Във Франция се канят да премахнат понятията "майка" и "баща"?

Предлага се със закон те да бъдат заменени с "родител 1" и "родител 2"
16 фев 2019 11:40, Елка Василева
318
Във Франция се канят да премахнат понятията "майка" и "баща"?
Снимка: архив, Reuters

Във Франция са на път да премахнат понятията „майка” и „баща” от училищните формуляри. Предложената поправка в закона вече е одобрена на първо четене и предвижда тяхната замяна с „родител 1” и „родител 2”. Дебатът във френската Национална асамблея вече предизвика бурни реакции.

„Никой не трябва да се чувства изключен от обществото заради нечие старомодно мислене. Всеки месец септември се изправяме пред една и съща ситуация. С екипа ми разработихме проект, с който да заменим „майка” и „баща” с „родител 1” и „родител 2”, каза Дженифър де Темерман, депутат от „Републиката напред”, цитирана от Нова тв.

Тези думи запалиха искрата на недоволството в Националната асамблея и предизвикаха сериозен дебат сред хората.

Гергана Спасова живее и работи във Франция вече 20 години. И не е склонна да бъде родител под номер 1 или 2 в официалните училищни документи. „Нека все пак не забравяме, че мнозинството от децата живеят в семейства с майка и баща. Лично мое мнение е, че изключението не бива да става правило", заяви Гергана.

Маркетинговият директор Франсоа Кола говори открито за сексуалната си ориентация. От 4 години е женен за Патрис, с когото са заедно вече 26 години.

„Имам брак с мъж. Нямаме деца, но съм абсолютно „за” приемането на тази промяна в закона. Мисля, че мярката би допринесла за повече равенство между хомосексуалните и хетеросексуалните двойки. Представям си момента, в който имаме наследници. Как ще попълня всички формуляри? Какво ще напиша в графата „майка”?", казва Кола.

За да стане официално факт, предложението има да извърви дълъг път. Дори да бъде одобрено на следващо четене в Националната асамблея, поправката може да бъде отхвърлена от Сената.

През 2013 г. Франция става 14-ата страна в света, която легализира еднополовите бракове. Година по-късно в страната се наблюдава бум на съюзите между партньори от един и същи пол – от 240 000 сключени брака близо 11 000 са еднополови. Узаконяването на хомосексуалните бракове дава и легално право на партньорите от един и същи пол да осиновяват деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
32
 
! Отговори
До extremist преди 5 години
Не се води затади натиска на НПО-тата. Сега борбата е за разстройствата на половата идентичност, т.нар. *** да се превърнат от болест в мридическа норма. И едното, и другото са болести и трябва да се водят по закон като такива.
144
7
 
6
 
! Отговори
До extremist преди 5 години
Според конвенцията, а и *** теориите джендърът "полът" е социално конструирани роли, характеристики и атрибути, които дадено общество счита за подходящи за мъжете и жените. Сиреч полът не е биологична даденост, ами е социална роля. Gender=/=sex.
143
3
 
29
 
! Отговори
До extremist преди 5 години
Хомосексуализмът се е водил болест от СЗО до началото на 90-те години на 20. век. Следователно гей двойките не са равни на хетеро двойките и не трябва да отглеждат деца. Трябва да се въведе закон за забрана на гей пропагандата като в Русия, да се забрани на гей двойки да отглеждат деца, да се забранят *** теориите.
142
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и закона им както техен президент- не става ни за майка,ни за баща...Но не става въпрос за нас.
141
3
 
23
 
! Отговори
До еxtremist преди 5 години
Тези 10 процента са болни и трябва да се лекуват, а не да осиновяват деца!
140
1
 
11
 
! Отговори
Жълта жьолетка преди 5 години
До extremistДо Борисов от 2002-ра досега съм написал десетки томове "Анти-Бойко", но народа е глъв, много глъв;))), че чак объл;)))
139
0
 
15
 
! Отговори
Жълта жьолетка преди 5 години
Френската революция, тече с пълна сила. електората, бе наранен, напоен, наддаде над 100 оки, сега остава да го прошнороват, прономероват и да го подкарат към гилотината;)))
138
1
 
15
 
! Отговори
Леле, Боже! преди 5 години
Някой французин да не се окаже сега баща 99, а след него да има още няколко с поредни номера? И детето да вика на всеки един от тях: Родителю 98,Родителю 102 и т.н., и т.н.
137
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четох наскоро един роман антиутопичен,"Прекрасния нов свят",където смятаха за диваци хора родени от жени,и думата майка беше забранена,та нещата натам клонят.Много тъжно,господа западноевропейци!
136
1
 
24
 
! Отговори
Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ преди 5 години
Ако допуснат тази дивотия, ще направят голяма беля.Ще засегнат представи, формирани на дълбинно психологическо равнище и стабилизирани в течение на повече от милиард години.Когато става въпрос за дълбинна психология, е възможно да бъдат изказвани само хипотези.Затова не бива да се атакуват представите, изградени на такова ниво, за да не бъдат разрушени устоите на онова, което ни отличава от животните.Франсетата ще извършат престъпление спрямо човечеството. Не го ли разбират?Кой им внуши това?
135
27
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Не виждам какъв точно е проблема и защо се чувствате, че някой ви натрапва някаква сексуална ориентация? След като са разрешени семейства с двама бащи, това е по-евтиният вариант. Иначе трябва да се печатат три вида бланки - майка/баща, майка/майка и баща/баща. И пак казвам - и в България съм попълвал бланка с Родител 1 и Родител 2.
134
6
 
10
 
! Отговори
Северин Македонски преди 5 години
Възхитен съм! Точно така трябва да бъде. Няма се крия повече.Сега вече ще бъда "родител N 2" и половинка на моята изгора Осман Сюнетчи.
133
0
 
13
 
! Отговори
viva la France преди 5 години
То :) това е новият тип нация с кодово име 121212121121111112222 :) Не знам защо Се бавят а не си сменят името на държавата .....Та ТЯ Франция е от женски род :))) и защо не изтрият мъжки, женски род от граматиката си, а се занимават с козметични промени ....Нали всички трябва да са равни - поне да го направят качествено, а не С МЕКИ похвати :)))
132
2
 
24
 
! Отговори
8 преди 5 години
До ЮристАбе то и легализацията на гей браковете беше само проект на група содомисти, ама вече си е факт, заедно с промитите мозъци - даже българи дето са живели няколко години в тази среда направо не мога да ги позная, много бързо попиват от местната "култура"
131
0
 
15
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Тая няма да мине,щото кой ще се съгласи да бъде родител 2 !?Не че нещо друго...
130
2
 
26
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Разказът за Содом и Гомор в Библията май ще да е по действителен случай....
129
1
 
31
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
Това никога няма да бъде прието. В момента е само проект на група содомисти .Не знам защо му обръщате такова внимание! Те точно това искат !!!Искат внимание което в крайна сметка ще се обърне като бумеранг срещу тях ,защото хората ще ги намразят.Политиците които подкрепят такива идеи са бъдещи политически трупове!Освен всичко това въпросния законопроект дискриминира 90% от хората които са с нормални сексуални ориентации. ДНЕС.БГ си постигнаха целта, да се драска ожесточено под всяка "новина"!!!
128
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извратеняци
127
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С оглед на факта, че европеидната раса или по - точно западноевропейците съвсем откачиха, започвам да се радвам че Европа скоро ще е мюсюлманизирана колкото и странно да звучи това!
126
2
 
19
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Какво тук значи някаква си личност?