"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има

Браншът разтревожен от негативните внушения към гилдията
Обновена: 24 мар 2019 19:00 | 24 мар 2019 19:00, Екип на Investor.bg
169
"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има
Снимка: Pixabay

Скандалът с апартаментите на властта няма да доведе спад в цените на имотите, прогнозира кредитният консултант Тихомир Тошев пред bTV.

Още по темата
По думите му цените в столичния квартал "Изток" най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър.

Справки в две компании за недвижими имоти показват, че в последната година сделките за старо и ново завършено строителство в квартала са сключвани при средна цена от около 1520 евро на квадратен метър.

Когато става въпрос за луксозно ново строителство, цените най-често започват от 2000 и стигат до рекордните 4000 евро, уточнява кредитният консултант.

Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, посочват от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите. Поводът за изявлението е ескалиралият скандал с имотите на министри и депутати, добил популярност като "Апартаментгейт".

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя. Според организацията е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места, да бъде въвлечено в "големи политически битки".

Асоциацията подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни - предприемачи, граждани и институции, подчертават от там.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
32
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Това са цени на апартаменти в държажи с 10 пъти по висок стандард от България. Очаквайте спукването на поредния балон.Този път много по сериозно....За такова примитивно качество и 500 евро на квадрат е много,а и да не говорим за инфраструктура и среда в която живеем и мрасния въздух който дишаме.Поредното ограбване на народа...
99
4
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Анонименправ си, там си паркират "инвестицийте" източени от еврофондовете, които догодина секват, и тогава масово ще ънлоаднат пропъртита за да изкарат капитала. А тоя *** Гошу от панелната килия седнал да ми обеснява за цената на неговата кутия за обувки насред София при положение че всичко в БГ е detached от реално работеща икономика
98
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуВъпросът е кой ще живее в тези жилища?Населението на София се е увеличило с 80 хиляди за 10 години,а жилищата с 100 хиляди.Ама в жилище не живее средно един човек,по 2,5 човека.Така че има три пъти повече новопостроени жилища,отколкото потенциални обитатели.
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо ми си купи в средноголям град (Казанлък) жилище, в края на града. 70 бона, 45 квадрата, 1800 лв. взима, ама определено не си струва, един ден от работа не може да мръдне.
96
0
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Айде пак почнаха изпитната тактика. Разводняване на темата с всякакви несвързани глупости, докато хората забравят за какво всъщност става дума. А то не е цените на имотите на пазара, а все по-безочливата корупция на самозабравилите се политици. На първо място на ГЕРБ като мандатоносители, а после и на останалите - ДПС, БСП патрЕоти, сидвровци, марешки и прочие ***.
95
2
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Гoшу,абе ти от поднебесната сиггания не си излизал ве клош, имот не си виждал камо ли реално работеща икономика, ела тук в Ау$$тралия или в квартала ми до центъра на Сидни да те разведем наоколо да видиш крайбрежието на 5 мин от него съм да видиш друга вселена, а ако дойдеш Юли месец можеш да видиш мигриращи китове минават около сидни, заснел съм ги, личен архис само за лично ползване, ти можеш да ни гледаш по Дискавъри само от панелната килия
94
2
 
11
 
! Отговори
ГЛАД И МИЗЕРИЯ преди 5 години
ГЛАД И МИЗЕРИЯ НИ ЧАКА !!!! ИДВА КРИЗА ХОРАТА ЩЕ ЗАТЪНАТ В КРЕДИТИ !!! ИМОТНИЯТ БАЛОН ЩЕ СЕ СПУКА !!!!
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който успял - хванал промоцията.Нито Цеца ,нито Цецо ше им направят нещо !
92
3
 
23
 
! Отговори
nina преди 5 години
3000 e na m2....вие полудяхте,в тази мизерия,мърсотия,разбити тротоари,***,бездомни кучета,гета...Как ли пък не.Който има и иска -да дава.
91
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атаката срещу Цвъки е сигнал , че конците на Боко вече се дърпат от масквА, в същото време Цвъки е атакуван най-вече от габровчето с борческо-мутренски вид, който се точи за неговото място на 2-и в Герб.Очаквам Бг да я сподели съдбата на Унгария в Ес и Нато - "нежелана".Познаха тези, които още преди 10 години говореха, че бг е троянски кон...двете сваляния но Боко, организирани от дс-енергийните олигарси, бяха именно за да се разбие про-западната ориентация на страната
90
11
 
1
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Айде у лево.Много комунист,много нящо в тоя сайт.На себестойност се продаваше преди 30 години и видя се до къде стигна:Социализъма се оказа едно недоносче,другарки и другари-Т.Д.То апартаменту да не като топъл ляб или кисели млеко.
89
1
 
18
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Тя производствената цена е ясна - 250 - 300 евро/м2. Айде 500 за супер качествено строителство. Да добавим и печалба за строителя. И като се започнат едни рушвети за разрешителни - за мен, за жената за шурето и като добавим и агенциите за недвижими имоти, окупирали целия пазар, които се кълнат, че нещо което струва "Х", могат да го продадат двойно...
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да има евтини имоти за властта,трябва да се стриже стадото.Кой се прецакал,прецакал.
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10540000 по средата на някой хълм, дето няма вода и ток, вълците вият цяла вечер, а не си сигурен, дали в гората няма останали все още неоткрити племена ...Я отиди в реален град! $30 наем на квадрат .. Как е, а?
86
3
 
23
 
! Отговори
Алов преди 5 години
4000 евро квадрата, Боже опаза 8000 лева за квадрат в мизерната, *** и гнусна София, заааааащооо хорааа. Забога братя НЕ купувайте !!!!!!
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз па имам пари за имоти! Вии са опрааяйти.
84
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Цецку се прецака. Няма хеликоптерна площадка. Може да бяга само по земя.
83
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже не мога една копка, да почна, без да кихна 20к лева.Едно време хората са си стои ли с аи имотите, д ЕС е НЕЗАКОННО! Дай 50000 лева за архитекти, разрешителни, рушвети... Какво е това бееее! КАКВО Е ТОВА?
82
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на Радев!
81
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продават груб строеж за 580 евро. Или лъжат? Или крият данъци и фалшифицират документи и декларации? Или подкупват властници с евтини цени?