Борисов настоя пред Таяни: Пакетът "Мобилност 1" – в следващия ЕП

Министър Желязков ще се срещне с председателя на ЕП в Брюксел
11 яну 2019 14:00, Елка Василева
74
Борисов настоя пред Таяни: Пакетът "Мобилност 1" – в следващия ЕП
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов настоя пред председателя на Европейския парламент Антонио Таяни да бъде обмислена възможността темата за пакета "Мобилност 1" да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите.

Българският премиер направи това предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, съобщи правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов разговаря по телефона с Таяни, като двамата са обсъдили развитието на ситуацията.

Борисов определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета "Мобилност 1" са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарната зала.

"Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета "Мобилност 1" и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС", подчерта Борисов.

​За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета "Мобилност 1" и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Министърът ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета "Мобилност 1" да бъде оставено на следващия Европейски парламент.


74
Още от ЕС
Берлин подкрепя Ердоган, а бягащите от него отиват в Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не само превозвачите искат да работят със Запада. Всеки бранш това желае. Дори и момите искат на запад да се задомят. И винаги ли ще занимаваме Европарламента.
10
2
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 1 седмица
Борисов първо се договори с Макрон през август 2017,а сега се прави на загрижен ! Шайка Суджук !!!
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как е? добре ли ви е в европейския съветски съюз?
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единстеният изход е излизане от ЕС както Англия и вкарване на ГЕРП в затвора.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тиквата капитулира и само отлага позора си че е некадърен. И в двата варианта бг работниците губят. Ако остане сегашното, бг фирмаджиите ги обират с командировките и НОИ няма пари за пенсиите им. Ако влезе пакета на Макарон, губят работа и ще трябва да емигрират в ЕС за просяци.
6
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както винаги всички чакат на Бойко да оправи нещата. Ако той не излезе и не вземе решение, тия протестиращи така ще си останат там на площада.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До1. Премиера не трябва да се забърква в тая ситуация на превозвачите. Това че им е добре да карат по уредени пътища. С висока цена на услугата е заслуга на Запада. И западняка не си дава поръчките на цървулите - роби на болшивизма. Като иска роба да си направи магистрали и да си подреди държавата. Така на готово всики иска.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересите на Мутро-Олигархията трябва да бъдат защитени.
Да не забравяме кои са собствениците на транспортните фирми.
Едни бедни момченца с Бентлита.
3
1
 
11
 
! Отговори
Боце преди 1 седмица
Таяни, чакай да ни изберат после ще ги изклатите.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Популистката мишка пак изпълзя от дупката си, в която се крие от Коледа.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов се услушва една седмица как да реагира и накрая, след като вече всички които можаха да реагират - реагираха, и той се престраши. Да не остане назад.