Експерт: Brexit отвлича вниманието от важните теми в ЕС

Очаква се нова вълна от информационни атаки преди евровота
21 мар 2019 19:20, Екип на Bloomberg
6
Експерт: Brexit отвлича вниманието от важните теми в ЕС
Снимка: Pixabay

Brexit несъмнено е най-важната тема за Европейския съюз (ЕС) в последните няколко години, но практически това отнема вниманието от другите важни въпроси пред икономическата общност. Това каза Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Британският министър-председател Тереза Мей официално поиска тримесечна отсрочка, което би могло да означава, че Лондон трябва да стартира процедура по организиране на вот.

"Има и сценарии, при който британското правителство да не се включи в този процес, но всичко зависи от напредъка по споразумението", отчита експертът.

Стойчев говори и за въвеждането на мерки за борба с фалшивите новини преди евроизборите през май.

"Макар в момента да сме в период на затишие с наближаването на вота за ЕП се очаква нова вълна информационни атаки", заяви той.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
степан преди 5 години
Ще се намери ли най сетне някой който да раздели една купа слама на две магарета в тоя ЕС
5
0
 
5
 
! Отговори
ЕС...ССР преди 5 години
Отчаяно се опитват да запазят цялостта на съюза, който отдавна е заместил икономическите си цели с тези да насажда *** идеология на членовете си и да внася нелегелни емигранти.Положението прилича на СССР в края на 80-те.
4
3
 
12
 
! Отговори
. преди 5 години
Естествено! За да не се измести фукуса, че царят е гол и следва разпад на ЕС! Ама нищо, така пък ще удари като гръм от ясно небе в даден момент ;)
3
2
 
14
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Интересно с какво се занимава Бюрото на ЕП в България,с какво е полезно за хората? Колко ли души работят в него и за какви пари? Това май е като Атлантическия клуб в Бг- само дава приеми и изявления
2
2
 
4
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Аз повече съм притеснен здравето на Яга или както там се казваше...
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Brexit отвлича вниманието от важните теми в ЕС: въвеждането на третия пол, гей браковете, етническото заличаване на Европа чрез омешване с араби, унищожаването на европейският производител и търговец, както и предаването на ключите за ЕС сектори на САЩ чрез ТТПИ.