Белгия затваря небето си за 24 часа

Стачка спира полетите, няма кой да води самолетите
Обновена: 12 фев 2019 21:57 | 12 фев 2019 21:51,
8
Белгия затваря небето си за 24 часа
Снимка: Reuters

Белгия затваря небето си за самолети от 23 ч българско време тази вечер до 23 ч в сряда, съобщи обществената телевизия RTBF, позовавайки се службата за въздушно движение.

Още по темата

За сряда в Белгия е насрочена обща стачка, която ще обхване администрацията, обществения сектор, транспорта и индустрията.

Летището в Брюксел предупреди, че ще бъдат пренасочени или анулирани три-четвърти от полетите. 30 авиокомпании, сред които Ryanair и Brussels Airlines , няма да летят между вторник и сряда вечер. Летището в Шарлероа ще бъде изцяло затворено.

Присъединяването към протеста на службата за въздушно движение обаче означава, че никакви
полети няма да могат да бъдат извършени от и за белгийските летища, а транзитните - ще трябва да заобиколят въздушното пространство над Белгия.

Синдикатите призоваха за обща стачка на 13 февруари след провала на преговорите с правителството за увеличаване на заплатите. Профсъюзни действия са планирани във всички сектори и в цялата страна: местна и държавна администрация, обществен транспорт, пощенски услуги, училища, събиране на отпадъци, но също така и предприятия и търговските центрове.
Силно ще бъде засегнат и жп транспортът. Средно 1 от 2 влака ще се движи, като предимство ще се дава на основните линии в пиковите часове, съобщи жп компанията SNCB.

Очаква се смущенията при свръхбързите влакове да бъдат по-малки, с изключение на един анулиран влак между Брюксел и Париж, но те няма да спират на всички гари, тъй като терминалът за вътрешни проверки в Шенген на брюкселската гара ще бъде затворен.

Градският транспорт в Брюксел ще даде информация, кои линии ще се движат и кои не в 6 ч сутринта в сряда, като ще актуализира данните според явяването на служителите си на работа.
Ще бъде нарушено обслужването в градските и федерални служби. Пожарната, болниците, полицията, събирането на отпадъците и пощите ще предоставят само минимални услуги от ограничен брой служители.

Повечето детски градини и голяма част от училищата няма да провеждат занятия в сряда. Четири от петте вериги супермаркети ще бъдат затворени, съобщава обществената телевизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Страйк преди 5 години
Актуализацията на заплатата в Белгия за повечето професии е над 2%. Но и такси, наеми и застраховки се вдигнаха с над 4%. Горивата също поскъпнаха. Днес няма да има заплата. Вземаш отпуск или синдиката плаща компенсация до 60 евро.
5
0
 
11
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Това е начина всички просто не отиват на работа един ден и блокира всичко. Да си знаят
4
0
 
19
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ето защо някъде вземат по 3000? а другаде по 300
3
0
 
5
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
Въздушното пространство над Белгия се управлява от Маастрихт, така че никой няма да го заобикаля.
2
1
 
17
 
! Отговори
Маркс преди 5 години
До ЕнгелсУ нас няма синдикати. Те обичат да си говорят с властниците и с Европата, не с работниците. На конгреса на Подкрепа се явиха и президента и премиера. Това ли му е работата на един синдикат, да бъде приветстван от властниците
1
2
 
17
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Евала им за синдикатите. Борят се за заплатите на работниците. Слушах лидера на Подкрепа - той ще сваля данъци. Не е това работата на синдиката, той трябва да мисли за работниците. Данъците ги свалят десните за да услужат на капитала