Борисов: Бюджетът на ЕС да инвестира в растеж, заетост

Премиерът подчерта кохезионната и селскостопанската политика
Обновена: 16 фев 2019 13:31 | 16 фев 2019 13:30, Елка Василева
24
Борисов: Бюджетът на ЕС да инвестира в растеж, заетост
Бойко Борисов и Гюнтер Йотингер. Снимка: БТА

„Искаме да сме амбициозни - то тогава ни е необходим и амбициозен бюджет. От това зависи и бъдещото ни развитие, както и да покажем, че ЕС може да действа единно в трудни времена и да излезе още по-силен от кризите“. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов пред еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

Борисов проведе среща с еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Йотингер в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. Във фокуса на разговора им бяха преговорите по Многогодишната финансова рамка (МФР) за периода 2021-2027 г., съобщи правителствената пресслужба.
 
Премиерът Борисов посочи, че България подкрепя аргументите и позицията на ЕК за приключване на преговорите по МФР до октомври 2019 г. „Надявам се, че ще можем да постигнем споразумение навреме, за да няма забавяне в програмите, да отговорим на очакванията и да си върнем доверието на нашите граждани“, каза министър-председателят Борисов. Той посочи пред Йотингер, че от нас се изисква да намерим баланса между политиката за растеж и новите приоритети.

„България, като външна граница на ЕС, добре разбира необходимостта от осигуряване на достатъчно средства за новите предизвикателства, особено в областта на сигурността, миграцията и отбраната. Но също толкова важно е бюджетът на ЕС да инвестира в растеж, заетост, конкурентоспособност и конвергенция“, подчерта премиерът Борисов.

Той бе категоричен, че за страната ни кохезионната политика и общата селскостопанска политика са от приоритетно значение и са доказали своята добавена стойност за целия ЕС. „Изключително необходимо е допълнително засилване на фокуса върху нуждите на най-слабо развитите региони. Само така ще избегнем задълбочаването на изоставането и ще подпомогнем засилването на икономическото и социалното развитие и на ЕС като цяло“, каза още премиерът Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Само похарчи 30 милиарда лева, спря Южен Поток с гарантирани приходи от транзит, спря проект за АЕЦ. Това не е ли достатъчно за теб? Какви са му активите? Магистрала чиновниците от София да ходят през уикенда в Гърция и метро с пари отклонени от БДЖ
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов , скоро ще дойде времето да правиш коментари от Барселона !
18
2
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Тиква, Евробанката напечата без покритие 3 трилиона Евра и ги раздаде по заслуги. За нас останаха ценовите балони. В цял свят намаляват паричните облекчения. Вие вървите по наклонена плоскост Надолу. Повтаряте грешките на Развития Социализъм и до няколко години ще договаряте заем от Китай. Да не мислиш че ще ти се размине за глупостите, които правиш 10 години?
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трънки и глогинки за овчото стадо !сигурно си делят еврофондовете с баш европейците ,затова се гушкат и целиват -ти на мене аз на тебе , препират ги през бг и всичко е точно !
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харесано заглавие !!!,, Западните посолства взеха България на ..... РЪЧНО УПРАВЛЕНИЕ !!!Бойчоооо , ти на работа ходиш ли ?
15
1
 
22
 
! Отговори
Шиши преди 5 години
В момента Борисов е вторият най-богат българин след Пеевски.Ама не съм видял да инвестира в заетост , а само във вили в Барселона за любовниците си.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да може да лапате , нали?
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще инвестираме в нов европейски модел на управление без тикви.
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години само дрън-дрън! В КАКВО да се инвестира, като окрадохте и разпродадохте ВСИЧКО!!!!
11
23
 
3
 
! Отговори
Браво на Бойко преди 5 години
Бойко Борисов постепенно еволюира в мъдър политик, полезен за България и на международно ниво !
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СпокоТова менние го слушам от 2009-а насам...
9
1
 
19
 
! Отговори
татул преди 5 години
Важно ли е да замазваш всичко, с нещокоето неразбираш.Сигурност- е повод данабиват канчета.Ще върнеш ли нормал-ният живот на хората от банката прежи-вели стрес и работещи за символичнипари.И ти като царя,щом има проблемибягане навън и даване на интерю.
8
2
 
18
 
! Отговори
?$ преди 5 години
От ЕС да инвестират в един голям затвор от отворен тип по "външната си граница", където осъдените да садят, копаят и берат чушки, домати и други определени зеленчуци, че тук кандидати има много!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб+ДПС= мафия!
6
1
 
24
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Баце просто си проси парички, защото знае че няма не му ли преведат от ЕС парички, хиените му няма да има какво да лапат и ще го предадат. Но той си плаща на тия комисари та може и да му дадат, но хората вече им идва до гуша и ще изметат баце и групата му. Лошото е че олигарсите трябва да изметем също а те независимо от избори си остават и диктуват. Така че дали баце ще краде още или ще си иде сега за нас е все едно докато няма правда, а тя минава през съд за незаконно забогателите от 1989 насам
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадци и убийци са цялата гербави ***
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не спечелиш други докато си жив!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Ами много ясно, те сегашните земеделци гледат лесна и бърза печлба - субсидия, машини без пари (които след 2-3 години се продават), 1001 програми. Добре, че вече по-рядко получават многократно една и съща събсиия, за една и съща земя в една година. А малкото производители, които са намерили канали навън, не искат и да чуят, за българската борса.
2
1
 
17
 
! Отговори
.......! преди 5 години
Да бе още да краднеш малко ти е досега 😡
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът подчерта кохезионната и селскостопанската политикаВ действителност се оказа, че 90 % от зеленчуците и плодовете в България са от Сърбия и БЮРМ . Еврофондовете естествено са усвоени от наши хора.