Юнкер: Що се отнася до Brexit, в ръцете на Бог сме!

Никой няма да се противопостави на отлагането, заяви шефът на ЕК
19 фев 2019 09:20, Елка Василева
44
Юнкер:  Що се отнася до Brexit, в ръцете на Бог сме!
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

"Никой няма да се противопостави" на отлагане на Brexit, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от ДПА.

Агенцията определя този коментар като един от най-силните сигнали досега от страна на ЕС, че ще позволи на Великобритания да забави излизането си от съюза.

Още по темата

"Всяко решение за искане на повече време зависи от Великобритания. Ако такова искане бъде отправено, никой в Европа няма да му се противопостави", казва Юнкер в интервю, което ще бъде публикувано днес в германския вестник "Щутгартер цайтунг".

Той отбелязва, че няма идея с колко евентуално може да бъде отложено излизането на Великобритания от ЕС.

"Що се отнася до Brexit, това е като да бъдете пред съд или в открито море - в ръцете на Бог сме", коментира Юнкер.

Британският парламент отхвърли договореното от премиерката Тереза Мей споразумение за Brexit. ЕС от своя страна отказва да предоговори сделката, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Главната спънка е т. нар. предпазен механизъм с цел границата на остров Ирландия да остане отворена след Brexit. Миналия месец британският парламент прие поправка, която задължава правителството да предоговори предпазния механизъм, но до момента няма особен напредък в преговорите по въпроса между Лондон и Брюксел, отбелязва ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази роля на Господ в политиката като мoдa я въведе Ердоган.
36
2
 
9
 
! Отговори
Британия преди 5 години
Британия винаги е била васалът на САЩ, няма да забравя Блеър и подкрепата за Ирак, няма да забравя Тачър и прегръдките й с Пиночет.Няма да забравя как Рузвелт ненавиждаше Чърчил, който забави Вторият фронт, и го интересуваха Колониите, а в Европа загиваха милиони. А последният скандал с децата от работническите квартали - жертви на трафиканти - емигранти. Как Британия прикриваше тези случаи.Британия не заслужава Европа, след САЩ компаниите й печелят най-много от войните.В миналото и настоящет
35
1
 
1
 
! Отговори
юнкер преди 5 години
внасяйте си вноските за членство в ЕС.. и се надайте бог да ви помогне
34
2
 
2
 
! Отговори
бог преди 5 години
е па във мои ръце ще е , добре че го подпирам ....щото много му се услажда ишиасовата ракия
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой плащаме заплати ?!?На Вас или на .Бог ?
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безбожници които налагат разврат , мъжеложство, детелюбство ,баболюбство ,радикален ислям ,радикална либера стия говорят за Бог - отвращавам се ! Какво ги жалите английските пи яндета , те са отдавна загубена работа.Хората вече им казват Британистан ЩОТО СЕ НАПЪЛНИХА С ИСЛЯМИСТИ.След 6 ч имамите бият британците че се разхождат с "разголените "си жени .Бял човек по улиците няма в Лондонстан !
31
2
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НИКАКВО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ!!!ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ НАПУСКА ЕС НА 30 МАРТ 2019-ТА ГОДИНА!ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е СЪЗДАДЕН 20 ГОДИНИ ПРЕДИ ТЕЗИ ВИСОКОМЕРНИ ПУЯЦИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ НЕГО! 20 ГОДИНИ Е БИЛ БЕЗ ТЯХ МОЖЕ ДА Е БЕЗ ТЯХ И СЕГА НО ДА ВИДИМ ДАЛИ ТЕ МОГАТ БЕЗ ЕС :D
30
2
 
8
 
! Отговори
A преди 5 години
Що се отнася до Brexit, това е като да бъдете в открито море и капитана е пиандура. - в ръцете на Бог сме",
29
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДА КАЖЕШ ПОДОБНО НЕЩО Е ВСЕ ЕДНО ДА ТЕГЛИШ ЕДНА НА ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ :DБРАВО НА ЮНКЕР! НЕ ИМ ЦЕПИ БАСМАТА ИЗОБЩО :D
28
2
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Весела игра на думи, загубени в превода се получава :)Мадуро, мадуродом - спа център Путин, путь - пътКуеоедов - ...?:)
27
1
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Просто реших да помогна , А и не поставям под съмнение богатството на българския език.Особено в граматическо отношение .Дори се съмнявам че някой би си помислил ,че българския не богат език ,просто защото няма нито един факт за в тази насока.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Предложениене знам, все пак на български си е смисъла - четвъртит. По богат език сме си в тази област, ние само за по надолу колко думи имаме, знаете ли на кое вече викаме венецуелските президенти?
25
1
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Да се включа в дискусията за изречението, защото другото е за общоевропейски референдум дали да ги оставим.Англетата ги чака един голям четвъртит Мей отзад.За анализтора - така добре ли ти звучи за превод?:)
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До от 23разбирам, че държиш да демонстрираш познания по англисйки, но все пак се примири, че българиския е по богат в някои отношения, но ще ме изгонят от дорума ако тръгна да демонстрирам, а и не усещаш ли хумора, че си се запънал, че ще го преведеш?
23
4
 
1
 
! Отговори
от 23 преди 5 години
Ако искаш превод дай цялото изречение на български в което използваш думата а не само думата.Защото ти искаш да изтъкнеш вторичното съдържание на думата, а това дори и на български става с контекста на изречението.Тогава вече можем да ти помогнем да направиш коректен превод .
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 11само се успокой. Виж, че онзи ми обяснява с три думи, та голям, та черен, после изяснихме, че не става върпос с много думи да опишеш. Една точна и конкретна, за да разберат, че ще боли, ама ги е сърбяло преди това, и ще викат това трябваше ли ми? И няма да зная, ама много вяреме ще мине и пак няма да разберат и ще разберат после, че от тази работа нищо добро няма да се роди, а бе то цялата работа не е за зачеване, а за чуждо удоволствие, а те си мислеха, че е тяхно, точно една дума?
21
4
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Какво общо има думата четвътита с Англия на текущия на етап.Първо си изясни как се използва в български , тогава няма да ти е проблем да го преведеш на английски.Иначе е ясно как се превежда , но ти искаш да преведеш военния наказателен смисъл.Английския е достатъчно богат език за да може да го обясниш по много начини това , но първо си изясни какво точно искаш да преведеш.
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дърт лъжец пак ли лъже хората ?
19
8
 
16
 
! Отговори
ИМАМЕ ПОГОВОРКА преди 5 години
Рибата се вмирисва откъм главата. Това обяснява защо в централата на ЕС в Брюксел се носи такава тежка миризма
18
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Този кога ще го разкарат от ЕС ни то е визия едно свестно изказване и мнение няма и това с тоя брегзит е като на арабски пазар или излизат или оставят ци...ска работа.