България пред Полша и Унгария по демократичност!?

Още две страни са след нас – Румъния и Хърватия
Обновена: 15 яну 2019 08:32 | 15 яну 2019 08:30,
169
България пред Полша и Унгария по демократичност!?
Снимка: flickr

България изпреварва по ниво на демокрация държави като Полша и Унгария, които дълго време възприемахме като модел на политическо развитие по време на прехода, според новата класация на "Икономист интелиджънс юнит", свързана с авторитетното списание "Икономист".

България е на 46-о място от 167 страни в света с резултат 7,03. Полша е на 54-а позиция. Унгария е на 57-о място.

България изпреварва и още две страни от Европейския съюз - Румъния и Хърватия. Северната ни съседка е с резултат 6,38 и 66-а позиция.

Според Индекса на демокрацията Румъния отбелязва забележително влошаване на качеството на демокрация.

"Икономист" класира България по качество на демокрацията и преди Хърватия, която е на 60-о място с резултат 6,57, пише в. "24 часа".

От страните в Централна и Източна Европа с по-добри оценки на демократичните процеси, отколкото у нас, са подредени Естония, Чехия, Словения, Литва, Латвия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: демокрациякласация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Демокрация - бедност:Нямаш си представа какво точно е в Китай, но дрънкаш..
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спор няма, всеки престъпник е демократично освобождаван под домашен арест, да Съ нахрани в луксозен ресторант (че сакън захарта..), да си джитка по задачи/удоволствия, виновните са демократично оневинявани...........краднеш пък било то виновен си го къташ без никой да то го пипне......ех да са като нас
136
2
 
3
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Демокрация - бедност 132 Ще има бая да чакаш, Китай да стане първа световна икономика.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не изпреварва по демократичност. В Бг управляващите умеят да се преструват на демократични уж.В държава където се прилагат милиционерски методи на репресия, терор, прогонване от страната на неудобните, няма демокрация.В Бг и демокрацията е като икономическия растеж- само на думи.
134
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1/3 от прехода ще е под управление на Герб. Е, освен че Румъния ни надмина по стандарт и ние сме твърди опашкари, друго какво се случи, постните пици на Данков и Османските данъци на Горанов...
133
0
 
10
 
! Отговори
до шопендар преди 5 години
за първосигнални като теб може да разправяш за Виденов, само че по умните знаят че просто му скроиха шапката на Запад, както сега САЩ директно го заяви на Ердоган че ще ги разсипят икономически....
132
19
 
1
 
! Отговори
шопендар преди 5 години
До Анонимен,и какво кисело мляко правеше виденов,хората висяха по 5 часа за да се доредят да си купят.и какъв стандарт се създаде за нула време червени милионери си изкупиха държавата,и лозунг имаше към народа,,щом не ни искате,ние ще ви покажем какво е капитализъм,,е ,показаха ни
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха ха ха ха ха
130
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВярно е че руските олигарски изнесоха капиталите от Русия А какво е вярно за българските евроатлантици демократи какво направиха с България и богатствата и?
129
0
 
18
 
! Отговори
Демокрацията преди 5 години
Само налка забележка - Адолф Хитлер и неговата парития бяха демократично избрани от германския народ, не е идвал на власт с насилие и преврат. Мерси за вниманието.
128
3
 
8
 
! Отговори
шопендар преди 5 години
у нас демокрация бол,но стандарт няма,ако можехме да заменим нашата демокрация за малко от техният стандарт на живот.
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрайСамо да ви кажа. В Русия и Турция ПРЯКО И МАЖОРИТАРНО избират ШЕФА който ги управлява. И Путин и Ердоган са желани от народите си лидери.Това как се избират няма никакво значение. Дали нещо е демократично това се определя от демократите. Щом демократите са казали, че Путин и Ердоган не са демократични, значи не са и в Русия и в Турция няма демокрация.
126
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията стана един *** за забърсване на оа кани зад ници....
125
0
 
19
 
! Отговори
Демокрация - бедност преди 5 години
В Китай няма деморация и няма избори. Китай се управлява от Китайската комунистическа партия и никакви избори не се правят. Китай за 30 години се превърна от бедна страна в първа световна икономика. През 2022 година в Китай няма да има бедни.
124
0
 
21
 
! Отговори
Край преди 5 години
Териториите с разпад на държавността ги хвалят като много демократични.Не бих се учудил ако Либия и Ирак са в челните редици по демокрация.
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен121Аз съм съгласен да излезем от НАТО и ЕС, обаче не съм съгласен да влизаме в друг блок, още по малко със сърбендите. И ние сме българи, а не славяни. Вън от НАТО, но далече от С ърбия, щото тя не знае никога къде я сърби.
122
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха, и един мармот завива шоколад... Някой въобще вярва ли на такива простотии????
121
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
Само да ви кажа. В Русия и Турция ПРЯКО И МАЖОРИТАРНО избират ШЕФА който ги управлява. И Путин и Ердоган са желани от народите си лидери.Да имате спомен да сте избирали Юнкер или да сте гласували за ББорисов?Та не знам къде е точно демокрацията.
120
0
 
6
 
! Отговори
Демокрация преди 5 години
Делян Пеевски
119
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СКОРО ЩЕ ВИ ЗАПУШИМ НА ХИБРИДЧИЦИТЕ УСТИТЕ... ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ ОТКЪДЕ ВИЕ ДОШЛО... И ПУТИН НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ... АМА НЕ ЩЕТЕ ПРЕВАНТИВНО ДА СЕ ИЗНЕСЕТЕ В МОСКВА, СИГУР ЩОТО Е МН. ХУБАВО ТАМ...