Борисов настоя пред Таяни: Пакетът "Мобилност 1" – в следващия ЕП

Министър Желязков ще се срещне с председателя на ЕП в Брюксел
11 яну 2019 14:00, Елка Василева
74
Борисов настоя пред Таяни: Пакетът "Мобилност 1" – в следващия ЕП
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов настоя пред председателя на Европейския парламент Антонио Таяни да бъде обмислена възможността темата за пакета "Мобилност 1" да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите.

Българският премиер направи това предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, съобщи правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов разговаря по телефона с Таяни, като двамата са обсъдили развитието на ситуацията.

Борисов определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета "Мобилност 1" са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарната зала.

"Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета "Мобилност 1" и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС", подчерта Борисов.

​За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета "Мобилност 1" и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Министърът ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета "Мобилност 1" да бъде оставено на следващия Европейски парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Англосаксонецпо точно "след натирването и от ЕС"
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни занимавайте с им.потентния Баце! БХК и ромски организации организират на 14 януари митинг с искане за оставката на Каракачанов. В същото време видни български интелектуалци, вкл. и проф. Чирков, са изпратили отворено писмо до Борисов да защити Какачанов и да бъде намерено решение на ромския проблем. Аз от Борисов не очаквам нищо, той е страхливец, но разочарование предизвиква мълчанието на президента, държавата се тресе, има ли някой горе???????
16
1
 
5
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Ама не става само да изпълняваме нареждания от Брюксел! Като искат да вкарват пакети и ние ще..Талибани.. на пакети.. и без санкции срещу Руссия от които само губим и никой не ни е обещетил и обещетява. Заради тях Бг икономиката се сви с 1/4 във възлови отрасли. Ама трябват политици за да ги поставят тея въпроси.. айсиктир и брюкселско зеле!
15
13
 
8
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
След излизането си от ЕС България ще е свършена за 2 до 3 седмици айде месец!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей така ако бяхме единни до протестираме срещу бхк и сорос либералфшиста щеше да е друго но българите сме самогъ.............
13
4
 
9
 
! Отговори
Уточнение преди 5 години
Интересите на Мутро-Олигархията трябва да бъдат защитени.Даммм точно така, *** трябва да защити себе си, защото тя подкрепи пакета първа!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е заради такива като вас, Англичаните излязоха от ЕС. Борисов , пропуснал си да кажеш че от ЕС няма по хубаво място, ама трябва и да му спазвате законите
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само превозвачите искат да работят със Запада. Всеки бранш това желае. Дори и момите искат на запад да се задомят. И винаги ли ще занимаваме Европарламента.
10
2
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Борисов първо се договори с Макрон през август 2017,а сега се прави на загрижен ! Шайка Суджук !!!
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е? добре ли ви е в европейския съветски съюз?
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единстеният изход е излизане от ЕС както Англия и вкарване на ГЕРП в затвора.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата капитулира и само отлага позора си че е некадърен. И в двата варианта бг работниците губят. Ако остане сегашното, бг фирмаджиите ги обират с командировките и НОИ няма пари за пенсиите им. Ако влезе пакета на Макарон, губят работа и ще трябва да емигрират в ЕС за просяци.
6
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги всички чакат на Бойко да оправи нещата. Ако той не излезе и не вземе решение, тия протестиращи така ще си останат там на площада.
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До1. Премиера не трябва да се забърква в тая ситуация на превозвачите. Това че им е добре да карат по уредени пътища. С висока цена на услугата е заслуга на Запада. И западняка не си дава поръчките на цървулите - роби на болшивизма. Като иска роба да си направи магистрали и да си подреди държавата. Така на готово всики иска.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересите на Мутро-Олигархията трябва да бъдат защитени. Да не забравяме кои са собствениците на транспортните фирми. Едни бедни момченца с Бентлита.
3
1
 
12
 
! Отговори
Боце преди 5 години
Таяни, чакай да ни изберат после ще ги изклатите.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популистката мишка пак изпълзя от дупката си, в която се крие от Коледа.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов се услушва една седмица как да реагира и накрая, след като вече всички които можаха да реагират - реагираха, и той се престраши. Да не остане назад.