След Brexit без сделка: Ще има ли празни магазини в Лондон?

Част от британците са силно притеснени от последиците
29 яну 2019 18:00, Анисия Иванова
106
След Brexit без сделка: Ще има ли празни магазини в Лондон?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Точно 2 месеца преди излизането на Великобритания от Европейския съюз - накъде ще поеме сделката за Brexit? Днес британският парламент ще гласува поправки в сключеното споразумение между Лондон и Брюксел. Ключовите предложения са няколко.

Сред тях - отлагане на излизането на Великобритания и изключване на варианта Brexit без сделка. Сценарий, който все повече притеснява британците.

Празни рафтове на магазините, дефицит на пресни храни, невиждани опашки по границите и блокади на пристанищата. За това предупреждава британският синдикат на търговците на дребно при сценарий Brexit без сделка.

Според сектора връщането на митата след излизането на Кралството от Съюза ще доведе до скок на цените на редица продукти. Някои обаче не вярват на тези оценки. Сред тях е Тим Мартин – основател на голяма верига бирарии на Острова.

Освен френския коняк, Мартин вече е заменил френското шампанско и германския алкохол с напитки, идващи от други краища на света. Той е от малцината, които не просто подкрепят излизането на Великобритания от Съзюза. 63-годишният бизнесмен е обиколил 100 от своите барове, за да агитира за Brexit без сделка. Отстъпките в менюто явно подпомагат аргументацията му, съобщава Bulgaria ON AIR.

Хиляди на Острова обаче са на друго мнение. Според някои хората, които казват, че Brexit без сделка ще е добър за бизнеса, са глупави и напълно заблудени.

В тази несигурност все повече британци се запасяват с храни, лекарства и други вносни стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Ванко преди 5 години
Стига сте писали глупости-Великобритания е мощна страна-не съм чул българи които са там да треперят и да се връщат в ***-но помията от злоба че вече няма да има безкронтролни далавери ядосва всеки-да живее ***-страната на неограничените далавери
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88Преди и българите са били нещо, а сега едно голямо нищо!
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86Не са учлили но са копували дипломи на ангро! Личи им и простотията им си личи даже от космоса! 90% от българите са простаци и силияндури!
89
0
 
0
 
! Отговори
До до 87 от 87 преди 5 години
Още един с проблемно развитие на когнитивните способности: Идеята не е в доматите и дръжките им умнико! Става дума за търговски баланс, който не е в полза на Германия когато става дума за Англия. Латинската фраза не те прави по-умен от дръжката на домата в която ти се е фиксирало съзнанието... После се възмущават защо не ги искат англичаните!
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 88. В САЩ ПРИ ГЛАСУВАНЕ /В ПЪРВИТЕ ИМ ГОДИТИ/ Мисля при президента Вашингтон. Кой еезик да се ползва немски или англииски.САМО СРЕЩУ ДВА ГЛАСА В ПОВЕЧЕ Е ИЗБРАН АНГЛИИСКИ.
87
0
 
10
 
! Отговори
Островче преди 5 години
Англия става водеща държава през 18 век и най-вече след Наполеон. Дотогава са периферия. Англия е завладяна от нормандците (французите) през 11 век когато се превръщат във васал на френския крал в продължение на векове - много ги боли от този факт. Винаги са водили войни срещу Франция или Германия в коалиция с поне още 3 държави. Сами нямат победа над тях. Сега просто се връщат в обичайното си състояние от преди 18 и 19 век - периферно островче на г. на географията и с обратно движение.
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чичо МиткоАнглийския език е международен заради водещата роля на САЩ, а не заради нагличаните. До средата на 20 век и в продължение на векове преди това езика на дипломацията, на културата и на висшата класа е бил френски.
85
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия щяла да страда от това че, няма да купува пластмасовите домати на ЕС? Май ЕС ще пострада повече и ще трябва да си намали цените или да търси други пазари. Англичаните купуват повече от германците отколкото обратно и са им най-големият търговски партньор! Ц, ц, ц, някой май се е уплашил и тръгнал сам да прави страшки ;)В крайна сметка всичко ще е ок - ще си търгуват безмитно по договор и ще са заедно в нато! Да му мислят "бежанците".
84
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 83 преди 5 години
"Чиче, да ти кажа Британия никога не е скачала в непознатото."__________Сериозно ли? Всеки който е учил физика, висша математика и т.н. знае имената зад формулите и аксиомите - как звучат. Който не е, по-добре да не се изказва по темата Англия! Най-малко парната машина, която е променила кардинално посоката на развитие на света - поне името зад нея всеки културен човек трябва да познава.
83
2
 
