Защо членството в Евросъюза е важно за Вас?

Целта на кампанията – участие на европейските избори
7 яну 2019 20:48, Екип на Bloomberg
32
Защо членството в Евросъюза е важно за Вас?
Снимка: Pixabay

Имайки предвид предстоящите европейски избори, важно е мобилизирането на голямо гражданско участие в тях. Гласуването е едно от основните права на демократичното общество, а най-важното послание е, че ако човек не даде вота си, то някой друг ще го направи вместо него. Това каза Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на ЕП в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Стойчев отбеляза, че Информационното бюро на Европейския парламент в България вече е дало начало на кампания, в която гражданите да могат да изразят мнението си защо членството на страната ни в Европейския съюз (ЕС) е важно, като основната ѝ идея е именно да увеличи гражданското участие на европейските избори.

Гостът коментира и борбата с дезинформацията, на която Европейската комисия (ЕК) обръща специално внимание в контекста на изборите.

Дезинформацията не е факт от вчера или днес. Логично, когато предстоят избори, особено европейски, тя се засилва, намесват се и външни фактори. Борбата върви с общата култура на всеки един от нас“.

Стойчев коментира и нарастващата популистка вълна в Европа.

ЕП значително се промени през последните години. Появи се силна група евроскептици в него, които много често не предлагат решения, а просто критикуват. Никой не казва, че блокът е съвършен – това е организация, която трябва да се развива, има нужда от реформи. Все пак важно е да знаем какво точно искаме да се промени и да предлагаме конкретни решения вместо критики“.

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.