Финансист №1 на Великобритания: Лондон ще отложи Brexit

Това ще стане ако парламентът не приеме сделката на Тереза Мей
7 мар 2019 19:45, Павел Гълъбов
11
Финансист №1 на Великобритания: Лондон ще отложи Brexit
Снимка: Reuters

Великобритания вероятно ще трябва да отложи излизането си от Европейския съюз, ако законодателите отхвърлят предложената от правителство сделка при гласуването следващата седмица. Това заяви днес финансовият министър Филип Хамънд, цитиран БТА.

Още по темата
Ако предложеното от министър-председателката Тереза Мей споразумение за напускане не бъде прието от британския парламент, депутатите ще трябва да решават дали да отложат Brexit или да хвърлят петата по големина икономика в света в хаос чрез напускане без сделка.

"Правителството е наясно каква е волята на парламента по въпроса. Парламентът ще гласува да не се напуска ЕС без сделка. Дълбоко уверен съм в това", каза Хамънд пред радио Би Би Си.

По план Обединеното кралство би трябвало да напусне ЕС след 22 дни, но ако парламентът отхвърли сделката, това ще постави под съмнение въпросите как, кога и дори дали изобщо Великобритания ще осъществи най-драстичната промяна във външната и търговската си политика от повече от век.

Хамънд предупреди колегите си евроскептици, че ако не подкрепят предложената от правителството сделка, ще се изправят пред риска от по-тесни икономически отношения с ЕС. "Тогава ще се окажем на непозната територия, където ще е нужен консенсус в Камарата на представителите, а това неизбежно означава, че ще трябва да се правят компромиси. За да се избегне това, колегите ми трябва да гласуват за сделката", отбеляза министърът.

Запитан направо дали би напуснал кабинета, ако Мей реши страната да излезе от ЕС без споразумение, Хамънд отговори: "Винаги съм казвал, че за мен вариантът Великобритания да излезе от ЕС без сделка е много лош".


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
13
 
! Отговори
До Victimised преди 3 месеца
Гласуваха британците за Брекзит , защото ги излъгаха- че ще спестят милиарди от вноските, че ще си вземат обратно контрола над страната, че ще стане страшно в ЕС , защото Турция ще стане член. Даже Борис Джонсън сам се изненада и уплаши като спечелиха референдума. Гледай филма за Брекзит идеологията на ВВС. И чети за разкритията на журналистите как със руски пари е финансиран референдума.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Мохамед Османи
Велика е само глупостта ти... ...но, не по-велика от атомната енергия !
7
0
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 3 месеца
Суперкачествена американска храна? Ти шегуваш ли се? Храна пълна с химикали , месото натъпкано с антибиотици и хормони. Британците ще я закъсат съвсем ако сключат сделка със САЩ. Онези само това чакат да залеят пазара със отровните си храни ,да съсипят здравната система и да наложат контрол на финансовата им система. Тогава британците ще молят да се върнат в ЕС. Само стой и гледай.
6
11
 
4
 
! Отговори
Мохамед Османи преди 3 месеца
Рижавите станаха банални. Нека се махат а на тяхното място дойде Велика Турция.
5
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ТОВА Е КАТО ДА ИМАШ ЦИРЕЙ!!!

ДОКАТО НАСИЛСТВЕНО НЕ ГО ИЗСТИСКАШ НЯМА ДА СЕ МАХНЕ!!!!
4
2
 
14
 
! Отговори
Цезар преди 3 месеца
Да се махат на 29 март -те нали това искат и чак тогава ще видят - дебелия порастнал :)
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези статии станаха досадни и въпреки това се пишат глупости ,явно повторение не спомага за по доброто разбиране на дадена материя .Британския парламент няма силата да променя европейските закони, те не могат да отложат излизането а могат само да поискат отлагане на излизането което трябва да е реши от всички останали държави ЕС ако една не е съгласна отпада отлагането.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Излизането беше по тяхно искане, така че на 29.03 би трябвало да са извън ЕС. Референдума беше 2016, а сега се сетиха, че трябва да се доуточнят правилата на излизане. Няма как да ползват привилегиите на 500 милионен що годе платежоспособен пазар и да нямат задължения. Такива отношения могат да иматс бившите си колонии. САЩ вече са готови да си продават суперкачествената си храна. Остава Индия да започнат да купуват повече автомобили и ще се нагласят нещата.
1
8
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 3 месеца
Англичаните избраха да излязат от ЕС, политиците им заедно с медии, актьори и какви ли още не успяха да го изкарат като най-огромната трагедия на света.
Те са станали това което са без да се съобразяват с Европа, а сега твърдя, че едва ли не не могат без нея.
Не ми говорете за демокрация и референдуми, тези неща на запад имат значение само когато ги устройва изхода.