Повдигнаха обвинение на жената, предизвикала пожара в Париж

Жертвите от бедствието са 10
9 фев 2019 12:39, Петя Славова
2
Повдигнаха обвинение на жената, предизвикала пожара в Париж
Снимка: Reuters

Жената, заподозряна, че е предизвикала пожара в кооперация в Париж, в който загинаха 10 души, беше официално обвинена вчера вечерта, пише в. "Фигаро".

Още по темата

Жената, която е живеела в кооперацията и е на около 40 години, е обвинена в "унищожаване на собственост чрез предизвикване на пожар, изложил на опасност живота на хора и в унищожаване чрез предизвикване на пожар, довел до смъртта на хора". На жената е постановена мярка "задържане под стража".

Есия Б, която е имала 13 престоя в парижка психиатрия в периода 2009 г. - 2019 г., бе арестувана в нетрезво състояние след началото на пожара в кооперацията в западната част на Париж. Пожарникарите гасиха огнената стихия в продължение на шест часа. Това беше най-смъртоносният пожар в Париж от 14 години насам. Според в. "Фигаро" ранените в него са 96, предаде БТА.

Жената отрича да е извършвала престъплението. На нея й беше наложена мярка "задържане под стража" още след пожара, но във вторник тя беше прекратена временно, за да бъде подложена заподозряната на психиатрична експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Jenata otricha da e napravila prestuplenieto! Tova che imala prestoi v bolniza, ne ya pravi izvurshitel!! Ami togava, po logikata na dolnia- da zatvorim vsichki zavinagi, koito nyakoga sa bili depresirani, sushto! Ei, prost narod...
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е психичнo бoлна трябва да се подведат под отховорност тези които са я пуснали свободно по улиците.