маймуни и сега честито ебола. Кой ми *** в гащите. Като чуя новина са Швеция, и е винаги свързана с черните маймуни. Други новини от там няма, само черни маймуни и ***.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пробите са отрицателни, вчера излезе официална новина. Човека е оригинален ШВЕД, бил е в Бурунди, заради това са се усъмнили че може да е болен от Ебола.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лек грип е само им тече кръв отвсякъде имат гърчове и треска и до месец умират.Лека хрема нищо повече.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става когато си толкова тьп да се набълбукаш с нелегални имигранти от цял свят. Да ви е честита еболата, шведски джендърчета.
8
6
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Пълни глупости, още снощи, само няколко часа слес първата новина която беше за съмнение за ебола, излязоха с новина че резултатите са отрицателни. Много сте назад с новините Днеса.. А човека за който се съмняваха е швед. Кой знае къде е бил на почивка. Още снощи е бил освободен, така както и всички пациенти които са били блокирани в спешното заради съмнението. Просто персонала там е бил прекалено бърз да съобщи на медиите самото съмнение, без да имат доказателства.
7
5
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Пълни глупости, още снощи, само няколко часа слес първата новина която беше за съмнение за ебола, излязоха с новина че резултатите са отрицателни. Много сте назад с новините Днеса.. А човека за който се съмняваха е швед,
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нищо нека събират още маймуни там за добро е
5
3
 
3
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Не става ясно, исках да кажа.
4
4
 
14
 
! Отговори
Шведистан преди 5 години
Хак да ви е мултикултурализмът!
3
2
 
9
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
От статията ясно епидемията в ДР Конго, какво общо има с Швеция ? Или става дума за обикновена толерастия.
2
2
 
11
 
! Отговори
смехурков преди 5 години
Ба си напредналата медицина. 6 месеца шведите не могат да определят болен ли е от ебола или не. Толкоз за прехвалените западни болници. И този ще го лекуват с аспирин, както детенцето го излекуваха до смърт в Германия. Иначе 100% са му назначили и психолог. Това е реалността на сегашната медицина по света, пак го докараха до знахарките и попа. Тъй е требе да ме половината население, ама не требе да се губят печалбите.
1
7
 
7
 
! Отговори
Така е когато преди 5 години
Поредния шведски *** е ходил в Конго да прави с-е-к-с с горилите и шимпанзатата, да *** сега....