Два гласа не стигнаха за събарянето на Пакет "Мобилност"

Окончателният текст ще бъде обсъден и гласуван в сряда в Страсбург
Обновена: 26 мар 2019 12:31 | 25 мар 2019 19:42,
101
Два гласа не стигнаха за събарянето на Пакет "Мобилност"
Снимка: БТА

Само два гласа не достигнаха за отлагането на гледането от Европейския парламент на оспорвания в България и още няколко държави законодателен пакет за правилата за международните автопревози.

Така позицията на парламента, с която той ще преговаря със страните членки по окончателния текст ще бъде обсъдена и гласувана в сряда в Страсбург.

Решението беше взето с поименно гласуване след предложение за отлагане, внесено от групите на консерваторите и на Европа на свободата и демокрацията, в която е Найджъл Фараж.

Още по темата

Българският евродепутат Андрей Новаков заяви, че парламентът е на път да направи сериозна грешка като позволи гласуването на пакета, който вече е бил отхвърлян 3 пъти и без нито един компромис.

"Работихме две години по досието и успяхме да постигнем компромис, за да се отървем от недостойното положение по европейските пътища", заяви Ертуг. Той определи като "политически игри" искането за отлагане.

Литовският евродепутат от ЕНП Антанас Гуга обаче заяви, че гласуването е нечестно, тъй като литовските депутати ги нямало в залата по време на гласуването на дневния ред и ако били там, резултатът нямало да е същият.

"Мислете за малките страни и за тяхната кауза", призова Гуга.

По пакета "Мобилност" са внесени над 1000 предложения за поправки, съобщи председателят на Европарламента Таяни. Той съобщи, че след решението за включване на точката в четвъртък преводаческите служби са работили през целия уикенд, за да ги преведат на английски език и те ще са на разположение за консултации тази вечер.

Утре следобед ще са готови и преводите на всички официални езици, както и препоръките на парламентарните групи как да се гласува по тях.

България е сред държавите, които се противопоставят на бързото приемане на преговорната позиция на Европейския парламент и настоява тя да се разгледа от новия парламент след изборите.

Ако гласуването в сряда мине, ще започнат преговори със страните членки, които вече одобриха позицията си през януари и тя предвижда изисквания за повече почивки и връщане на шофьорите в страната, в която са наети поне веднъж на четири седмици и не повече от три курса седмично между държави, които са различни от страната на регистрация на МПС.

Това според българските превозвачи ще ги направи неконкурентноспособни и ще фалира малките и средни компании за превози, а големите ще изгони в страни, които са в сърцето на Европа, за да намалят разходите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
8
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 5 години
Беж в "белия" Лондон, жмульо.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УЕФА - мафияРусия, Хамерика и Ойропа - отрова за света. Ойропата е ориенталска клоака, която мачка Изтока. Ре'йш?--фащай първия рейс от франкфурт за уелингтън! там нема никой, топло е, а наблизо е и портала към "другата земя"
34
4
 
21
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
До 23 на бг договор ще ти работя ако ме осигуряваш на 3000лв.това първо.второ много пара перете и за вас шофьора е ***.трето Сега като започнете да продавате камионите си за без пари ще се оглеждам да си купя някой друг за скраб.
33
6
 
6
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 5 години
Кое мъча, бе, к*аун? Русия, Хамерика и Ойропа - отрова за света. Ойропата е ориенталска клоака, която мачка Изтока. Ре'йш?
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полезно е и за България че ще фалират бг бакшишите. ГЕРБ съсипаха и източиха БДЖ заради тия тирове
31
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата Н.Нищо особено, българския бизнес ще загива, защото европарламента законодателно работи за конкуренцията му. В България няма да влизат данъци, няма да има работни места, което ще принуждава българите да напускат страната и градовете ни ще се обезлюдяват. Може би по-късно ще бъдат заселени с мигранти. Мислиш ли, че е добра перспектива? Това, което турско робство не можа да направи за 500 години, ще го направят за половин век - ще ни заличат като нация.
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УЕФА - мафияИскаха Ойропа - ей им Ойропа.--чемодан --> вокзал --> масквАпростичко е, не е сложно! що се мъчиш, като не ви кефи, не мога да разбера ?!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И стига сте бъзикали скоростоограничителите.Турците ги пипат с по 5 км/ч, оня ден един пазарджишки рейс ме задминава със 110.
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Видя се за кой ли път че е по-изгодно да сме извън ЕС--ами в крайна сметка пък, като не ви отърва този "гнусен" есср - напуснете бе! никой НЕ ви държи на сила - сами се натискахте да влезе, сами се натискате и еврото да вземете, а пък не искате да стоите там, къде са ви отредили "господарите"!на човек като не му отърва нещо - просто се маха - просто е! вижте короната кккак го направи!ок, не ви кефи -махайте се и се хванете за Тръболяка!ама не -искат ?, ама и Тръба! Е НЕМА- или/или!
27
6
 
11
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Българските шофьори ще вършат същата работа, само че ще работят за френски или германски превозвачКато ще вършиш същата работа, какво те брига за кой превозвач работиш? Не вярвам онези превозвачи да плащат по-малко пт българските.
26
1
 
10
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 5 години
Искаха Ойропа - ей им Ойропа. Ама те хората са го казали - "Волът като рие, на гърба си го хвърля". Да му мислят тия, за чиято сметка е "купонът".
25
1
 
4
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Анонимен 15 - правилно казваш , тримата трябва да бъдат не "*** " а отрязани но , не "малките им главички ". БЕЗДУШНИ БО>КЛУ>ЦИ !!!
24
6
 
16
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Нашата икономика се крепи на 3 фактора:ТуризъмТранспортни фирмиСтроителствоЕдното от тях, като изчезне приключваме филма. Не че няма да има пари за пенсии, а и за много други неща.
23
3
 
8
 
! Отговори
Chalgarin dudaev преди 5 години
БГ ТРафик.ан.извинете превозвачите да отправят поглед на изток.сирия иран Ирак...И ДА СИ ОБЕРЕТЕ ПРАЗНИТЕ ТУБИ ОТ ИЗПИТАТА РАКИЯ ПО ЕВРОПА .МАРШ НА ИЗТОК.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес е ден за фалшиви новини, имало е български журналист там и Новаков се е изказал най-пламенно.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Андрей Новаков е бил в залата. Тези които не са били са Бареков, Малинов и Неджми Али.
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските шофьори ще вършат същата работа, само че ще работят за френски или германски превозвач. Това е целта на пакета. После се питайте защо българите се изнасят от България. Западните държави водят имперска политика спрямо Източна Европа. Целта е претопяване на населението и поглъщане на източноевропейските държави. Ще стане постепенно - жабата не се усеща, когато в тенджерата температурата расте бавно.
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видя се за кой ли път че е по-изгодно да сме извън ЕС и тия избори за евро дупетати са само пръскане на държавна пара на вятъра за тлъсти заплати и нищо правене.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рядкото щастие ли го е хванало Андрей Новаков, че не е бил в залата?
17
1
 
10
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 5 години
Сега "легалните" рейсУИ ще ходят "на ГИрманията" не по 10-20 на ден, ами по 50-60.