Бъдеще: Летището във Франкфурт планира летящи таксита

Те трябва да превозват пътници от и до летището
12 фев 2019 20:58,
34
Бъдеще: Летището във Франкфурт планира летящи таксита
Снимка: Reuters

Операторът на Франкфуртското международно летище Фрапорт съобщи, че развива концепцията за услуги с електрически летящи таксита, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Фрапорт работи с германската компания Фолокоптер (Volocopter), създала двуместния електрически самолет с много ротори, който може да лети с пилот или автономно.

Всъщност, услугата с такива таксита, които да превозват хората от и до летището, ще трябва да почака, докато бъде приета законовата рамка за автономно летене и подобни самолети получат лиценз за превоз на пътници.

Фолокоптер обяви, че самолетите му, който се основават на дрон технологията и бяха тествани как летят в Дубай, са тихи, безопасни и не замърсяват околната среда. Основната идея е, когато законовата рамка бъде приета, самолетите да бъдат управлявани автономно.

Европейската агенция за авиационна безопасност съобщи, че разработва стандарти, за да разреши сертифицирането на такива самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
AlfredFlith преди 4 години
Investeer in cannabis NZ: https://hideuri/KQOB6l
10
0
 
0
 
! Отговори
Jamesbruig преди 5 години
Comment transformer 3 000 в en 128 000 в: abcagency.se/bestinvestcrepto96490
9
0
 
0
 
! Отговори
HowardAnnot преди 5 години
Hello. And Bye.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А имат ли жабки,където да се поставят консерва " Копърка",за нуждите на нашите таксиметрови шофьори,ако ги внедрят и у нас?
7
3
 
8
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Те дори дрони не разрешават да летят над летищата та какво остана за рояк нахални таксиджии дебнещи клиентите си още на вратата на току що кацнал самолет .
6
7
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Ще има ли атентати с летящи таксита в препълнени летища?
5
1
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
И в София имаме летящи таксита управлявани от миризливи роми.Егати и многознайковците,егати и дървените професори.Я имат трети клас,я не.Освен смръднята трабва да им търпиш простотиите и чалгата..В скапаните таратайки.Отделно при плащането ти отрязват главата до кръста.Уж внимавам да не се качвам при тях,но.....бе мани.Лошото е че тоя етнос почна да дава тон в живота ни.Първо децата ни се поддават на простащините им .Наркотици,агресия ,чалга и какво ли не.Хора без морал,камък на шията.
4
3
 
1
 
! Отговори
Да преди 5 години
Япония вече прие закон за летящите коли.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И при нас ще има "скоро". София от Франкфурт е само на 2000 км.
2
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЯМА ДА СТАНЕ В БЛИЗКИТЕ 10 ГОДИНИ ИЗОБЩО!ЛЕТЯЩИ КОЛИ ВЕЧЕ ИМА, ИМА И ИНФРАСТРУКТУРАТА НА ЛЕТИЩЕТО НО САМО ТАМ А ТРЯБВА ДА ИМА ПОНЕ ДА ДВЕ МЕСТА В ГРАДА ЗА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ПОЛЕТА !ЛЕТЯЩИТЕ КОЛИ ИЗЛИТАТ КАТО САМОЛЕТЧЕТА И КАЦАТ КАТО ТЯХ ИМА КЛИПЧЕТА В НЕТА
1
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Ние пък планираме към 2050-та година всеки втори в България да се придвижва с каруца. Тепърва предстои сертифицирането на различните видове каруци и решаване на проблема с изпражненията .