Мей оцеля след вот на недоверие. Засега!

Тя все пак ще трябва да намери консенсус за Brexit
16 яну 2019 22:35,
56
Мей оцеля след вот на недоверие. Засега!
Снимка: БТА

Вотът на недоверие срещу британското правителство, внесен от лейбъристката опозиция, не мина в парламента. Предложението получи подкрепа от 306 гласа при 325 "против", предаде Ройтерс.

Снощи Камарата на общините нанесе съкрушително поражение на премиера консерватор Тереза Мей, като отхвърли с огромно мнозинство договореното от нея споразумение с ЕС по излизането на Великобритания от съюза. След това основната опозиционна сила, Лейбъристката партия, внесе в долната камара на парламента вот на недоверие срещу правителството, който обаче не мина.

Още по темата

Кабинетът оцеля благодарение на депутатите от нейната Консервативна партия и от малката северноирландска Демократична юнионистка партия, която осигурява мнозинство на Тереза Мей в Камарата на общините.

Сега британската министър-председателка ще трябва да продължи разговорите с депутатите от всички партии в опит да постигане на консенсус как да бъде осъществен Брекзит, така че да бъде избегнат хаос и да не се стигне до нов референдум за членството на Великобритания в ЕС, отбелязва Ройтерс.

След като вотът на недоверие не мина, Мей обяви, че ще се срещне още тази вечер с лидерите на опозицията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Не разбирам защо ТВ Европа изпрати "великата" специалистка Неда Василева във Великобритания и плати грешни пари за транспорт, хотел и командировъчни, само за да каже резултатите от вота на недоверие от хотелската си стая. И накрая във вечерната емисия тя съобщи грешни резултати ... Преди това Ани Балджиян интервюира евродепутатката Джули Гарлинг на потресаващ английски. В бг медиите царят връзкарство и невежество. Затова масовото ниво на бг журналистиката е ужасяващо.
46
2
 
4
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Ахаха Велика Франция васал на Велика Германия подледната с най-застаряващото население на света.Срещу Либия Франция изстреля две ракети и каза че няма повече и се молеше на Сащ да дойдат и Англия.Германците набират военни от цял ЕС щото нямат хора.Пълни клоуни.
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено че няма да мине, никой не иска да е на нейно място сега
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мей оцеля след вот на недоверие. Засега!---Доста смехотворно!Поръчковата медия ПРЕЕКСПОНИРА негативите на Тереза Мей ("съкрушително поражение на премиера консерватор Тереза Мей"), а НЕГЛИЖИРА позитивите (скромно "вот на недоверие срещу правителството, който обаче не мина") :)
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, много добре знаят какво искат: Как да излезат от договора без неустойка, как да напуснат ресторанта без да платят сметката, и как да ползват права без задължения. Това са познати неща, особено последното.
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не след дълго ще видим независима Европа на Франция и Германия с тилова поддръжка от малките нации. Великобритания ще се превърне в забравена клоака с огромна воняща столица.
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най големия страх на САЩ не е Китай,а съюз между ЕС и Русия.
40
3
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Верно е..... "за сега"....!!!!!!!"Предстоят серия плонжове по килимите в Брюксел!!!!!
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че немците и японците никой неможе да ги бие на икономика. Дори след 2 световни загубени и след безкрайни ограничения, отново са неспираеми. Това са уникални нации. Верно че са овце, но това е и в основата на успеха им. В мирни времена близо до Германия, а във война близо до Русия и винаги печелиш!
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа е колония на САЩ,и поради тази причина инглиза не иска да е в Европа.Инглизите са хитри и подмолни и ще се спасят от потъващия кораб Европа.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези които са пътници са англичаните, просто още не сте го осъзнали!!!
36
5
 
2
 
! Отговори
Lorda преди 5 години
Плебеи тихо , свещената хабсбургска империя се разпада кой ще е новия ви покровител !!! Луи дьо финес лиже дърта слива на Бриджит за да плати на жилетките , френските кюмури са пътници. Апропо Людвиг немски преебава българята и те отиват да *** на Василевса и са подчинени още тогава, предадени от фрицовете стават васали на маслинакис и до днес
35
6
 
3
 
! Отговори
FRANCE преди 5 години
Vive la France, Vive la Republique! Vive la Bulgarie! Vive l'Allemagne! Долу английските гaдове. Да живее нашата Европа!
34
3
 
5
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Какво става ли? Англия се превръща в треторазрядна държавичка в сянката на ЕС, на Франция и на Германия.
33
11
 
2
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Историята на България 500 години потурнаци 200 гърци.И не викайте против мароканците и алжирците били сте една държава 500 години все пак една империя.
32
8
 
3
 
! Отговори
:D преди 5 години
Кога *** стана британец, кога започна да сменя пелените на дъртачката-кралица от немски произход :D ЕС е най-великия съюз в човешката история, а Инглънд е периферия и ще си остане периферия независимо дали излязат от ЕС или не!!! :)))) Живота е жесток, истината боли!!! Германия и Франция са ядрото и създателките на ЕС. После идват Италия, Испания, Холандия, Белгия, после са Полша,ехия, Унгария, Румъния, България, Гърция, Португария и едва накрая идва отритнатото Инглънд.. бухаххахаха
31
3
 
2
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Германия що репарации и на Белгия трябва да плаща бая трябва да развързват кесиите.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мей оцеля след вот на недоверие. Засега!"Не разбрах нуждата от това "засега". Явно в Днеса сте професионалисти и ще ми обясните точно какъв период покрива това "засега" и най-вече "докога" се разпростира той. Кажете ми месец и година, когато да очакваме следващият вот.
29
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До МошеГО-ВЕДО! ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е 1850 ГОДИНИ ОТ 165 ГОДИНА СЛЕД ХРИСТА СЪЗДАДЕНА ОТ АВИТОХОЛ!
28
6
 
5
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Излезе ли от ЕС, Ънглиъ се превръща в незначителна треторазрядна държавичка каквато винаги е била до 1812г. (разгрома на Наполеон).