Няма сделка за Brexit! Британският парламент не застана зад Тереза Мей

391 депутати гласуваха против споразумението, а 242 го подкрепиха
Обновена: 12 мар 2019 22:08 | 12 мар 2019 21:34, Камелия Цветанова
136
Няма сделка за Brexit! Британският парламент не застана зад Тереза Мей
Снимка: Reuters

Британският парламент отхвърли сделката за Brexit, сключена от британския премиер Тереза Мей с Европейския съюз.

Още по темата
391 депутати  в Камарата на представителите гласуваха против споразумението, а 242 го подкрепиха.

Това е голямо поражение за плана на Тереза Мей за излизане на Обединеното кралство от ЕС на 29 март.

Тя договори този текст от близо 600 страници след дълги месеци преговори и отхвърлянето му поставя въпроса за оцеляването й начело на правителството, отбеляза Франс прес, цитирана от БТА.

Камарата на общините на британския парламент отхвърли текста с голямо мнозинство и на 15 януари.

Депутатите ще гласуват утре дали Великобритания да излезе от ЕС без сделка - сценарии, от който особено се боят икономическите среди.

Веднага след второто си поражение в Камарата на общините Тереза Мей направи изявление пред депутатите с пресипнал глас заради грип, пише АФП. В него тя заяви, че е решена да приложи резултатите от референдума за напускане на ЕС, но в същото време е и убедена, че най-добрият начин е Великобритания да излезе от ЕС със споразумение. Ако все пак депутатите решат, че сделка няма да има, политика на правителството ще бъде да приложи тяхната воля.

Тереза Мей обяви, че ако Камарата на общините реши, че иска удължаване на член 50, то кабинетът също ще се опита да договори това с Брюксел.

Парламентът ще трябва да реши какво точно иска и дали иска и провеждането на втори референдум, бяха думите на Тереза Мей.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин заяви пред депутатите, че "споразумението за Brexit е мъртво". Той призова депутатите да приемат неговите предложения за по-мек Brexit.

Говорител на президента на Европейския съвет Доналд Туск заяви: "Съжаляваме за изхода от гласуването тази вечер и сме разочаровани, че британското правителство не успя да осигури мнозинство за Споразумението за излизане, договорено между двете страни през ноември. От страна на ЕС, ние направихме всичко възможно, за да постигнем споразумение. Давайки допълнителни гаранции през декември, януари и вчера, е трудно да видим какво друго можем да направим. Ако има изход от настоящата задънена улица, то той се намира в Лондон".

Великобритания няма да получи преходен период след Brexit без сделка, която да бъде ратифицирана от британския парламент, предупреди по-рано днес Мишел Барние, преговарящият за Brexit от Европейската комисия, предадоха световните агенции.

"Слушайки дебатите в Камарата на общините, ми се струва, че там има опасна илюзия, че Великобритания може да се възползва от преходен период при липсата на споразумение за излизане от ЕС", коментира Барние в Туитър.

"Нека да бъда ясен, единствената законова база за преходен период е споразумение за напускане от ЕС. Ако няма споразумение за напускане, то това означава, че няма да има и преходен период", закани се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще кажа че брекзит никога няма да има. Истината е че Великобритания не може без европа и всичко беше един блъф на тоно блеър който се оказа неуспешен...
101
0
 
0
 
! Отговори
Г преди 5 години
До АнонименПълни глупости, не знам как изобщо ти хрумна. Дори не трябва да развивам конспирологични теории, за да го докажа.
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целия този ционистко-масонски кошмар и нео-либерален глобализъм и сатанизъм може да приключи само за 3-4 минути.Толкова е нужно на една руска хиперзвукова ракета Кинжал да достигне територията на САЩ и Кинжала да удари имението Бохемиън Гроув -това е мястото където всяка година световния задколисен (елит) от ционисти,масони ,финансисти и шефове на корпорациите се събират за сатанистките си окултни ритуали и кървави жертвоприношение.Достатъчно е някой руски пиян генерал да натисне копчето и ....
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без сделка ?! - чудесно ! След като половината бизнес се изнесе от там , ще им дойде акъла ...
98
9
 
