Два гласа не стигнаха за събарянето на Пакет "Мобилност"

Окончателният текст ще бъде обсъден и гласуван в сряда в Страсбург
Обновена: 26 мар 2019 12:31 | 25 мар 2019 19:42,
101
Два гласа не стигнаха за събарянето на Пакет "Мобилност"
Снимка: БТА

Само два гласа не достигнаха за отлагането на гледането от Европейския парламент на оспорвания в България и още няколко държави законодателен пакет за правилата за международните автопревози.

Така позицията на парламента, с която той ще преговаря със страните членки по окончателния текст ще бъде обсъдена и гласувана в сряда в Страсбург.

Решението беше взето с поименно гласуване след предложение за отлагане, внесено от групите на консерваторите и на Европа на свободата и демокрацията, в която е Найджъл Фараж.

Още по темата

Българският евродепутат Андрей Новаков заяви, че парламентът е на път да направи сериозна грешка като позволи гласуването на пакета, който вече е бил отхвърлян 3 пъти и без нито един компромис.

"Работихме две години по досието и успяхме да постигнем компромис, за да се отървем от недостойното положение по европейските пътища", заяви Ертуг. Той определи като "политически игри" искането за отлагане.

Литовският евродепутат от ЕНП Антанас Гуга обаче заяви, че гласуването е нечестно, тъй като литовските депутати ги нямало в залата по време на гласуването на дневния ред и ако били там, резултатът нямало да е същият.

"Мислете за малките страни и за тяхната кауза", призова Гуга.

По пакета "Мобилност" са внесени над 1000 предложения за поправки, съобщи председателят на Европарламента Таяни. Той съобщи, че след решението за включване на точката в четвъртък преводаческите служби са работили през целия уикенд, за да ги преведат на английски език и те ще са на разположение за консултации тази вечер.

Утре следобед ще са готови и преводите на всички официални езици, както и препоръките на парламентарните групи как да се гласува по тях.

България е сред държавите, които се противопоставят на бързото приемане на преговорната позиция на Европейския парламент и настоява тя да се разгледа от новия парламент след изборите.

Ако гласуването в сряда мине, ще започнат преговори със страните членки, които вече одобриха позицията си през януари и тя предвижда изисквания за повече почивки и връщане на шофьорите в страната, в която са наети поне веднъж на четири седмици и не повече от три курса седмично между държави, които са различни от страната на регистрация на МПС.

Това според българските превозвачи ще ги направи неконкурентноспособни и ще фалира малките и средни компании за превози, а големите ще изгони в страни, които са в сърцето на Европа, за да намалят разходите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
14
 
! Отговори
Здрасти преди 5 години
Жбесете бареков не е гласувал за България
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I kade sa bili nqkoi ot bulgarskite deputati kogato se glasuva,da ne sa gi podkupili
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aaa ko stana...ne ste edinstvenite protiv migrantite....ne vi iskat bulgarskite migrantski firmi...
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да ви видя сега като не може да обвините нито ГЕРБ, нито БСП кой ще ви е виновен!?И двете партии са били в пълен състав и са гласували против, отсъстващите дупедавци са Малинов от някогашния Разбойнически блок, наглия лъжец Бареков, и Неджми Али от антибългарската партия ДПС!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Да заведт дело за нелоялна конкуренция в Европейския съд . Нека видим тежестта на този съд .
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нашия велик международник нещо няма ли каже? Нали се надпреварваше да си прави селфита и да се цалува с различни политици из коридорите...Ааа забравих, на него силата му е в западните балкани
10
1
 
26
 
! Отговори
комиците преди 5 години
Живков казваше Който няма пари. няма право на мнение.Бедните са по прости хорица.България е в таблицата по всички показатели на последните места,така че ще бъде СЛУШАМ и Изпълнявам без коментар.Като не можеш да се докажеш в света ти показват да чистиш и те подхвърлят.
9
7
 
10
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
ЕДНА ХУБАВА НОВИНА.ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ
8
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Не става дума за европейски заплати. Този пакет ще принуди българските фирми или да се регистрират в западноевропейска страна, т. е. да престанат да бъдат български и да внасят данъците си на запад, или да се оттеглят от този бизнес. Пакета е откровено лобистки в полза на западноевропейските превозвачи и им разчиства конкуренцията.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажете ги кои са тези два гласа? Бг тираджиите така ще им се зарадват, че ще ги ползват наместо магистрални феи. За съжаление подозирам, че на депутатчета на Рамадан Кунев/Христо Иванов и Ахмед Доган може и да им хареса и точно това да е бил търсеният резултат!
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два гласа не са стигнали, а трима български евродепутати не са участвали в гласуването. Техните гласове биха стигнали пакета да падне. Вижте колко мислят за България българските представители в европарламента. Ако ставаше дума да си купят евтино жилище от Артекс за нищо на света нямаше да отсъстват и да пропуснат случая.
5
3
 
28
 
! Отговори
Фф преди 5 години
Заради 3 българи..начело с БАРЕКОВ....НЕ ГЛАСУВАЛИ!!!@!@
4
5
 
14
 
! Отговори
+- преди 5 години
Източните компани подбиват цените и западните компании губят своите пазари .Да бъде еднакво за всички,това е.
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде краят на мутромижетурките. Или ще плащат европейски заплати или да фалират!
2
3
 
27
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Гербераска работа. Тоя Новаков на камион се качва, би се в гърдите, разкарва се по всички телевизии и накрая го няма в залата. Е за това ли е пратен там. Абе Герб кажи и всичко е ясно
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас. Сега пловдивските тарикати вместо да хранят некадърници на държавна служба, ще трябва да плащат на шофьорите си. Ще се обезмисли и използването на устройствата за манипулация на тахографа, с които са оборудвани сто процента от камионите им. Абе голямо пренареждане предстои.