При втори референдум на Острова: 56% ще искат оставане в ЕС

Преднината за оставането от 12% е най-голямата досега
17 яну 2019 22:08, Елка Василева
32
При втори референдум на Острова: 56% ще искат оставане в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Ако има втори референдум за членство в ЕС, Великобритания би гласувала с 12 процента разлика да остане - най-високият процент от референдума за Brexit през 2016 г. Това се казва в изследване на компанията Югав, направено вчера, предаде Ройтерс.

Още по темата

Резултатите от проучването, които бяха разпространени от кампанията "Народен вот", която настоява за нов референдум, показват, че 56 процента биха гласували да се остане в ЕС, а 44 процента съюзът да бъде напуснат. Тук обаче не се броят хората, които не биха гласували изобщо или нямат мнение.

"Преднината за оставането, 12 процента, е най-голямата досега", е цитиран да казва от "Народен вот" Питър Келнър, бивш президент на Югав.

На референдума от 23 юни 2016 г. 17,4 милиона избиратели или 51,9 процента подкрепиха излизането от ЕС, а 16,1 млн. или 48,1 процента гласуваха за оставане, припомня БТА.

Според изследването на Югав, като се прибавят и тези, които не биха гласували, и хората без мнение, данните стават 48 процента за оставане, 38 процента за напускане, 6 процента не биха гласували, а 7 процента не знаят как биха гласували. Югав е направила изследването си сред 1070 пълнолетни.

Сред привържениците на Лейбъристката партия подкрепата за нов референдум е 78 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: референдумBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НА 30 МАРТ 2019-ТА ТЕЗИ СЕ МАХАТ ОТ ЕС ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ГИ ХРАНТУТИМ ОЩЕ 4 ГОДИНИ!!!ЕС ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ОТЛАГА ПОВЕЧЕ ИЗЛИЗАНЕТО ИМ И КАКВОТО Е ДОГОВОРЕНО ОСТАВА!
5
6
 
18
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Кой задава въпрос два пъти? Нечестивия.Кога задава въпрос втори път? Когато не му харесва отговора.
4
10
 
19
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
Хо-Хо, някои болни мозъци бълнуват за 2ри реферундум. Те и преди 1я резултатите сочеха 60% преднина за оставащите в ЕС, ама какво стана - точно обратното - 60% гласуваха вън. А и коя политическа партия или политици ще се осмелят да направят 2ри референдум - народа ще излезе на улиците и ще стане по-зле от това, което стана в Париж. А и дори да има втори, кой ще понесе отговорността и срама , ако резултатите се повторят. Понеже точно това ще се получи отново, освен ако не фалшифицират резултата
3
6
 
29
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Все едно да искам от тотото да си поправя фиша след като е теглен тиража. Свърши! Да си ходят!
2
18
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Еми при такава гьобеловска кампания всяваща страх, почти няма как огромния процент от агнета да не изберат голямата фашистка кошара ЕС.
1
8
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРИ ВТОРИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА РАЗПАД НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ 58% ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ИСКАТ ДА СЕ РАЗПАДНЕ!!!!ТЪЙ, ЧЕ АКО ЩЕ ИМА ВТОРИ РЕФЕРЕНДУМ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА РАЗПАД НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩОТО ПРЕДНИЯ ТАКЪВ СЕ СЪСТОЯ ПРЕДИ РЕФЕРЕНДУМА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС!!!АКО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС ПРЕДИ ДА Е НАПРАВИЛА РЕФЕРЕНДУМ ЗА РАЗПАД ДАНО ИМА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!