Европоглед: Бедността е основният проблем на България!

Валдис Домбровскис твърди, че икономиката ни има проблеми
Обновена: 14 яну 2019 08:55 | 14 яну 2019 07:20,
85
Европоглед: Бедността е основният проблем на България!
Снимка: Flickr

Българската икономика има структурни проблеми, а ниският жизнен стандарт и бедността са основните проблеми пред България, която иначе върви уверено по пътя към въвеждане на еврото, заяви в интервю за БНР зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, комисар за еврото и социалния диалог.

Още по темата

Той припомни, че през лятото България ще получи отговор дали може да се присъедини към обменно-валутния механизъм ERM II.

Но очакваното "да" или "не" ще бъде дадено от следващия състав на Европейската комисия.

По-рано тази седмица Домбровскис обяви, че страната ни може да въведе еврото най-рано през 2022 г.

За да стане това, България трябва да продължи да води разумна фискална и макроикономическа политика, въпреки че европейската икономика рано или късно ще изпадне в рецесия.

Еврокомисарят е категоричен, че приемането на еврото носи позитиви като по-ниски лихви, по-прозрачно формиране на паричната политика и предвидимост на бизнес средата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
1
 
! Отговори
Работиш и си беден.. преди 5 години
В провинцията в България в областни и средни градове,обяви за работа в сайтовете има главно в ресторантьорството и разни шофьори,общо взето 95% от обявите са за средно образование,висше не е необходимо. Масовата заплата в провинцията е 500-600лв. Имам някои познати 30+ год. в моя град които са бармани,сервитьори,готвачи и всички взимат 600 лв заплата но на минимални осигуровки. 600 лв на месец не стигат само за храна и битови сметки. А някои имат и трайнобезработен родител.За кола няма. Мизерия
72
2
 
3
 
! Отговори
О, бедна Българио преди 5 години
Имаше за всички, но не и за всеки!
71
2
 
3
 
! Отговори
безработен преди 5 години
До ПрограмистЪтКогато ме съкратиха 50 годишен, още като ме чуеха по телефона казваха ДО 35 ГОДИНИ приемаме на работа
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как, бе! Нали Боко каза, че тук от чешмите тече мед и мляко и народът благоденства? Сега пък сме били бедни! Аааааа! Не ги е срам да сриват така авторитетът на Краля Слънце!
69
2
 
4
 
! Отговори
сатаната преди 5 години
Беден човек и *** човек са живи дяволи
68
5
 
2
 
! Отговори
нещастната Русия преди 5 години
От крепостническото робство на Александър премина в комунистическото робство на Ленин и Сталин!!!!!!!!!!!!
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Milkaкак ще гласуваме и да се обвиняваме , като самите те се преизбират?????
66
4
 
4
 
! Отговори
тирада преди 5 години
До АнонименСамо простия народ вярва силно в Бога! Богатите не вярват.............
65
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма ли село - няма я България!!!!!В предвоенна България над 70% са били селяни!!Българския златен лев е бил със 199% покритие и навсякъде се е ценял.75 години Русия ни дърпа назад по свой образ и подобие!!!Ако си беше турско щеше да имаме развитие .......
64
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на българия не е бедността а простотията внасяна от русия 75 години
63
13
 
0
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
Мога да разбера хората на над 60 години ,които по ред причини са изтикани встрани от трудовия пазар.Ама разни глезльовци на по 30 и кусур години ,които са бедни... сами са си виновни ,че са бедни.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно за последните 29 години на демокрация и пазарна икономика, народът много изпростя и стана лесно податлив на манипулации и промиване на мозъците. Това си личи от някои писания тук, вкл. последните няколко писаници.
61
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато един народ е *** резултатът е нисък стандарт и мизерия.лошото при нас е че оставащото население в страната е уникално просто без никакви морални и етични ценности които за 75 години комунистическо робство другарите изкорениха .като се прибави безбожието и робската преданост към му жика поробител картината става ясна.единственото спасение запо свестните е терминал 2.иначе азис и шоуто на слави ще ви направят блажени алкохолици
60
14
 
4
 
! Отговори
Milka преди 5 години
До ИстинатаГласувайте пак за преоблечените комунисти на Нинова, които три пъти фалираха държавата и естествено, че сега няма как да сме сред богатите. Но благодарение на пазарните реформи и отворения пазар на ЕС днес сме по-богати от Сърбия, Македония, Албания, Украйна, Молдова, Беларус, Армения, Грузия, а и от всички руснаци извън Москва, където минималната заплата, която е масова, е само 285 лева.
59
15
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Истината 27 Ей другарю Истината.Бедноста не е дошла с демокрацията-та вие дори я нямате в Б-я.В България е мутрокрация.И на второ място-Ако не беше1989г и скопяването на социализма-щяхте да измрете от глад.Ръка трябва да целувате на Рейгън и САЩ,че имате какво да ядете.
58
12
 
2
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Средногорец 20 Ще се хванат-не се бой.Като излезат в чужбина и видят на какво се казва работа-много бързо си подвиват опашките и връщайки се в БГ търсят връзчици за нялое 'топло'местенце.
57
9
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Анонимен 5 Не говори така направо на нашенците в БГ-много се засягат и почват да плюят демокрацията,капитализма и най-вече САЩ.Дето викат-на крив муй и вълната му пречи.
56
13
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Анонимен 50 Никой на никого не е дал и никога няма на вас да ви даде.Трябва ъкъл и много,много работа.И разбери-като започваш нещо 75г след цивилизованият свят,винаги ще си 75 НАЗАД(благодари на русия,социализма и съвецката власт-та до ден днешен).
55
9
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Анонимен 51 Искаш ама няма.Първо изгонете(затворете,осъдете) комунистите,социалистите и руснаците.Забранете всички издънки на БКП(БСП,Атака,ДПС,ГЕРБ и т.н).Забранете руската пропаганда по пресата и телевизията.СЪЗДАЙТЕ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА И ВКАРАЙТЕ В ЗАТВОРА ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ АНТИБЪЛГАСКИ ТВАРИ.Чак тогава след като се научите и да работите ДОХОДИТЕ ви ще се вдинат.Затова пиша искаш,ама няма.ПРОСТО НЕ СТЕ СПОСОБНИ ДА ИЗВЪРШИТЕ ПРОМЯНАТА(вече 30г).За това не ревете и спрете да хленчете.
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пишете за бедността, след като на управляващите не им пука?!