WC за третия пол - за мъже, които не знаят дали ще пикаят седнали

Депутатка от ХДС предизвика вълна от възмущение
Обновена: 3 мар 2019 20:14 | 3 мар 2019 20:00, Нели Христова
49
WC за третия пол - за мъже, които не знаят дали ще пикаят седнали
Снимкa: Reuters

Лидерката на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер, смятана за възможна бъдеща канцлерка, беше подложена на критики заради шеговити забележки за интерсексуалните, предаде ДПА.

Тоалетните за трети пол "са за мъже, които още не знаят дали трябва да седят, или да са изправени, докато пикаят", заяви тя в сатирична реч, част от карнавалните празненства. В нея тя определи и правителството в Берлин като мекушави "пиячи на лате макиато".

Думите й бяха посрещнати със смях от публиката, събрала се в югозападния град Щоках в четвъртък вечерта. Но видеозапис на речта й предизвика гняв през уикенда.

"Още един ден, в който се подиграваме на различните. Толкова ли е трудно да се произнесе забавна реч, без да се подиграваме на малцинствата?", запита в Туитър депутатът Йенс Бранденбург, говорител на либералните Свободни демократи по проблемите на ЛГБТ общността.

Германският онлайн портал "куиър" публикува статия за речта и последвалите я критики онлайн срещу Крамп-Каренбауер, цитирайки депутата от "Зелените" Свен Лехман. "Наистина ли мислите, че има нужда да пускате изтъркани шеги на гърба на интерсексуалните и транссексуалните?", попита той риторично.

През 2015 г. Крамп-Каренбауер вече беше подложена на подобни критики. Тогава тя сравни гей браковете с кръвосмешение.

От януари германците имат правото да се регистрират като принадлежащи към "третия пол", припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
До тук добре преди 5 години
А на каква възраст ще се пенсионира третият пол?
29
0
 
4
 
! Отговори
муньо преди 5 години
WC за третия пол - за мъже, които не знаят дали ще пикаят седнали ? ми да *** на тавана
28
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Би трябвало обществените сгради, в които няма писоари да бъдат затворени от ХЕИ.
27
2
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Тази май няма да се окаже толкова лоша колкото си мислех... И разни *** веднага наскачали, защо хумора бил на гърба на малцинствата. Ами то в сатиричните предавания все някой е осмиван - политици , спортисти, духовници, артисти, обратни , и кой ли не още... Така, че - забранете този вид шоута, ако искате никой да не бъде осмиван публично.
26
1
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 години
Стига с тоя трети пол, бе. Има си два пола - това е природен закон! Не може човек със своите закони да стои над природните! Навремето при Сталин са отричали генетиката като наука. Генетиката обаче си съществува, независимо дали някой я отрича или не. Така е и при третия пол - няма такова нещо, независимо дали някой го подкрепя или не!
25
1
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 години
Пълни глупости!
24
2
 
19
 
! Отговори
До Милица преди 5 години
Няма такова нещо като мъж в женско тяло. Има транссексуална жена, което е болест според СЗО. Тя трябва да използва тоалетната спрямо половите си органи.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако и родител 1 и родител 2 пика,ят седнали, к`во праим.
22
16
 
7
 
! Отговори
Милица преди 5 години
До25То и любовта и ревността е болест според някои!*** е имало и ще има, те също имат право на щастие и равноправие! Има и мъже в женски тела и обратно... Грешка в ген или друго, но е факт... Мъж в женско тяло коя тоалетна да използва?
21
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що да не пуска шеги, права си е жената. Много точно го е казала.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и аз пикая седнал някога че много пръска ама не ми трябва специална тоалетна
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой в Германия се чувства несигурен как да пикае нека бъде смел и да пикае по най-сигурния и винаги правилен начин в гащите.
18
7
 
10
 
! Отговори
Danny преди 5 години
Край за АКК. След такива изказвания в Германия си неизбираем. Междувременно голяма част от немците пикаят седнали. Прави покаят са гостите на Меркел. Хвала.
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Положението в Европа ми напомня на една песен на Шамара:- *** пикае права, а баща ти пикае клекнал, защо тогава не можеш да се сетиш на кого си се метнал.
16
1
 
45
 
! Отговори
до къде стигна света преди 5 години
Сега и подвид интерсексуални ли има?? Едно време като бях дете, доста отдавна, като чух за първи път думата трансексуален, си помислих,че това са хора,които като се напият изпадат в транс и правят секс, или докато слушат Транс стил музика правят секс,а то какво било!!!! Малеее
15
4
 
11
 
! Отговори
Изджендърастял преди 5 години
Някой знае ли къде има банка за мъжко мляко?
14
0
 
24
 
! Отговори
Не ни се вярваше преди 5 години
Но винаги може и по-зле.
13
3
 
55
 
! Отговори
Ди Милица преди 5 години
Нито има биологични трети полове, нито социални ( джндър това означава според ИК). Това са БОЛЕСТИ според СЗО, като дори посочените проценти според теб не са верни. Интерсексуални и транссексуални се падат един на няколкостотин хиляди души. Много пъти по малко от 1%.
12
2
 
62
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Дакъде пропадна Германия под Еврейско влияние, а с тях и цяла Европа, не е истина!!
11
10
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОВА ОТ СНИМКАТА Е РЕКЛАМНОТО ЛИЦЕ НА ЛГБТАСВШГЖФЕУЦ И ДРУГИ ИЗВРАЩЕНИЯ ОРГАНИЗАЦИЯТА ! САМО ДА СТАНЕ НАЧЕЛО НА ЕС И ДЖЕНДЪРИЯТА ЩЕ СТАНЕ НЕ САМО МОДЕРНА НО И НЕСПИРАЕМА В ЕС!