7
 
! Отговори
До 105 преди 5 години
Момче, живееш в някакъв твой свят, в който ционисти и илюминати са виновни, че си беден и глупав. Всъщност това, че си беден идва от това, че си глупав. Вместо да мислиш за глупости, вземи си намери някаква работа. Аз умен човек беден не съм виждал, освен ако не е много мързелив!
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко (спазиха) резултатите от референдумите във Франция ,Холандия където хората отхвърлиха въвеждането на европейска конституция и въпреки това управниците там под диктовката на кукловодите си -Илюминати взеха ,че приеха тази конституция маскирана под ново име -Лисабонския договор ,толкова ще спазят резултатите от референдума управниците и в Ингилизия .Да ви напомня ли какво стана и с референдума на Слави Истината е ,че живеем в страшна ционистка диктатура прилагана върху белия човек
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Xa xa xa
95
7
 
16
 
! Отговори
шоколад преди 5 години
Нито един англичанин в Лондон не съм чул да иска Брекзит, но техните любимци от Африка,Индия и Пакистан искат. Искат да има Брекзит, за да не идват европейци да работят и да дойдат още от техните и да превземат Англия. Те почти са я превзели,защото раждат много и въпрос на време е да се разбунтуват. А нежните англичани дали ще ги победят?
94
3
 
12
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Този резултат от британския парламент трябва да бъде записан в Гинес като рекорд по нищоправене.Англичаните даже надминаха доста нашия парламент!Проблемът е ,че не само споразумението е в задънена улица - целия ЕС е в задънена улица.Това ,което виждаме сега в EС са действия ,противоречащи на здравия разум,разрушаване на европейската и християнската цивилизация и организиран хаос!?...Разбира се ,за това е виновен единствено Путин!?
93
6
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
тва ви думах, че илюминатите и масоните няма д апозволят Англия да излезе никога ЕС е Котел. Котел за претопяване на народите в една хомогенна шоколадова маса. Но, ако Англия, вс епак, някак си, бе излезла, това щеше да е шанс за България по-лесно да излезе от Котела-ЕС и да се спаси.
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парламентът на АНГЛИЯ е подобен на всички останали парламенти.Никаква работа не вършат.
91
2
 
6
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
напротив приятелю 109..... това не е нерешителностПо това се познават големите ....правят каквото си искат и не им пука Махат се и казват Ф.ак на всички управяйте се
90
3
 
14
 
! Отговори
niki преди 5 години
Не разбрахте ли, няма да има Брексит. Най-много да има втори референдум, където Брексит ще бъде отхвърлен като най-малоумното решение взето някога от човешки същества.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е новина отдавна, новина ще бъде когато Англичаните се разбера какво искат.Не разбирам защо от нерешителността на хората какво точно искат правите новини и то вече много дълго време.Толкова ли няма сериозни теми за които да се пише че си зъпълвата колонките с новини с Brexit
88
3
 
6
 
! Отговори
ЯЯЯЯЯЯЯЯ преди 5 години
До АнонименИ ЕС бюрократите малцина ги понасят Ѝ /нашите ***, например/, ама си стоят в Брюскел и бадява харчат хорските пари! Що не направят референдум за съществуването на този пишман съюз, да видим какво ще излезе...
87
23
 
8
 
! Отговори
Ами така се получава преди 5 години
Тези от Европейският парламент са за разстрел!Решиха да го играят твърдо и загубиха Англия! На какво се надяваха - да поставят на колене последната велика империя ли? Не съм англофил, но след този унизителен шамар от "Европа" вече даже и нов референдум няма да промени НИЩО.Англичаните НЯМА да целуват краката на ЕU бюрократите, даже и това да им струва национална катастрофа. Сега следва BR Exit без сделка, от който нарая Британия ще излезе по-силна, а това ще е началото на края на обединена Е.
86
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Путин е виновен!
85
2
 
1
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
Пич, за 5 литра ракия става въпрос а не от 5 лева... Иначе купувай си от 5 лева, не пречиш на никой..
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
83
1
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
До Анонимен 89 На теб само пари са ти в главата.Не всичко е пари.