Джордж Озборн: Мей изгуби своя политически авторитет

Напускането на ЕС без сделка ще има тежки посбедици
24 яну 2019 14:55, Нели Христова
10
Джордж Озборн: Мей изгуби своя политически авторитет
Снимки: Reuters

"Мислех си, че обещанието, че можем да напуснем ЕС и да запазим всички облаги, които имат държавите в съюзя, ще ни доведе до задънена улица. Но се надявах, че двете страни ще са по-отстъпчиви в подхода си“, обяснява Джордж Озбърн, бивш финансов министър на Великобритания пред телевизия Bloomberg в Давос.

Още по темата

"Можехме да постигнем модел, подобен на норвежкия, но тази сделка вече е в миналото. Сега сме изправени само пред два избора – да напуснем без споразумение ЕС или да забавим или спрем излизането от съюза“, допълва той.

Озбърн е на мнение, че излизане на Великобритания без сделка от ЕС ще има тежки последици както за блока, така и за Обединеното кралство.

Той смята, че въпреки упоритостта си, Мей е изгубила своя политически авторитет и че трябва да премахне опасността от напускане на съюза без сделка.

Достатъчно добре ли обясниха тогавашните членове на парламента на британците какво точно означава Brexit и какви ще бъдат последиците от него?
 

Разговорът вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бобко и Ненка (двечките селяндурчета като Пижо и Пенда) не могат да стъпят и на най-малкия "пърхут" на Тереза Май! За това Селияндурия цъфти като Благоевски Хеморуид с якичка!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Мей ако беше мъж щеше да е Гаргамел.
7
0
 
4
 
! Отговори
Надежди преди 5 години
А и ние ние си мислехме, че ще запазим благините на соца плюс "убавините" на демокрацията, ама не стана така.
6
1
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Че тя имала ли е някога такьв?
5
5
 
2
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Еврошейският пазар е смешен и жалък с ниска покупателна способност.Не представлява никакъв интерес за никой да не говорим че немците такива регулации са сложили че самл те да продават.Кауза пердута.ЕС не струва дори жълти стотинки.
4
3
 
13
 
! Отговори
МЕЙ Е ПЪТНИК! преди 5 години
ИЗЛЕЗЕ ЛИ ОТ ЕС, ГУБИ ВСИЧКИТЕ СИ ПАЗАРИ В ЕВРОПА!ТОВА ОЗНАЧАВА , ВРЪЩАНЕ СЪС ПОНЕ 40-г. НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО!ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ ГИ СЪСИПЕ , ТОТАЛНО!ЗА ЕС, ЩЕ ОСТАНЕ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЕТО И УДОВОЛСТВИЕТО ДА ИЗТУПВА РЕДОВНО , СТАРАТА КОЖА НА "БРИТАНСКИЯ ЛЪВ" ОТ ПАРИТЕ МУ..ХА,ХА,ХАААААААААААААА
3
3
 
12
 
! Отговори
ОФ преди 5 години
Невъзможно е да изгубиш нещо, което никога не си притежавал.
2
2
 
23
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Кога пък Т.Мей е имала авторитет,та да го загуби!?Ясно че я избраха само за да опере пешкира(обере калая и пр.).Да я сравняваме с М.Тачър е смешно.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мей трябва да им хвърли оставката и да ги остави да мучат. Такива не ни трябват в Европа.