ОмбудсМая иска помощ от евро колегата са за плана "Макрон"

Изпрати му писмо, защитаващо българските превозвачи
11 яну 2019 15:30, Павел Гълъбов
14
ОмбудсМая иска помощ от евро колегата са за плана "Макрон"
Снимка: архив "Булфото"

Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо с настояване за съдействие до Европейския омбудсман Емили О‘Райли във връзка със спорните законодателни поправки в пакета "Мобилност 1", известен още като плана "Макрон", които са категорично в ущърб на българските превозвачи, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Още по темата

Общественият защитник се обърна с писма и към председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и председателя на Европейския парламент Антонио Таяни с искане поправките да не бъдат гласувани от настоящия състав на Европейския парламент с оглед изтичащия му мандат.

В писмата до тримата Манолова посочва, че "приемането на предложените поправки засяга сериозно основни права на превозвачите от всички източноевропейски държави, като същевременно грубо нарушава функционирането на общия пазар, конкурентоспособността, правото на достъп и свободното движение на хора".

По думите й новите изисквания, свързани със задължението на шофьорите да се връщат у дома на всеки 4 месеца, забраната на нощуват в кабините на тировете, при липса на изградени охраняеми паркинги и мотели, и новите правила за плащане, ще нанесат тежък удар на българските превозвачи и ще засегнат над 150 000 шофьори и техните семейства.

"След проблема с двойния стандарт при храните от едни и същи марки, неравноправното и дискриминационно третиране на бизнес организации и български граждани е поредна проява на политиката "Европа на две скорости" или както напоследък се оказва, "Европа на два стандарта", посочва Манолова.

Омбудсманът подкрепя идеята за въвеждане на правила, но смята, че "този ограничителен и протекционистичен подход не съответства на принципите на ЕС и общия пазар и води до неравноправно третиране на някои от субектите на ЕС".

Тя настоява за категорична позиция от Европейския омбудсман срещу приемането на поправките в пакета "Мобилност 1", които нарушават основни права и принципи на функционирането на общия пазар на ЕС.


14
Още от ЕС
Защо Германия ще бъде най-губещата от Brexit страна?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
о Православен

До сега какво е свършила ,освен да си прави пиар .....
13
1
 
0
 
! Отговори
татул преди 4 дни
Това си е пиар инстинкт,но и дъбър ход.
Кметството и е в кърпа вързано.Ще
дойде дефектен изотоп на нейно място
и борисов4.Препасаха ме като се
изказах са брат'чедите.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Новия вид Крепосничество е с име Колективизация.
Според тълкуването на Върховния касационен съд на РБ. Влезешли в колектив с договор т.е. колективен договор. Няма мърдане, не ваши никакъв закон за защита на потребителя, никакъв закон за задълженията и договорите.
Ставаш крепостник с и в колектива. В ЕС е прието на - РОБ НА БОЛШЕВИЗМА
11
1
 
2
 
! Отговори
Колушанец преди 5 дни
Их,бе Майче !!! Колкото старееш,по-убава ставаш !!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Предишния омбудсман. Не правеше никакво €. Нямаше и популярност в обществото , че нещо прави. При Мая е друга. Има движение. Нагоре на долу, наляво на дясно.
Пък и преминаха много пари и лева и евро.
Общо взето обществото я вижда като дейна на държавна служба.
9
0
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 5 дни
Трябва да се вдига шум. Защитаваме си интереса.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До5. Ми € ще иска . Не и трябват рубли
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Мая е с нова схема за далавера в €. И то за много €.
Мая е най успялата жена бизнесмен- номенклатурчик.
Политика, евро, далавера , политика.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До крепосничество. С насилствената колективизация изпълнина от колхозниците на СССР и БКП 1944г.свалят монархията. И колективизацията е до днес. Пример: централно отопление на Крадливо дружество Топлофикация. Масов Градски транспорт. Държавни измислени акционере в енергиини, превозвачески, хотелиерски и др. фирми със сигурни слуги НАП, НСО
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
неграмотници,от заглавието ви излиза ,че е поискала евро...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Това за краката го най обича.
3
0
 
6
 
! Отговори
Крепостничество преди 5 дни
Нашите мутри драпат със зъби и нокти тази практика на съвременна форма на крепостничество да продължи. А те да стават милиардери. После защо тираджии масово заспивали на пътя. Човешкия организъм си има лимити. Най-нелепо е как тираджии стачкуват срещу правата си. Зер, ако се изкъпе и преспи в хотелска стая, вместо да спи по кабини ще дойде края на света. Ако чорбаджията не може да му осигури условия ще фалира и на негово място ще дойде такъв който ще му ги осигури. Това и капитализма.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да дига краката първо после ще видим.
1
3
 
7
 
! Отговори
Православен преди 5 дни
На всяка манджа, мерудМая!