Борисов настоя пред Таяни: Пакетът "Мобилност 1" – в следващия ЕП

Министър Желязков ще се срещне с председателя на ЕП в Брюксел
11 яну 2019 14:00, Елка Василева
74
Борисов настоя пред Таяни: Пакетът "Мобилност 1" – в следващия ЕП
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов настоя пред председателя на Европейския парламент Антонио Таяни да бъде обмислена възможността темата за пакета "Мобилност 1" да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите.

Българският премиер направи това предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, съобщи правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов разговаря по телефона с Таяни, като двамата са обсъдили развитието на ситуацията.

Борисов определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета "Мобилност 1" са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарната зала.

"Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета "Мобилност 1" и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС", подчерта Борисов.

​За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета "Мобилност 1" и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Министърът ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета "Мобилност 1" да бъде оставено на следващия Европейски парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
Можеше да бъдеш по-настоятелен: Пакетът Мобилност 1 да отпадне! Как така ТИР-шофьорите ще се връщат след третата седмица с тежкотонажните коли вкъщи! Може да се обадиш на президент Макрон, нали с него се прегръщахте и целувахте, и третото предложение да отпдне.Обади се и на танте Меркел, и там настоявай! Бъди мъж, а не женчо! И хвани този с къдравата глава от Шума да помага! Не само да тича до САЩ и да получава инструкции!Ами Цвета от елховско: Monsenieur, au secour! J'aime toi! И така нататИка
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е,на какъв език бат Бойко говори с италиСнежа и договори толкова важни неща????Ако в България има развита икономика,има производство,тогава ще има и работа за транспортните фирми,а сега едвам пълнят един камион за износ,ама от Европа няма нищо,защото НИКОЙ не желае да бачка с държавата на Бойко и Цецо,те това е проблема,тук е заровено кучето!!!!!Колкото по-бързо изчезнат тия,толкова по-бързо има шанс тая държава да тръгне напред!!!!
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой брои тоя папагал за жив?
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отлагането на проблема НЕ е решение.
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-смешното е, че не протестират самите шофьори а собствениците на фирмите :) тези промени са добре дошли за шофьорите ама българския "бизнесмен" не обича да плаща.
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез от ЕС за какви се мислят? Всеки има право да се изхожда на полето и да спи в кабината като пълен клошар. Амаха!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да забраним тогава чуждите търговски вериги,за да продаваме наши стоки и да осигурим производство и работа.За тях може,за нас-не.Ай сик.
51
3
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
В този проект има супер големи недомислици като тази камиона да се връща на всеки 4 месеца. Това е излишен разход. Може например да се връща шофьора със самолет :)Би било много по евтино, практично и щадящо природата. Има и други недомислици.... явно ,че е лобиран този закон....
50
2
 
11
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
МЕРАЦИТЕ НА НАШИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ,НЕМА ДА МИНАТ В ЕС!... И ПАПАТА ДА ВИКАТЕ, НИКОЙ НЯМА ДА ВИ РАЗРЕШИ ДА ПОДБИВАТЕ, ЦЕНИТЕ НА ПРЕВОЗИТЕ В ЕВРОПА!ВРЕМЕ Е ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ!!!
49
6
 
10
 
! Отговори
334 преди 5 години
Моделът "Борисов" се пренася в Брюксел - отлагане, тъпчене на едно място, запазване на "статуквото". Започва "побългаряването" на ЕС - лошо му се пише.
48
8
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Борисов не усещаш ли , че в Европа само се бъзикат с тебе и не те бръснат и за банкянска слива?
47
1
 
8
 
! Отговори
бачо Колю преди 5 години
До избирател"Крадлив и некадърен политик е!"Не знам дали е по-крадлив от другите, но със сигурност не е некадърен.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз така и не разбрах, какъв е довода камионът да се връща на определен период в държавата на регистрация. Моля някой да ме светне!
45
5
 
8
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Четейки Ви,разбирам,че никой от Вас не е бил на протеста.А по-важното е,че никой от Вас не е професионалист по темата,а просто плюете чисто по Български!!!Иначе за другаря Борисов сте прави!!!Крадлив и некадърен политик е!Странен,понякога нелогичен нагаждач е!!!Когато бяхме председатели вместо да върши работа по пакета "Мобилност",он се захвана на македонците да помага ,все едно е помогнал на своите си с нещо.....Често прекалява с роболепието си спрямо Ердоган!!!Абе......
44
1
 
11
 
! Отговори
каква обида преди 5 години
ТЕЗИ "УПРАВНИЦИ" СЕЩАТ ЛИ СЕ КАКВА ОБИДА ЗА СЕГАШНИЯ ЕП Е ТОВА - ДА ИСКАШ СЛЕДВАЩИЯ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАШТЕ " БЕДНИ" МИЛИОНЕРИ, КОИТО ИСКАТ БЕЗ ПРАВИЛА И ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ РАБОТНИЦИТЕ ИМ ДА ГИ НАПРАВЯТ МИЛИАРДЕРИ? ДЕМЕК, ПРИ ТИЯ НЕ СТАВА, ПРИ ДРУГИТЕ МОЖЕ И ДА СТАНЕ, ТАКА ЛИ?ТО Е ЯСНО, ЧЕ ЛОБИРАТ ЗА "ШКЕМБЕЛИИТЕ" РАБОТОДАТЕЛИ И СОБСТВЕНИЦИ И АЗ БИХ ПРИЕЛА ЗАКОНА ВЕДНАГА!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще ни пазят и от НАТО, на което уж разчитаме. Турция и Гърция са в НАТО и постоянно се провокират и стрелят. Никой няма да ни помогне от НАТО, ако се наложи.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Boiko nsli de zeluvasch s tanjani uj priateli bravo na zipras opravi garzia pensii visiki saplati nama 100 i 200 eur pensii nai niskata 550eur i ne sa rabotili 43 g tanjani mn te haresva boiko tramp daje ne stana kato mu podade raka boiko
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Франция живеят вече 30 тодини роми. Които немогат да се интегрират, во пред властите казват , че никога не се чувстват Дискриминирани
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Борисов в играта, влиза и Мая с тайното "оръжие"
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците никои не ги кани никъде. Те сами отиват неканени и трудно си тръгват. Руснаците не ходят там където има китайци.