Борисов: ЕС е най-доброто място за живеене, безалтернативно!

Премиерът 2 пъти за 10 дни говорил с Мей по нейно искане
14 мар 2019 17:52, Елка Василева
197
Борисов: ЕС е най-доброто място за живеене, безалтернативно!
Снимка: МС

„Европейският съюз е най-доброто място за живеене. Европейският съюз е мястото, което е безалтернативно – и свободата на словото, и демокрацията, и върховенството на закона. Затова ние винаги сме се стремили да има Brexit със сделка или договор. Да има правила“. Това заяви премиерът Бойко Борисов в изказването си на Седмия глобален бакински форум в Азербайджан, цитиран от правителствената пресслужба.

В обръщението си към участниците във форума българският министър-председател акцентира, че само в последните 10 дни два пъти е говорил с британския премиер Тереза Мей по нейно искане.

„С колегите от ЕС положихме огромни усилия – с Жан-Клод Юнкер, Таяни, Доналд Туск. Всички се съгласихме отново да дебатираме“, подчерта премиерът Борисов.

Още по темата

Той обаче добави, че към днешна дата надали има някой, който да е оптимист по темата и ако се стигне до Brexit без сделка, това касае милиони хора, като последствията ще са много тежки за всички.

В изказването си министър-председателят Борисов се спря на резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС. Той подчерта, че докато страната ни е била начело на ЕС, се даде голяма перспектива на Западните Балкани. „И в политическо отношение, и по отношение на НАТО, и в инфраструктурно отношение – за изключително важните европейски коридори номер 4, 8 и 10, по които активно се работи в момента“, обясни премиерът Борисов. Той изтъкна още важността на състоялия се форум 16 плюс 1 в София, както и на провелата се във Варна среща между ЕС и Турция.

Българският премиер подчерта ключовата роля на нашата страна за решаването на проблема, трупан с десетилетия, между Гърция и сегашната Северна Македония заради името й. „Положихме огромни усилия, направихме компромиси, но първо - България и Скопие като подписахме Договор за добросъседство. Ратифицираха го парламентите и това даде възможност вече да се водят разговорите между Гърция и Северна Македония“, припомни премиерът Борисов.

„Аз съм убеден и всички трябва да работим за среща НАТО-Русия. По-възрастните от нас помнят чудовищната надпревара във въоръжаването, в ядрените оръжия преди години“, каза още в изказването си в Баку министър-председателят.

Той бе категоричен, че надпреварата във въоръжението винаги е пряко свързана със социалните системи. „Колкото повече пари отделят бюджетите за въоръжение, толкова по-малко има за социални дейности. И в края на краищата носят смърт“, добави премиерът Борисов.

Той акцентира, че неслучайно в момента България няма нито един конфликт със съседи в Европа и в света. „Можем да кажем, че днес с всеки един от нашите съседи имаме прекрасни взаимоотношения и те са именно на това позовани – добросъседство, взаимна изгода, уважение, религиозни, културни и всякакви ценности“, добави премиерът Борисов.

Той изтъкна също прекрасните отношения с Азербайджан и с президента Илхам Алиев. Днес двамата ще разговарят за възможността за участие на Азербайджан в европейския газов хъб „Балкан“. „Казва се Балкан – всички  го има за свой, така няма да се говори за турски, български, сръбски, черногорски, албански поток. Балкан е символ на Балканите и мисля, че ще се приеме много добре“, завърши премиерът Борисов.


197
Още от ЕС
Да бъде създаден европейски самолетоносач? Това е химера!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 седмица
До Агенция Бухал 156 Прогнозни резултати за предстоящите избори: БОЙко срещу КУРнелия.Изберете сами.
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европа- Да, но не и България...
167
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов и шайката около него колко облажи от ЕС...Проектчета, парички, фондове, всичко в джобчетата на приближените му. А ние само виждаме проект пейка и беседка с табела ,,стойност на проекта 40 000лв,, Така че ще хвали ЕС да, нормално е. Ама ние не видяхме много от него, обикновените хора!
166
0
 
8
 
! Отговори
ЕК ни глобява преди 1 седмица
БЕХ изплаща 2/3 от глобата на ЕК чрез банкова гаранция от холандската ИНГ ***


докато много ни обичат и ни глобяват
аре честито

Познайте кой ще плати
165
1
 
11
 
! Отговори
Пенчев преди 1 седмица
Политиците в Европа са толкова слаби че се обаждат на наш Бойко да го питат какво да правят. България се европеизира но и Европа се българизира.
164
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европейският съюз е мястото, което е безалтернативно – и свободата на словото, и демокрацията, и върховенството на закона
---
В *** , ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
НЯМА
163
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ БИЛИ НА МАЧ

НА КРАТУНАТА МУ ПУСНАХА ГОЛ

ИНАЧЕ ЩЕ УДАРЯТ КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ

ТИКВА КАК ЖАЛЪК ФУТБОЛИСТ КАТО ТЕБЕ ГО ПУСКАТ ДА ИГРАЕ ....
162
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОРИСОВ АЙДЕ ДА ТЕ НЯМА

Я ВИЖ КАК СИ БИХА КАМШИКА ДРУГИТЕ "ПАРТИИ"

ХВАЩАЙ СИ ГЕРБ-А И ДА ТЕ НЯМА...
161
1
 
6
 
! Отговори
Хъбът преди 1 седмица
Кучето ми се казва Балкан,но когато дойдат виетнамците да работят по морето да не вземат да го изядат?
160
1
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 1 седмица
Боко - тъпото. пак се обади ЕС наистина е добре ама БГ. е супер......
159
3
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 1 седмица
На Швейцария, която е извън ЕС какво и има, че не е алтернатива?
158
3
 
9
 
! Отговори
Хм преди 1 седмица
Безалтернативно... Русия е на 500 км от нас през Черно море, не е чак толкова безалтернативен ЕС.
157
1
 
17
 
! Отговори
Ех, Бойкооо... преди 1 седмица
Написани под диктовка реплики....
156
0
 
10
 
! Отговори
тиква преди 1 седмица
Надписа над *** пише: : Тиква, да го ***!
155
5
 
17
 
! Отговори
Агенция Бухал преди 1 седмица
И след анализа на всичките тези коментари, Боцето наистина губи предстоящите избори.
154
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По време и след вашето управление е най - лошото място и всички го знаят!
153
3
 
26
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Щом е така махай се най сетне от България и отивай да живееш другаде в европа.ще ни отървеш от присъствието си!!!
152
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
особенно на гръчкански островльонът и Пръцайлонска вила
151
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обаче за европейски доходи нищо никога не се споменава!
150
4
 
24
 
! Отговори
Присмехулник преди 1 седмица
никой от назначените "от високо" брюкселски бюрократи не може да се оплаче от наш б.б. който си е назубкал опорните точки, с които биват запълвани 99,9% от медиите в тоз джендър рай за назначените и колониално-диктаторски ад за данъкоплатците. колкото до "свободата на словото", то е една смеска между авторска авто-цензура, масово тpиене на мнения по форумите и тотално следене. а най-важното (а за мен най-смешното) било: "Да има правила", за да има какво да не бъде спазвано от "силните на деня".