Brexit, не Brexit, Англия харесвана от чуждите служители

Острова планира да прекрати свободното движение на хора
8 яну 2019 22:28, Бойчо Попов
4
Brexit, не Brexit, Англия харесвана от чуждите служители
снимка: Ройтерс

Великобритания се изкачи в класацията на HSBC за най-добри места за работа за чужденци, въпреки че правителството планира да въведе ограничения за чуждестранните граждани в страната, предава Bloomberg.

"Глобалният талант винаги е подкрепял международната конкуренция между висококвалифицирани кадри, която не изглежда да се забавя", се посочва в публикувания във вторник доклад на HSBC.

В класацията на финансовата компания Великобритания се нарежда на трето място след Германия и Бахрейн. По този начин Обединеното кралство се изкачва с 6 места в класацията спрямо предходната година.

Островът оглавява категорията за научаване на нови умения и е на четвърто място по добри условия за израстване в кариерата, отбелязва банката.

Великобритания планира да прекрати свободното движение на хора, след като излезе от Европейския съюз (ЕС). Министър-председателят на страната Тереза Мей обяви, че страната ще дава приоритет на мигрантите с подходящи умения за високоплатени работни позиции. 

Продължението на материала вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попитани са били трима сомалийски лекари, двама пакистански инжинера и четири медицински сестри от Джибути. Айде стига с този рекламен вторичен колониализъм. Всеки европеец знае, че цветно същество от бивша колония се тачи много повече и са необходими поне двама бели - единия да върши половината от работата на цветния меринджеи, а другия да е виновен за несвършеното.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Германия. Още не е настъпил брексита така че оценката е до този момент не за бъдещите перспективи САЩ въпреки че им е по високи заплатите е нсиизатворени към чужденци настоящи ясно е че там всички са чужденци. Затова са назад в класирането. След твърд брексит Англия ще поеме повече индийски чужденци така че пак ще е отворена за чужденци.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешници. Да им свършват парите по-скоро, че да не ни занимават с тях.