Във Франция се канят да премахнат понятията "майка" и "баща"?

Предлага се със закон те да бъдат заменени с "родител 1" и "родител 2"
16 фев 2019 11:40, Елка Василева
318
Във Франция се канят да премахнат понятията "майка" и "баща"?
Снимка: архив, Reuters

Във Франция са на път да премахнат понятията „майка” и „баща” от училищните формуляри. Предложената поправка в закона вече е одобрена на първо четене и предвижда тяхната замяна с „родител 1” и „родител 2”. Дебатът във френската Национална асамблея вече предизвика бурни реакции.

„Никой не трябва да се чувства изключен от обществото заради нечие старомодно мислене. Всеки месец септември се изправяме пред една и съща ситуация. С екипа ми разработихме проект, с който да заменим „майка” и „баща” с „родител 1” и „родител 2”, каза Дженифър де Темерман, депутат от „Републиката напред”, цитирана от Нова тв.

Тези думи запалиха искрата на недоволството в Националната асамблея и предизвикаха сериозен дебат сред хората.

Гергана Спасова живее и работи във Франция вече 20 години. И не е склонна да бъде родител под номер 1 или 2 в официалните училищни документи. „Нека все пак не забравяме, че мнозинството от децата живеят в семейства с майка и баща. Лично мое мнение е, че изключението не бива да става правило", заяви Гергана.

Маркетинговият директор Франсоа Кола говори открито за сексуалната си ориентация. От 4 години е женен за Патрис, с когото са заедно вече 26 години.

„Имам брак с мъж. Нямаме деца, но съм абсолютно „за” приемането на тази промяна в закона. Мисля, че мярката би допринесла за повече равенство между хомосексуалните и хетеросексуалните двойки. Представям си момента, в който имаме наследници. Как ще попълня всички формуляри? Какво ще напиша в графата „майка”?", казва Кола.

За да стане официално факт, предложението има да извърви дълъг път. Дори да бъде одобрено на следващо четене в Националната асамблея, поправката може да бъде отхвърлена от Сената.

През 2013 г. Франция става 14-ата страна в света, която легализира еднополовите бракове. Година по-късно в страната се наблюдава бум на съюзите между партньори от един и същи пол – от 240 000 сключени брака близо 11 000 са еднополови. Узаконяването на хомосексуалните бракове дава и легално право на партньорите от един и същи пол да осиновяват деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
28
 
! Отговори
ББ преди 5 години
По-късно ще заменят родител 1 с ИНКУБАТОР,родител 2 с ДОНОР.
124
2
 
30
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Това е началото на края!!!
123
2
 
24
 
! Отговори
жалко преди 5 години
тези съсем изкукуригаха
122
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ С БАБЕТО ЩЕ НИ УМОРИ ОТ СМЯХ.А И ФУТБОЛНИЯ ОТБОР НА ФРАНСЕТАТА ДА ОТИВА В АФРИКА ДА УЧАСТВА ...... НА НАС БЕЛИТЕ ГЛАВИТЕ НИ СА ТОЛКОВА ТВЪРДИ КАРТУНИ
121
3
 
30
 
! Отговори
леле преди 5 години
И-з-род 1 и И-з-род 2 !
120
0
 
11
 
! Отговори
леле преди 5 години
Да заменят майка и баща с *** 1 и *** 2 ! Така ще е най точно !
119
1
 
22
 
! Отговори
Дядо от село преди 5 години
Да ти е.. " родител 1" :))))! Трагедия...
118
0
 
19
 
! Отговори
Баба Генка преди 5 години
Я.Ами тогаз да сопрат да ми викат баба,а родител на втора или родител на родител 1
117
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормалното се отрича. Ненормалните са взели връх. Светът е тръгнал надолу
116
2
 
17
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Безсмислено.1 за жената ,2 за бащата.или обратно.като видиш еднополови родители пак остава същия въпрос,кой е едно и кой е две.
115
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам нашествие от извънземни пред това изращение на болни мозъци. Една шепа откачалки са напът да разрушат морала и семейството откакто свят светува. Семейство се гради от мъж и жена. Всичко останало е опит да се наложат ценностите на едни извратеняци. Това и в природата го няма. Не съм виждала котки лесбийки или жирафи гейове.
114
1
 
29
 
! Отговори
СОДОМ И ГОМОР преди 5 години
Напълно споделям децата да се наричат "ТО", а майката и бащата - РОДИТЕЛ 1 и РОДИТЕЛ 2.Всеки има право да "БОЦКА" или "ЛИЖЕ" своя пол. Няма да е далеч времето когато със закон узаконят ТО да се БОЦКА или ЛИЖЕ с РОДИТЕЛ 1 или РОДИТЕЛ 2...Тази НОРМАЛНА ХАРМОНИЯ ще продължи докато БОГ прати ОГЪН и ЖУПЕЛ върху ИЗРОДЕНАТА земя и ще видим тогава кой е ТО, кой е РОДИТЕТЕЛ 1 2 ИЛИ 3, кой КУМ, СВАТ или на БУЛКАТА БРАТ !!!
113
0
 
28
 
! Отговори
bai_jordan преди 5 години
Боже, колко мъка има по тоя свят Боже!
112
1
 
25
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Да живее безполова европа.тя е безволева отдавна,сащ диктува,а сега безполова,мулти религиозна,то понятието човек трябва да се махне ,щото обижда такива като мен,които се определят за лъв.да живеят жълтите жилетки.подобни закони ускоряват разпада на ес
111
2
 
27
 
! Отговори
Jiko преди 5 години
Както е тръгнало, Франция скоро ще разеши и содомията
110
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата ще са цикламени пингвини, защото момче и момиче наранява чувствата на различните.
109
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се самоопределя на котка ще ми изискват ли осигуровки?
108
1
 
36
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Ако една хомосексуална двойка "осинови" дете, това не е никакво осиновяване, лишават детето от правото му да има майка и баща,те просто взимат при себе си съквартирант,против волята му,едно невинно дете, което ще бъде подложено на стрес и самота.
107
1
 
14
 
! Отговори
К6 преди 5 години
Е браво на това му викаме дигитализация
106
10
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Това е демокрация. Още от Древна Гърция