Орбан постави условия за членството на партията му в ЕНП

Напрежението се засили след унгарската кампания срещу Юнкер и Сорос
17 мар 2019 17:52, Анисия Иванова
39
Орбан постави условия за членството на партията му в ЕНП
Снимка: БТА

Премиерът на Унгария Виктор Орбан постави условията, при които неговата партия Фидес ще остане член на Европейската народна партия (ЕНП), предаде ДПА.

За Фидес си струва да остане в ЕНП, стига тя да не се присъедини изцяло към редиците на привържениците на миграцията, каза днес по национална медиа Антал Роган, началник на правителствената канцелария.

Освен това защитата на границата би трябвало да се прехвърли от компетенциите на Еврокомисия към компетенцията на страните членки. Министрите на вътрешните работи трябва да получат правомощия да вземат решения по въпроси, засягащи миграцията и защитата на границата, а бюджетът на ЕС трябва да бъде използван за плащане на половината от разходите, които членки на ЕС имат по опазването на границата, допълни той.

Фидес остава в ЕНП до категоричното изясняване на тези въпроси, добави той. Следващата седмица ЕНП ще решава дали да изключи Фидес.

Напрежението между Орбан и ЕНП се засили, след като в Унгария започна кампания срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който е член на ЕНП. Юнкер, заедно с Джордж Сорос, бе представян като привърженик на нелегалната миграция.

На 20 март по инициатива на 13 от 56-те национални партии членки на ЕНП ще се състои гласуване за изключването на Фидес или за замразяването на нейното членство в групата. Но отстраняването на унгарската партия би отслабило позициите на ЕНП за изборите за Европейски парламент през май. Сега десноцентристката ЕНП разполага с най-много депутати в парламента на ЕС, припомни ДПА. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук всички мислят че Орбан е съюзник на путин.А това не е така.Оржсм е съюзник и творение на Тръмп, а че искал сваляне на санкциите срещу Русия ми това и Тръмп го искаше преди да види че не може да заплашва Путин нито да разцепи неговия съюз както прави с ЕС искат го и с западна Европа но народите не ангажираните със прислугване на САЩ политици.А Орбан и компания им е ясна целта превръщане на ЕС в разграден двор от малки държавички колонии на големите.Разделяи и владей и прочие.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плюс това защо набърквате Русия.Русия също е с съюз в него са Китай Индия и още няколко държави.Но в техния съюз правилата са по-строги от тия в ЕС.Лидерите и на Китай и на Русия и на Индия са авторитсти и то по-големи от Орбан този на Индия е и неонационалист, но а гледай на никой от тях не му идва и на ум да постави под въпрос общата политика на техния съюз по тази тема в речите им и една дума няма.Ако Орбан беше в евразийския съюз брикс и там правеше същото отдавна щеше да е изгонен.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой долу написа че ЕС трябва да защитава интересите на всичките си членове не само на Западна Европа е това беше един от малкото умни коментари че не е писан и от *** а ит нормален човек, ако беше *** то пях да са псувни емоционални изблици заплахи абе пълна програма.Тно така е ЕС трабва да защитава на всички интересите, прав си.Нл трябва да има и правила а не всеки да прави каквото си иска в него.А Орбан ей това иска да прави каквото си иска но и еврофондове да има е не може.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо троленето няма да го коментирам вече става досадно.Още по досадно е организираното писане на минуси от троловете и това че те винаги са проамерикански и проруски и уж големи патреоти но хич не виждат че това което самите те правят е намеса на САЩ и Русия в работите на България и се казва държавна измяна с нормална държава за тива доживот щяха да са в затвора.А Орбан е забавен.За пръв път виждам някой да гл гонят с той условия да поставя.Като не му изнася да излиза.
24
4
 
3
 
! Отговори
niki преди 5 години
Те искат да го гонят от ЕНП, той им поставя условия да остане?! На интелект много ми прилича на нашия Бойко.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕНП небеше ли партиа на гейовете в европата ?
22
0
 
1
 
! Отговори
1234567 преди 5 години
До А бе...взеха да трият Странджата...А той използваше и други псевдоними, но не беше добре с правописа, та сигурно за това го трият. Днес.бг си повдига рейтинга...
21
8
 
3
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Почти всички пишещи май са правени в Русия.
20
3
 
1
 
! Отговори
АлиБаба преди 5 години
Гюлен е провалена Американска инвестиция. ТАКА ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА БОЛНИ НА ТЕМАТА ЕРДОГАН _(ИРАН) Анадък му Госпожа
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгария си е в европа . Ес трябва да се развивапо правила , които са в интерес на всички страничленки , а не само на западноевропейските .
18
16
 
5
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Орбан е болен на темата Сорос, както Ердоган за Гюлен.
17
20
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
този въртоглавия на какво се надява след като го изритат?интересно как успя да наплаши глупавите и простоватите за опасност от бежанци които никога не са планували да остават в неговата оръфана страна а само да преминат а той се възползва да ги манипулира че е голям патриот и бранител на християнството. поредния заиграващ се със необосновани страхове на хората си напомня ми за боко когато казва че държавата изпада вбезтегловност ако герб не е на власт,при орбан е подобно
16
1
 
27
 
! Отговори
Баи Тошо преди 5 години
Така трябва да се прави да се защитава националния интерес Твърдо с какво лаиняните Белгиици и напушените Холанци са по важни че да учат Народ като Унгаския кое е по добре за тях .Тия европеиски говняри трябва веднъж за винаги да разберат ,че тъпата им идея да ни привлекат в ЕС като консуматори на всичко което ни подадат се провали.Въобще не е нагъл даже Орбан .НаГлите са джендарите от ЕС
15
2
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До ВилиЗащо пък Орбан да агитира за излизане от ЕС.Какъв е смисълът?Правилното е да работи за промяна в ЕС и нормализирането му!И той точно това прави!Новия Европарламент ще е доста по-различен от стария,макар и не достатъчно.Обаче след още 4 години няма да има нищо общо със сегашния!
14
22
 
3
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Орбан никой не го е вързал до стои в Европа, но той много добре знае, че ако започне да агитира за излизане от Европа, приключва.
13
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладна точко! Политиката на Обран е такава заради всички европейци, а не само да спасява собствената си страна! Той е държавник, който вижда по-далеч от носа си и е наясно, че дори и да излезе от ЕС, Унгария няма как да просъществува, ако е заобиколена отвсякъде с ислямизирани и поафриканчени държави, в каквито се очертават да се превърнат европейските.
12
32
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Именно, усвоява европейски фондове, а не африкански фондове. И прави вноски.ПРАВИ ВНОСКИ КОЛКОТО И НИЕ, АМА УСВОЯВА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ!!ЩО НЕ НАПУСНЕ ЕС? МОЖЕ ЛИ НА ДАДЕН РЪКОВОДИТЕЛ ДА НЕ МУ ХАРЕСВА ДАДЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА ДА КЛЕЧИ В НЕЯ? - ДА АКО Е КОМУНИСТ!!?
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Именно, усвоява европейски фондове, а не африкански фондове. И прави вноски. И иска еврофондовете да се ползват от белите европейци, а не от навлеци, придошли отвсякъде да лежат на социал.
10
4
 
23
 
! Отговори
гост преди 5 години
нападението ,е най -добрата защита.. за злото куче нарено ес, само здрава тояга ,джендърите шаа омекнат ощеее
9
21
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Не слугува и не козирува, а отстоява позицията си и интересите на народа сиНе слугува, ама иска да усвоява европейски фондове???