Мей ухажва лейбъристите седмица преди ключовия вот за Brexit

Днес тя обяви план за защита правата на работниците
6 мар 2019 22:45,
9
Мей ухажва лейбъристите седмица преди ключовия вот за Brexit
Снимка: Reuters, архив

Тереза Мей обяви днес план за защита правата на работниците след Brexit, съобщи ДПА. Планът е част от усилията й да накара опозиционни депутати от Лейбъристката партия да я подкрепят следващата седмица, когато парламентът на Великобритания ще гласува постигнатото споразумение с Брюксел за Brexit.

"Обединеното кралство има горда традиция за водеща роля в защитата на правата на работниците, - писа Мей в Twitter. "- Ето защо ние поехме ангажимент за нови мерки, с които да защитим и да подобрим тези права, напускайки ЕС, като даваме на парламента, синдикатите и на бизнеса по-голяма роля при формулирането на тези права след Брекзита."

Още по темата

Лейбъристката партия и синдикатите обаче веднага отхвърлиха нейното предложение. Председателят на Британския конгрес на трейдюнионите - най-голямото синдикално обединение в страната - Франсис О'Грейди, каза, че "никой няма да се върже" на тази оферта, предава БТА.

"Днешните повърхностни предложения няма да защитят нашите права на работното място, нито да предотвратят изпадането ни далече зад останалата част на Европа", добави той.

А лидерът на "Юнайт" - един от най-големите синдикати - Лен МакКлъски, който е близък съюзник на лейбъристкия лидер Джереми Корбин, изрази дълбоко разочарование от предложенията на премиерката. "Те не променят факта, че работниците във Великобритания са сред най-слабо защитените в Европа", каза той.

Лейбъристката министърка в сянка по въпросите на бизнеса Ребека Бейли направо обвини Мей и нейната Консервативна партия, че се опитват "да подкупят работниците, за да подкрепят нейното калпаво споразумение за Брекзит".

Предложенията на премиерката обещават подобряване на механизма на консултации за работническите права след Брекзита чрез специален закон за целта. На депутатите, бизнеса и синдикатите ще бъде предложено да решават дали Великобритания трябва да транспонира в своето законодателство евентуални бъдещи закони на ЕС за работническите права, вместо това да става автоматично.

Именно затова лейбъристите смятат, че по този начин британските работници по отношение на правата си могат да се окажат далече зад европейските си колеги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФутурологАнглия е една окупирана държава,която не може да взема самостоятелни решения,ако излезе от ЕС ще се обезличи още повече и това не е в нейна полза,а вреда.Дори кралицата им не може да взима самостоятелни решения,а чака какво ще и кажат задокеанските сили.А ЕС със или без Англия,ще продължи пътя си.
6
1
 
2
 
! Отговори
Ивко Инджев преди 5 години
Чакаме информация ьа Скрипал.Полужението рязко се влошава.Нови руски агенти са засечени.
5
2
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
22 дни.
4
3
 
0
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Лесбийките ли?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сривът скоро ще дойде. Америка вече им потекоха лигите къде да си пробутват ***, а брекзитърите се надяваха, че там ще продават. Ще продават, но само ограничени стоки, които и досега са се продавали, но натиска за импорт ще е по-голям. Нищо добро не чака Кралството в караткосрочен план. Винаги има единици за което не е валидно, но като цяло обществото ще понесе жертви. Дане говорим, че и 60 милиара евро трябва да се дадат.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалка история.
1
4
 
11
 
! Отговори
babaqga преди 5 години
Не съм очаквал подобно бавене и низост от която и да е монархия! Абсолютна скръб сте!