На Острова ще въведат визи за престой над три месеца

Това ще се случи при Brexit без споразумение с ЕС
29 яну 2019 07:52, Александър Попов
18
На Острова ще въведат визи за престой над три месеца
Снимка: Reuters

Британското правителство ще прекрати възможно най-бързо свободното движение на хора, ако Великобритания излезе от Европейския съюз без споразумение, съобщи британското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс.

За определен преходен период гражданите на страните от Европейското икономическо пространство и членовете на семействата им, включително гражданите на Швейцария, ще могат да влизат както досега в Обединеното кралство за посещения, за работа или образование, се казва в декларация на вътрешното министерство.

Още по темата
Но за да останат за повече от три месеца, те ще трябва да подадат заявление за "Временно разрешение за престой на европейци". За престой, по-дълъг от три години, европейските граждани ще трябва да кандидатстват по бъдещата нова имиграционна система, основана на квалификация и умения, която ще влезе в сила през 2021 г., се посочва в декларацията.

Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид каза пред в. "Файненшъл таймс", че Великобритания веднага ще въведе изискване за визи за европейските граждани за престой над три месеца, ако има Брекзит без споразумение.

В такъв случай Обединеното кралство ще има пълен контрол над границите си "за първи път от десетилетия", добави той.

След датата за Брекзит - 29 март, свободното движение на хора между Обединеното кралство и Европейския съюз ще бъде прекратено веднъж завинаги и това ще бъде последица от резултата на референдума за Брекзит през 2016 г., каза вътрешният министър.

Министерството не съобщи колко ще струва временното разрешение за престой на европейци и визата. Цените ще бъде обявени по-късно. Цените на подобни документи сега са между 500 и 600 лири стерлинги, отбелязва ФТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ВеликобританияЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10"Министър на вътрешните работи....Саджит Джавит - представител на истинските англичани в бъдеще!"Този е само за парлама и го дирижират за всяка една мисъл! Не подценявай английските политици макър и не с англо-саксонски произход. Няма да им се позволи нищо в разрес с плана "маршал"! Това е Англия а не ***!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
IDVAT NOVI STO HILYADI,KOITO SHTE GLASUVAT ZA BSP.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид Този май е кореняк британец
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така ! Виза - да си седят при тиквата и да се правят на патриоти по форумите !
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министър на вътрешните работи....Саджит Джавит - представител на истинските англичани в бъдеще!
7
5
 
4
 
! Отговори
До От UK преди 5 години
Ама *** иска да има тръпка, някой да е зле, и най-важното - да има враг. Комунизъм без враг неможе да съществува. Това е доказано от историята, така си стягат редиците и замазват очите на простолюдието.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общо взето визи за престой ще има как визи за влизане,че визи за временно пребиваване-престой над 3 месеца,че за по-дълго време над 3 год, пак престой на временното с програми по бъдеща имаграционна система за европейци по тяхному с бизнес план за определени достъпни според тях браншове коит по всяка вероятност не са заети от техни лзбими граждани по любими континенти и острови подобни на тях,а не могат да си опазят границата на острова щот от близкия континент били виновни за навлизането у тях.
5
2
 
7
 
! Отговори
От UK преди 5 години
Стига сте публикували фалшиви новини.. Няма такова нещо, не е решено, и едва ли ще го решат. Системата за регистрация на практика вече работи тестово и не е нещо особено, стига да се пребивава законно и сега. Който се е скатавал досега и не е плащал данъци и осигуровки ще бъде поканен да напусне.
4
3
 
29
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид...Саджид ще изхвърли всички бели европейци от Ню Пакистан.
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саджид Джавид дали ще получи виза?
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес трябва да питаме кой ни е президент. Дали все още е старият, или от Париж, Брюксел и Вашингтон са ни избрали друг? Много несигурно е международното положение, върви Перестройка, преустройството е навсякъде във въздуха. Да се снишим, да мине бурята, и ако трябва, тогава ще се преустройваме.
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Brexzit е нещо като извънземни'те много се говори за тях но нокой не ги е видял :-)