Протест на ученици в Белгия срещу глобалното затопляне

3000 деца недоволстват срещу липсата на мерки
1 мар 2019 11:17, Петя Славова
13

Необичайно меко време отбелязаха в Западна Европа през последните дни. В понеделник във Великобритания беше регистриран най-топлият зимен ден в историята с температура от малко над 21 градуса в Лондон.

Вчера във Франция беше поставен подобен абсолютен рекорд. В същото време расте и мобилизацията в защита на климата.

"Не съсипвайте това, което не можете да поправите“ – с този лозунг близо три хиляди ученици се събраха в белгийския град Антверпен.

Това е осмият пореден четвъртк, в който класните стаи в Белгия опустяват. А младежите излизат на улицата, за да призоват за спешни действия срещу глобалното затопляне.

Демонстрацията е част от глобално движение, започнало през август миналата година от Швеция. Инициатор е 16-годишната Грета Тунберг. Всеки петък тя протестира пред шведския парламент.

Така вдъхновява връстниците си по цял свят. Днес се присъединява към поредното белгийско шествие.

В същото време във Франция над 2 милиона души подписаха петиция за завеждане на дело срещу държавата за "престъпно бездействие“. Обвиняват я в липсата на мерки за ограничаване на вредните емисии. Организациите ще внесат жалбата в съда на 14-и март.

За 15-и март Грета Тунберг призовава за глобален протест в защита на климата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Откак комунизма реши,че не може да излъже друг освен най-наивните сиреч дечурлигата, те взеха да "разбират" от глобално "затопляне", понеже глобалните мерки срещу него са част от световните планове на глобалистите-интрернационалисти.
11
0
 
2
 
! Отговори
Осмучи Микура преди 5 години
Глобално изтрещяване, това показват такива безумни протести! Да протестираме срещу махмурлука, лошите съпруги, бързото изпразване, омекването на члена с възрастта и пр. аз протестирам срещу глобалното щавене на жените! Харесвам, натурални, екологично чисти биожени!
10
1
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Глу.паци глобалното затопляне е доказано от учените и затова имаше и Кийото още в началото на 90-те.Естествено арабите и немците казват че няма за да си продават петрола и замърсяващите си мощни таралясници!
9
0
 
1
 
! Отговори
Юлиан преди 5 години
*** в Брюксел се чудят какво да правят и така решили за днес протест против глобалното затопляне. Че и може някояпара да се изкара от протеста. А исторически провериха ли колко пъти е имало глобално затопляне и замръзване на земята? Е, пита се в задачата, кои технологии тогава са причината за промените на времето в моналото? Президент Тръмп е прав да се оттегли от тези споразумения, които имат за цел да дъпрат пари за парникови газове. А и с това май всичко приключва!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогата не е добър съветник.
7
8
 
1
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
Навремето у нас екология беше мpъcнa дума.Като прочетох коментарите видях, че българина все още мисли примитивно по комунистически.
6
7
 
1
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
Навремето у нас екология беше м.ръсна дума.Като прочетох коментарите видях, че българина все още мисли примитивно по комунистически.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малки полирани хипи мозъчета - Европа се разпада благодарение на собствената си глупост.
4
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 5 години
Протест на ученици от Белгия срещу високите температури в Лондон?!? Нямат достатъчно домашни. Да протестират, когато са във ваканция.Ето тук примерно, кифличките и чалгарчетата не протестират.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По- добре е така отколкото жълти жилетки- промиват им мозъчетата в правилната безопасна посока. А и покрай екологията току виж спрели нашите тирове или стоки като "неекологични".
2
0
 
16
 
! Отговори
ненормалници преди 5 години
След като свалат глобалното затопляне с митинги и процеси, могат да организират подобни митинги и против болестите, смъртта, гравитацията, международното положение и прочие.ТОва са ненормалници, които търсят медиийна слава чрез откровени идиотщини, като на това се гледа снизходително от управляващите, тъй като им дава поводи и оправдания да увеличават данъци до безкрай.Цяла Франция да спре да диша изобщо, това няма да подобри световният баланс на СО2, тък като ще го издишат във Африка, Китай.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** проява целяща промиването на мозъците на европейската младеж. Ако вместо да протестират, бяха влезли в час по история, щяха да научат че през 11-14 в. в Европа е имало топъл период при който температурите са били с 1-2 градуса по-високи от днешните. В района на Хамбург е имало лозя и се е произвеждало висококачествено вино. Дори днес лозята не виреят там заради хладния и влажен климат. Този цикъл е бил последван от т.н. "малък ледников период", при който р. Темза в Лондон е замръзвала