1
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
До Анонимен 88"Аз обаче спирам" Не е лесно да се хлъзгаш по *** с грейка на заледено - знам! Но все в един момент ще дойде равното, ще станеш, ще стиснеш натъртеното и ще закуцаш към пейката!
82
2
 
0
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
До Анонимен 87"За моя радост не изпадам никога в подобна поклонническа еуфория към каквото и да било."Много добре правиш ама нещо те стяга талията щом трябва да заявиш на някой да си затваря устата! Идва от българския примитивизъм и отчайващо тесногръдо благополучие. Нещо боде като шип в раменете и сън не ти дава. И ако това не е еуфория здраве му кажи.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чичо МиткоКой пък ти е казал че си британец? много си падам по хора които дъвчат и предъвкват думите които си написал и ги изопачават само за да докажат някаква своя правота. наистина е тъпо човек да продължава да спори с теб. както казах - *** си колкото ти душа иска, а се мислиш за интелигент. Сега ако имаш наистина поне малко ум ще спреш. Но такива като тебе просто не могат да спрат. Аз обаче спирам. Дрънкането ти ми досади. Ако искаш - продължавай.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чичо МиткоАйде да спираме. Британия за теб е всьо и вся, това вече го разбрахме. За моя радост не изпадам никога в подобна поклонническа еуфория към каквото и да било. От мен не става заклет фен на никого. Защото никой не го заслужава. Най - малко в тук обсъжданата ситуация. Гледам да разсъждавам трезво и без много емоции.
79
2
 
2
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
До АнонименНе съм писал никъде че съм британец или подобно! Хората като теб се опитват да се измъкнат с глагола плюене за да прикрият собствената си нескопосаност и преувеличат някаква химера на псевдо-култура за да заживеят с илюзията че са културен народ. Уви не сме и ни личи, и ни третират като *** а най-лошото от всичко е че ние самите се държим един с друг като такъв! Никога не съм крил че съм българин но не се гордея особено с това което е България в момента - почти няма с какво!
78
5
 
4
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
До Анонимен 79Всеки има право да скандира мнение! ЕС се забрави с глупавите квоти които наложи на ЮК. Неможе цяла източна Европа да се засели в Англия! Автобуса като се препълни - вратите хлопват и се чака другия автобус. Велика държава е Англия и за пореден път доказва че е пионер към непознатото и смело скача в него! Овцете обаче остават най-вече българите в България - сдъвкани/изплюти, злобни/завистливи, меркантилни и безхаберни. Системата ги оскотява а те помежду си се хапят с яд! ФАКТ!
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 74Тъпунгел си се родил тъпунгел ще умреш. Такава е съдбата на такива като тебе. Да отговорих ти. И те проумях. и предполагам че ти сигурно си писан красавец с дълги мигли и нежни ръце и без никакво окосмяване по тялото. Предполагам че такива са истинските британци
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нищо по-гнусно Има нещо - по гнусно - яростен кресльо срещу ЕС.
75
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименМитническият режим между UK и ЕС зависи от договора помежду им-както с Швейцария и Норвегия,примерно.
74
1
 
2
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Днес,махнете тая глупава статия,да не ви се смеят гаргите!И не публикувайте Дойче веле-образни статии-то оригиналът е зле,да не говорим за имитациите.
73
4
 
4
 
! Отговори
Нищо по-гнусно преди 5 години
не съм виждал от юдо-масонския ЕС !ЕС е по-отвратителен и от комунизма и от всичко което някога съм виждал !дано се разпадне час по-скоро !