Разединена Европа - удачна възможност за САЩ

Експерт: Политиката на Щатите към Стария континент - все по-агресивна
19 фев 2019 20:15, Екип на Bloomberg
21
Разединена Европа - удачна възможност за САЩ
Снимка: Pixabay

В момента САЩ имат изключително силна и агресивна политика в Европа, президентът  Доналд Тръмп все по-умело борави с отношенията между европейските държави, като вижда създаващия се вакуум между Запад и Изток. Това каза Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"При огромните проблеми на президента Еманюел Макрон във Франция, затихващите функции на германския канцлер Ангела Меркел, изострящата се конфронтация от източноевропейските държави и все повече привличащи се към тях държави от Централна Европа срещу статуквото, САЩ виждат интересна ниша и възможност за противодействие - всяване на раздор между членовете на Европейския съюз".

Гостът подчерта, че политиката на САЩ е насочена в тази посока, защото източноевропейските държави са много по-склонни да увеличават военните си бюджети, като се чувстват по-застрашени и граничат с Русия.

"Друга важна точка - западноевропейските държави имат своя техника, имат своя отбранителна промишленост, която подпомагат, те се опитват и да разработват нова техника, докато източноевропейските държави изцяло разчитат на американска техника и военно присъствие за своята защита", отчете специалистът.

Повече по темата вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
17да се чете: "Всъщност САЩ са за истински нормален ЕС"
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"специалиста" е БГ-куку"САЩ виждат интересна ниша и възможност за противодействие - всяване на раздор между членовете на Европейския съюз"Всъщност САЩ са истински нормален ЕС. Проблема на ЕС са тези в Брюксел и който им дърпа конците. Не може народите на ЕС да им търпят до безкрайност безумията.
15
2
 
6
 
! Отговори
Инсайдер преди 5 години
До коментар 1:То и ние с американците сме много добре,идея си нямаш колко милиарда годишно губи държавата от "партньорството" ни.
14
2
 
5
 
! Отговори
JJIvanov warning преди 5 години
Откриха се жертви на синдром"RUSHA"извънземните манипулатори чрез обемен ДМК ползваха обсебени чрез спец наркотици за внушаване на омраза към тн RUSHA англо говорящите обаче превеждаха това като RUSSIAи насъскваха срещу Москва ,последва остра конфронтация. синдрома rusha се дължи на консумация на генно модифициращи храни и зараза с червени червеи мутанти/red killar sindrom/консуматори са милиони засега няма лечение..консуматорите растат на ден с стотици хиляди
13
4
 
12
 
! Отговори
Един преди 5 години
До Анонимен 12Империята на злото си има име. Казва се САЩ. Бившият им президент Рейгън се опита да представи друга държава като такава, но истината се вижда и с просто око,те постоянно правят военни конфликти, представяйки винаги други за виновни, а те вода ненапита....из*ро*дите мр*сни!
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов и Цветанов са шпиони на ЦРУ..
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата главна цел е изритванена пиндоските слугинчета борисови шайка от държавната власт .Занапред ако останат на властще докарат маса проблеми азащо не и една поредна националнакатастрофа . И тогава какво --нов народен съд , Белене-2 ?
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ние търгувахме с Русия 45 години на база взаимно уважение и изгода ама накрая те фалираха и ние покрай тях и изгодата беше за червения апарат дето ограби всичко и раздадоха купони за хляб ама какво пречи пак да пробваме
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ се опитват да разединят и разпаднат ЕС като използват кучетата си Англия и Полша. САЩ се страхуват от възродена и обединена Европа със собствена армия и мощно военно производство - техен директен конкурент. Използват НАТО за да не може да се създаде независима евро армия. Окупирали са континента със стотици бази. Шарл дьо Гол неслучайно навремето ИЗЛИЗА ОТ НАТО. Но най-големия им страх е ако Европа и Русия нормализират отношенията си и започнат да търгуват на база взаимно уважение и изгода.
8
3
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Съвсем възможно е, дори е вероятно обаче те и интернета контролират и сега може някой от ЦРУ да дойде при тебе и да те подгони и ти скачаш върху движещ се влак и да се блъснеш в червонокоса руска шпионка дето е в беда
7
3
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Пълни глупости. И времето на рижавия ще отмине и нещата ще си дойдат пак на мястото!
6
10
 
5
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Важното е Израел да е обединен и да тупаме палестинците!
5
4
 
12
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Възможно ли е да стане такова нещо-български самолет да изстреля ракета по команда дадена отвъд океана?Технически-на 100% ДА!Тия самолети МОГАТ да бъдат постоянно контролирани дистанционно и на практика да се превърнат в чужди дронове!А както вече се убедихме многократно-американците нямат задръжки да го направят!
4
7
 
7
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименДа не би САЩ и Русия да са единствените производители на оръжия?Напротив-има съвсем конкурентни,често и по-добри от техните,ПРИ ТОВА ЗАКУПУВАНЕТО ИМ НЕ ПОРАЖДА ЗАВИСИМОСТИ!Представете си такава ситуация:Руски самолет провежда разузнавателна мисия около нашата територия.Нищо особено,всички го правят.Наши самолети(Ф16) го съпровождат и наблюдават-също рутинна дейност.Обаче в един момент наш самолет изстрелва ракета по руския,без пилотът да е получил команда и извършил някакво действие
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
къде утидоха постовете , някой ги изтри , еиии то тук и разговор не можеш да завъртиш , голяма цензура
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой умници си мислят че краварите ще позволят съединени европейски щати.. Големи наивници сте бе. Та нали ако европа се обедини ще стане по силна от кравария. Вие представятели си това да го допуснат краварите. Европа ще я вкарат на кучето под опашката не виждате ли че енгелизите играят с краварите и унищожават европа отвътре.
1
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така или иначе купуваме оръжия, по добре да са американски. Няма държава дето е с Русия и хората да живеят добре