Напрежение между Русия и Латвия заради шествие в Рига

Денят на Легионера бе определен като нацистки
17 мар 2019 08:00,
112
Напрежение между Русия и Латвия заради шествие в Рига
Снимка: Reuters

Руското посолство в Латвия определи като позорно състоялото се вчера в Рига шествие в памет на Деня на Легионера, предаде ТАСС.

Още по темата


"Позор! В центъра на европейска столица отново "маршируват" с почести бивши легионери от "Вафен СС" и техни поддръжници", се казва в изявление, публикувано вчера в акаунта на посолството в Туитър. "И това се случва в навечерието на 75-ата годишнина от освобождаването на Рига от немските фашистки завоеватели", добавя посолството.

"Няма какво да се удивяваме, след като демонстрирането на знамена със свастика по време на празнуването на 100-годишнината на Латвия така и остана ненаказана", се подчертава в руското изявление, пише БТА.

Около хиляда ветерани от "Вафен СС" манифестираха вчера по улиците на Рига, за да почетат паметта на падналите си другари, припомня ДПА. Охранявани от голям брой полиция, те положиха цветя на Паметника на свободата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 5 години
Непрекъснато се търсят провокации срещу Русия!
84
3
 
1
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
До Анонимен79 "След това защо предприемали ефективни икономически мерки срещу Литва... Какво да ги правят, да ги похвалят за нацизма ли?" - Русия си търси повод. Хибридната война има много лица, и много различни подходи. После идват "зелените човечета" и картината вече ни е позната.
83
5
 
8
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
ес са фашисти като подкрепят тези от западна украйна и литва
82
4
 
4
 
! Отговори
Наблюдател до 67 преди 5 години
Хич не сте наблюдателен, мистър. Русия може да тушира напрежението . За справка - Крим. За Новорусия няма да споменавам.
81
4
 
6
 
! Отговори
sen40 преди 5 години
Между фашизма и комунизма има много тънка червена линия, "умници" нещастни.
80
3
 
6
 
! Отговори
тя преди 5 години
Нацизма беше смазан от руснаците и възраждането му от техните издънки води до подобни извращения!
79
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да си реалист и русофоб едновременно, някой като вземе да ми русофобства и ми е ясно, че или е ментално увреден, или е на заплата някъде.
78
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Напрежение"... И сега какво, руснаците ще мятат бомби ли? Това е подигравка със смъртта на 70 милиона и страданията на цяла Европа и по - голямата част от Азия... как да реагират руснаците? След това защо предприемали ефективни икономически мерки срещу Литва... Какво да ги правят, да ги похвалят за нацизма ли?
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво
76
4
 
22
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До той беше прав,Доста е трудно да си български родолюбец и патриот днес , след като България няма собствен суверенитет, а се управлява изцяло от Вашингтон и Брюксел. Всеки трезвомислещ вижда, че родните власти не могат да вземат нито едно политическо, че дори и икономическо решение, без то да е съгласувано с Вашингтон и Брюксел!
75
2
 
7
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До антикопейкаджия,А така, дойдохме ли си на думата! Както се вижда от думите ти признаваш, че това, което е добре за Русия, не е добре за "Запада". Правилото е валидно включително и в икономически аспект! Путин води доста слаба вътрешна политика и толерира доста протеворечиви личности като Набиулина, Герман Греф и др., които, по различни оценки, работят малко или повече за икономическите интереси на "Запада" а не на Русия и руснаците. Затова и Путин, въпреки всичко, е доста "изгоден" за Запада
74
7
 
10
 
! Отговори
Той беше прав преди 5 години
Няма как да си родолюбец и русофил едновременно. Някой като ми каже, че е русофил и се възхищава на Путин, Сталин и Ленин, значи не е никакъв патриот, а най-обикновена ***, само че ориентирана на изток. Истинските патриоти отдавна са умрели - загинали по бойните полета в името на Националния идеал или избити от червената *** след 44-та година. Българите сме народ с фалшив морал. 3 март е срамна дата в нашата история, а ние я тачим като най-голям празник. Друго няма какво да се каже.
73
2
 
0
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До анонимен 71,Така е- по един или друг начин Япония си е получила заслуженото- особено с хвърлянето на 2-те атомни бомби. Само че фигурата на "фашисткий карлик" е доста противоречива и по всичко личи, че твоите западни идоли предпочитат той да е на власт в Русия, пред варианта на власт да се възкачат фигури като Грудинин и Платошкин, които наистина са готови да работят за благополучието на Русия!
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Латвийците май са много благодарни на германците, нацистите, че са ги освободили от грузинците, руснаците, евреите?
71
1
 
7
 
! Отговори
Re: До Япония преди 5 години
Не оправдавам Япония, просто посочвам фактите.Относно Садам, еми доколкото си спомням Садам беше първа дружка на САЩ, за доста дълъг период от време.Не можем еднозначно да третираме историята :)
70
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯпонияПо един или друг начин, фашистка Япония си е получила заслуженото.Ще си го получи и фашистка Русия, а фашисткий карлик ще свърши като Саддам - брадясал и в землянка.
69
2
 
12
 
! Отговори
Япония преди 5 години
Японците не са мислили, принудени са да нападнат, поради блокадата спират им достъпа до суровини и въвеждат рестрикции - еквивалент на обявяване на война.САЩ принуждават Япония да нападне, просто не го правят открито. Преди атаката на Пърл Харбър САЩ военен кораб напада японска подводница, която не ги е считала за враг.Целта е била да се настроят американците за включване на САЩ във войната.Което вече няма значение, тъй като СССР напредва безпощадно.Иначе сме чели за Тонкинският инцидент 1964
68
0
 
2
 
! Отговори
З преди 5 години
Чак толкова напрежение глупости то държава голямо село
67
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НаблюдателKьорав, недей ми дрънка оръжие, недей се прави на могъщ!В сравнение с НАТО сте едни въздухари и смешници и го знаете много добре.При евентуална война, можете единствено да разчитате на изненадващ и тежък удар,койото да деморализира и уплаши противникът.Тактиката на Япония през Втората световна - мислели са си, че като унищожат Пърл Харбър,САЩ ще се напикаят и капитулират.Но само събудиха лъва. Удариха изненадащо и тежко... и бяха смазани.
66
10
 
5
 
! Отговори
Наблюдателен преди 5 години
До НаблюдателСамо че русия НЕ МОЖЕ, другарче, а не че не иска.