Ще се пребори ли Тереза Мей за сделка по Brexit?

Анализатори прогнозират, че тя ще се провали
Обновена: 12 мар 2019 21:26 | 12 мар 2019 20:25, Екип на Bulgaria On Air
7

Тереза Мей отправи молба към депутатите във Великобритания да подкрепят сделката по Brexit. Тази вечер ще се проведе ключово гласуване в страната, от което трябва да стане ясно дали народните представители в Обединеното кралство ще подкрепят развода между страната и Европейския съюз.
Още по темата
Юнкер бе категоричен, че Великобритания няма да получи трети шанс да постигне споразумение. Двете страни в този развод постигнаха споразумение за бъдещите отношения между Лондон и Брюксел. Пробивът на Тереза Мей беше приет със смесени чувства на Острова.

"Очаква се нов провал за Тереза Мей. "Северноирландската партия", която я подкрепя, каза, че няма да гласува. Консерваторите също няма да гласуват. Нито пък Корбин. Вероятно няма да има Brexit без сделка. ЕС е поставен в деликатна позиция с напускането на Великобритания. Островът не знае какво иска – страната е разделена. Онези, които предизвикаха Brexit, вече не са във властта, за да не поемат отговорността", посочи журналистът и анализатор Асен Агов.

Според него Brexit ще ни струва много скъпо на всички.

"Абсурдната епопея на Brexit буди тъжен смях у всички ни. Бюджетът на ЕС ще се срине без парите, които внася Великобритания. Нашата вноска за бюджета ще нарасне. Това ще трябва ние данъкоплатците да го плащаме. ЕС изпада в нездрава позиция. Затъваме в догадки какво може да се случи. Младите великобританци искат страната им да остане в ЕС", добави той в "Денят ON AIR".

Любомир Кючуков от "Института за икономически и международни изследвания" подчерта, че самият начин, по който Тереза Мей е подредила гласуванията, отхвърля варианта за Brexit без сделка.

"Ако политическите декларации не дадат резултат, то утре ще се проведе гласуването за развод без сделка. Това няма как да мине в парламента. След това идва още едно гласуване. Ако и то не даде резултат – ще настъпи политически блокаж. Тереза Мей прехвърли отговорността към парламента. Настроенията във Великобритания са много тежки. Brexit ще струва скъпо на Европа и Великобритания и то не само като пари. В ЕС има някаква нагласа да се слеят двата периода – преходният от 21 месеца, който трябваше да регламентира бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство, и процесът по напускането на общността. Brexit създаде политическа криза, която раздели политиката и обществото в страната", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: сделкаЕСтереза мей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
UK остава в EU - лирата остава разплащателна единица за мен - НЯМА ДА ИМА Brexit !
4
2
 
6
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Отново загуби. Разликата е от 149 гласа. Отново разгром. Новината е от преди 3-4 минути!
3
2
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
ОТ 2-ГОД. ГИ ПЕЯТ ТИЯ ПЕСНИ С БРЕКСИТА .....И НАЙ-НАКРАЯ МАЙ ЩЕ ГО ОТЛОЖАТ ....!ТИЯ , СТАВАТ ЗА СМЯХ , ВЕЧЕ....
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един български журналист беше казал: Кой е луд да излиза от ЕС?
1
3
 
14
 
! Отговори
za UK преди 5 години
Империята Великобритания се разпада, Шотландия ще се отдели от Лондон, Северна Ирландия ще се обедини с Република Ирландия, Англия ще остане само с Уелс!Да се махат от ЕС по-бързо англичаните!Фолклендските острови ще се върнат към Аржентина, където им е мястото!!