ЕС осъди използването на сила във Венецуела

Президентът Мадуро не допуска в страната хуманитарна помощ от Запада
24 фев 2019 17:21,
66
ЕС осъди използването на сила във Венецуела
Снимка: Reuters

Европейският съюз осъди днес насилствените действия и използването на въоръжена сила от управляващия режим във Венецуела в стремежа му да осуети изпращането на хуманитарна помощ в страната, предадe Франс прес.

Още по темата

"Отказът на режима да признае спешната хуманитарна нужда води до ескалация на напрежението", изтъкна първият дипломат на ЕС Федерика Могерини в изявление от името на 28-те страни членки. Отхвърляме използването на паравоенни въоръжени групировки за сплашване на цивилните и законодателите, полагащи усилия да разпределят помощи, заяви тя.

"Идват тревожни новини за безредици, насилствени действия, за все повече жертви, по-специално в граничните зони и сред местната (индианска, б. р.) общност пемони. Настояваме силите на реда и силовите органи да проявяват сдържаност, да избягват употребата на сила и да позволят влизането на помощи" в страната, заключи тя, пише БТА.

ЕС има готовност да увеличи предоставяната помощ, увери още Федерика Могерини. През 2018/2019 г. общността отпуска над 60 милиона евро като хуманитарна помощ и средства за подпомагане на развитието, уточни тя.

"Причините за сегашната криза във Венецуела са политически и институционални, съответно решението може да бъде само политическо", подчерта върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Чета коментарите и си мисля че социализмът е нанесъл непоправими изкривявания в мисленето на някои индивиди.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са ЕС. Как така Мадуро ще проявява сила към милия джендар Гуадро !
45
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 49В ЙЕМЕН ТРЯБВАШЕ ДА БОМБАРДИРАТ ИРАН!ЙЕМЕН Е ПРЕДИМНО СУНИТИ! САУДИТСКА АРАБИЯ Е СУНИТИ! А ИРАН СА ШИИТИ!
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си ООН в случая, което би трябвало да е безпристрастно, но отдавна не е. Мнението на ЕС едва ли ще прмести на Мадуро махалото в другия крачол. Освен ако някои страни от ЕС не се припознават като бивши колонизатори и се вживяват като стожери на мира.Независимо каква е ситуацията във Венецуела няма нужда от външна намеса. Защо не се намесиха в Йемен и не бомбандираха Саудитска Арабия?
43
3
 
14
 
! Отговори
Нюлад преди 5 години
Сега е моментът другарката Нюланд да раздава пресни сандвичи дошли от САЩ самолета, заедно със снайперистите, и да метно едно "фък на света".(може и с обеднен уран САЩ имат опит в Косово и Ирак)Заменяме Украйна и Грузия, Ирак, Сирия, Косово с Венецуела и воала...
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видео с гладуващите във Венецуела:Así es un FESTIVAL FOOD TRUCK en VENEZUELA
41
2
 
2
 
! Отговори
Квазимодо преди 5 години
Ех, Магарице, Магарице...
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХуморескиПрав си, но се пише милиарди.
39
4
 
11
 
! Отговори
Н преди 5 години
Ес да си гледа работа тяхната а не на др държави
38
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е изпратил вече "вагнеровци" със снайперите да стрелят срещу Мадуровите генерали и да вика, че това го прави опозицията...същия сценарии от киевския Майдан !
37
3
 
16
 
! Отговори
Ех, Мадуро ... преди 5 години
Самоубийствено е да ограничаваш "правото" на щатските корпорации да печелят свободно от ресурсите на страната ти. Глобализация се казва, не си ли чувал, Мадуро? Чувал си, но не си съгласен?! Къде си мислиш, че се намираш, Мадуро? Муамар Кадафи помниш ли го, Мадуро? Е, скоро ще се видите!
36
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сценарият във Венецуела е до болка познат.-----И НА МЕН; ПАДАНЕТО НА ВЕНЕЦУЕЛСКИЯ ИЗНОС НА СУРОВ ПЕТРОЛ ОТ БЛИЗО ДЕСЕТИЛЕТИЕ ДОВЕДЕ ДО ДЕВАЛВАЦИЯ НА БОЛИВАРА И ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИБЕЗ ПОКРИТИЕ.......ТОВА ВОДИ ДО ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ И ХУМАНИТАРНА КРИЗАТВА Е ПРОСЛОВУТИЯ СЦЕНАРИЙ. МВФ НЯКОЛКО ПЪТИ МУ КАЗА НА МАДУРО КАКВО ЩЕ СТАНЕ !
35
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След това дойдоха американската царевица, заплатите от 5 долара, ликвидацията на селското стопанство, сриването на икономиката, изтичането на младите и перспективни хора, американските ТЕЦ-ове, ограбването на подземните ресурси на България, базите на НАТО. Сценарият във Венецуела е до болка познат.--------------ДРУГАРЮ , НЕ МИ ЦИТИРАЙ РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛОТАЯ ПРОПАГАНДА Я ЗНАМ НАИЗУСТ...ОПИТА ДА ЛЕПНЕШ НА САЩ КРАЖБИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ Е ПОЗНАВАЕМ ДОРИ И ЗА ДЕЦА А АКО НЕ Е ЩЕ ГО НАПРАВЯ
34
6
 
39
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Още си спомням "хуманитарната криза", която САЩ организираха в България. И тогава CNN показваше по всички телевизии окървавенота лице на някакъв " протестиращ". След това дойдоха американската царевица, заплатите от 5 долара, ликвидацията на селското стопанство, сриването на икономиката, изтичането на младите и перспективни хора, американските ТЕЦ-ове, ограбването на подземните ресурси на България, базите на НАТО. Сценарият във Венецуела е до болка познат.
33
4
 
43
 
! Отговори
Напомняне преди 5 години
В Украйна гориха живи хора дето протестираха срещу фашистите, ама Могерини си мълчеше. Избиха 10 хиляди руснаци пак мълчание, жълтите жилетки в Париж са дали вече сто пъти повече жертви - пак мълчание. Значи и най-отвратителните жестокости се толерират щом са дело на "нашите хора". И тия претендират за цивилизовани!?
32
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС осъди използването на сила във ВенецуелаАМЕРИКАНСКА ВОЕННА ИНТЕРВЕНЦИЯ И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА С МАДУРО
31
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво двуличие на запада, блокират всичките пари на Венецуела, но загрижени изпращат хуманитанра помощ.
30
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Франция полицейска граната откъсна ръката на протестиращ от жълтите жилетки. ЕС защо не осъди полицейското насилие във Франция?
29
4
 
36
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Каква хуманитарна помощ,бе!!!Само в американски банки Венецуела има блокирани 30 000 000 000$ !!!От блокирайте ги и спрете цирковете !
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този женски папагал Могерини какво друго да каже