Напрежение между Русия и Латвия заради шествие в Рига

Денят на Легионера бе определен като нацистки
17 мар 2019 08:00,
112
Напрежение между Русия и Латвия заради шествие в Рига
Снимка: Reuters

Руското посолство в Латвия определи като позорно състоялото се вчера в Рига шествие в памет на Деня на Легионера, предаде ТАСС.

Още по темата


"Позор! В центъра на европейска столица отново "маршируват" с почести бивши легионери от "Вафен СС" и техни поддръжници", се казва в изявление, публикувано вчера в акаунта на посолството в Туитър. "И това се случва в навечерието на 75-ата годишнина от освобождаването на Рига от немските фашистки завоеватели", добавя посолството.

"Няма какво да се удивяваме, след като демонстрирането на знамена със свастика по време на празнуването на 100-годишнината на Латвия така и остана ненаказана", се подчертава в руското изявление, пише БТА.

Около хиляда ветерани от "Вафен СС" манифестираха вчера по улиците на Рига, за да почетат паметта на падналите си другари, припомня ДПА. Охранявани от голям брой полиция, те положиха цветя на Паметника на свободата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
14
 
! Отговори
До Не обичат Р-я преди 5 години
През ВСВ повечете държави в Европа изпращат доброволни дивизии към СС, цел разграбване на ресурсите на СССР. Виж икономически, демографски къде стигна Латвия.За пример виж финландците - икономически, социално и без излишни нацистки лозунги и русофобия.Относно Сталин, удобно забравяте, че предлага на Запада коалиция с/у Германия.Западът не отговаря, защото иска Хитлер да тръгне с/у Русия ресурси.Затова Сталин подписва Рибентроп Моло,тов, бил е велик стратег, което пише и Чърчил в мемоарите си
24
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московската Орда да се възмущава от собствените си хитлеристчета, а да не гледа в чуждата паница !
23
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московската Орда да се възмущава от собствените си хитлеристката, а да не гледа в чуждата паница !
22
14
 
20
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До анонимен 28,Смятай това руско робство- един от най-големите заводи за електроника в СССР е построен в Латвия именно по времето на това "руско робство"! Да продължават да си я необичат. Скоро транзита на руски стоки през латвийски пристанища напълно ще бъде прекратен. Да видим тогава латвийчетата ще могат ли да живеят само с евродотации. Добре че са останали вече няма и 2 млн.д.
21
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....в прибалтика като гладни кучета на каишка да лаят по Русия. Нарочно гладни щото ако са сити и доволни няма да лаят.....мноооого точно казано, други коментари са излишни.....
20
8
 
8
 
! Отговори
Извод преди 5 години
БГ ненавижда нацизма и настоящите му "извращения", едно е патриотизъм, друго е нацизъм.Бай дъ уей, латвийските доброволци не са приемани от Германия, за тях не са били чисти арийци. Едва след битката при Сталинград, 1943 Химлер взима решение за набиране на "пушечно месо" Латвийски Доброволчески легион от СС, а по-късно 15 и 19 дивизии формират 6 корпус на СС.Символи: на ръка, и на рамо. от юни 1944 г. на левия ръкав под СС орела, а 1944 е изработен Вафен СС образец в Г-я - широка черна ивица.
19
11
 
9
 
! Отговори
до25 преди 5 години
като намесваш сталин , що не намесиш и янките избили индианците в северна америка а останалите около 800 хил са набутали в резервати. ....малко. цифри за теб 80 милиона са общите жертви на ВСВ, тоест причиненипо вина на Хитлер, хайде виж от Сталин колко са...
18
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така латвийците не обичат великата и прекрасна Просия? Чудна работа!
17
16
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
...това се случва в навечерието на 75-ата годишнина от освобождаването на Рига от немските фашистки завоеватели...Абе защо тези руски "освободители" никаде не ги искат?
16
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофобия ведт к разорению: как в странах Балтии меняется отношение жителей к санкциям против Москвы...тези ги държат в прибалтика като гладни кучета на каишка да лаят по Русия. Нарочно гладни щото ако са сити и доволни няма да лаят. А сега си заработват дажбичката от оглозгани западни кокалчета от задушени джоланчета които някой друг е хапнал....хахаха
15
22
 
34
 
! Отговори
Татетака преди 5 години
А в центъра на Москва всяка година по няколко пъти манифестират младежи с червени знамена, носещи портрета на Сталин. ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВА СТАЛИН ОТ ХИТЛЕР?! По това, че е избил няколко милиона повече?Руско двуличие, нахалници!
14
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много ми е интересно защо нашите медии не публикуват израелката реакция към Латвия, а мълчат като едни отходни отверстия....хич не са въодушевени евреите от тез паради на СС антики.
13
21
 
21
 
! Отговори
смях преди 5 години
Руси не се занимавайте с ненормалници тези са роднини с украйнците,какви ss глупости,войната свърши.Тези държави изчезват като Бг.това са хора по 2мил.население.Скоро ЩЕ имат ГЕЙ манифестация там
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Да ти напомня, че вашият любимец от последните дни Брентън Тарънт се определя като "фашист"...
11
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дърт Странджок, да ти напомня ли че нацистите освен руснаци, са изтрепали и доста от твоите ингилизи и американци, особено при десанта в Нормандия, който се е превърнал в пълен провал и касапница, и само огромното числено превъзходство спасяванеподготвените американски лигльовци, да не бъдат натикани обратно в морето!Не случайно и в товите любими САЩ не харесват нацистите
10
31
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Латвойските *** си просят боя, после руснаците като им набият шамарите, ще разправят какви агресори били!В Рига и Даугавапилс има огромни руски маси от население, и такива актове са открита провокация и заплаха към тях, и добре че руснаците са спокойни и уравновесени хора, иначе отдавна да беше станала патакламата!
9
24
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжци, къде виждате "знамена със свастики"??А свастиката СЪРП и ЧУК не трябва ли също да е забранена?И тя не е ли причинила също МИЛИОНИ ЖЕРТВИ по Света?
8
4
 
5
 
! Отговори
Eли, до: 6 преди 5 години
И това ще стане,преди 9/11 най-смъртоносната терористична атака беше предприета от ветеран от войната в Залива, Бил отнесе терора към ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА и заведе съдебни дела, които струваха на "Скинхедската десница" нейните активи. Клинтън потуши терора (Оклахома не беше единственият инцидент) без да нахлува в Айдахо или да прави невалидна Конституцията, за разлика от Буш и Патриотичните закони.В този смисъл Бил Клинтън заслужава адмирации, срази ги икономически, правно и ги третира като престъпни
7
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това шествие е отвратително и крайно опасно. То е колкото антируско, толкова и антиевропейско, но тъй като е антируско за другото си затварят очите. То се провежда от доста години, но от "демократична" Европа до днес не са се изказали против него.Приликите между него и първооначалните прояви на партията на Хитлер не са малко.
6
23
 
17
 
! Отговори
оня бай Ставри преди 5 години
Ох да ми падне Гошууу....В София не беше ли същото? Забранена демонстрация в памет на фашагата лукчо, а полицията охранява дрисльовците да не ядат бой.