Росен Желязков: Два гласа можеха да решат пакет "Мобилност“

В този вид законът няма бъдеще, убеден е министърът
Обновена: 25 мар 2019 21:31 | 25 мар 2019 21:30, Анисия Иванова
31
Росен Желязков: Два гласа можеха да решат пакет "Мобилност“
СНимка: Булфото

Пакетът "Мобилност“ в този си вид не може да има бъдеще, защото е против принципите на Европа, каза министърът на транспорта Росен Желязков във връзка с решението на Европейския парламент пакетът да се гласува в сряда.

"Ние искаме най-добрия вариант за Европа. А той е да не се фрагментира пазара, да не се решават въпроси на конкурентоспособността със законодателни решения, да не бъде сегментиран пазарът. Това, което показаха нашите депутати в Европейския парламент, означава, че отговорността да си депутат в Европейския парламент е огромна. Защото това може да реши съдбата на цял континент“, коментира Желязков и отново подчерта, че два български гласа не са достигнали при гласуването.

Още по темата
По думите му този пакет в този вид не може да има бъдеще, защото е против принципите на Европа, европейското право, против принципите на лисабонския договор. "Той е абсолютно дискриминационен и ще бъде атакуван, ако влезе в сила, по всички правила, които самият Съюз е създал“, обясни още Желязков.

Желязков каза, че ще говори за тези, които са направили нечовешки усилия, за да отидат на гласуването в Европарламента.

Той разказа, че днес в 12.00 часа Петър Курумбашев му се обадил, че самолетът не може да излети заради трафик над Европа, а в него са били 7 български евродепутати. Ръководство "Въздушно движение" направило и невъзможното самолетът да стигне навреме в Страсбург. "И два гласа не ни стигнаха, за да решим въпроса. Няма да коментирам отсъстващите. Искам да благодаря на тези, които бяха", каза той и повтори, че е бесен, че със 17 евродепутати е можело да бъде решен проблем на половин Европа.

"2 гласа не ни достигнаха, това означава, че Европа е разделена. Ние загубихме нашия мач в последната секунда на продължението и не може да не ни е яд", каза министърът. Но заяви, че това "пакетче", което разделя Европа, няма да мине и няма да съществува.

 Той смята, че страната ни има полезен ход. "Това, че сме разделени с два гласа в 700-членния Европейски парламент показва, че Европа е разделена и то не само на групата на единомислещите и Алианса, а с много други държави, които не са доволни от този пакет“, допълни министърът, цитиран от "Фокус".

Очаквам поредното разделяне, пълна мобилизация. Днес литовците не успяха да пристигнат поради проблеми с трафика над Европа. Имаме още гласувания, каза още Росен Желязков.

Желязков заминава утре за Букурещ, където ще има Съвет на министрите на транспорта и заяви, че ще разговаря с румънците за подкрепа на позицията срещу пакета "Мобилност". Министърът на транспорта каза още, че комисарката Виолета Булц е отказала да приеме 7-те министри на транспорта, представляващи държавите, които са против приемането на този законодателен пакет. Булц нямала време.
 


31
Още от ЕС
Два гласа не стигнаха за събарянето на Пакет "Мобилност"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Е! преди 3 седмици
Ами що не опънете тая Вилето Булцовата, пък после да се жалва на истамбулския...
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всъщност ЕС иска шофьорите да получават европейски заплати и да си почиват ,за да не правят катастрофи , а собствениците на транспортни фирми ги задължават да протестират, защото така няма да бъдели конкурентни.
20
5
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 седмици
Дори да успеем пак ще наложат пакета мобилност. Ще намерят начин. Ще забранят спането в кабините и ще забранят производството на камиони с големи кабини , пригодени за спане.Тия са като добермани. Като захапят някоя глупост , не пускат.
19
3
 
16
 
! Отговори
111 преди 3 седмици
Две неща се изясниха .Че пакета ще мине беше ясно от самото начало и всичко друго бе депутатско -герберски пиар. И второ , че работниците за пръв път в световната история стачкуваха против своите интереси -за тези на чорбаджиите !Уникум !И това розово бузесто министърче е по -добре да побърза с някое апартаментче , защото краят се вижда !
18
4
 
22
 
! Отговори
Това е мазохизъм! преди 3 седмици
От ЕС ни бият не шамари, а направо ни ритат ритници, и нашите управляващи им харесва това, продължават да стоят в поза партер!? За какво сме в ЕС, след като не ни чуват? Щели да правят протести за шофьорите, защо бе, нали имаме дипломати там, те за какъв *** са, нали затова им се плаща, те да се разберат. Стана ясно, че никой не признава източна Европа, приеха ни като колонии!
17
0
 
17
 
! Отговори
Митко преди 3 седмици
Опитът да се отмени пакетът Макрон е опит за подкрепа на обръчите от фирми на една етническа партия. Става дума за компанията ПИМК, която се появи като Феникс от нищото с неизвестно какво огромно финансиране. Над 2000 чисто нови камиона. Въвличането на половин Европа в тази кауза не е истина. Трябва нещата да се наричат с истинските им имена и да се защитят правата на шофьорите, а не на крупните собственици. Ревът на последните може да се опише с 1 дума-смешен.
16
3
 
9
 
! Отговори
СекретаркаБарекова преди 3 седмици
Барека подрекпя Мобилност и смята, че Макрон е прав. По делата ще ги познаете!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бюрека къде е бил по това време? да учи английски ли?
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предпочитам нашите шофьори да получават големи заплати и да ги харчат в БГ, а бизнеса не ми пука, че ще му намалее печалбата
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А нашите тъпи и подкупни дупетати знаят ли, че ако не се приеме пакета Макрон, то ще има местни закони от самите тях и тогава ще видят нашите камиони Франция и Германия през крив Макарон, а сега предлагат просто честна игра, даже им разрешават да си регистрират фирмите където искат да работят
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам ако в България дойдат 10000 камиона от Зимбабве и почнат да возят за жълти стотинки, то ще почнем да ги прегръщаме и целуваме ли питам?
11
0
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 3 седмици
Нема що - доброто за работниците е голямо зло за Бизнеса у нас...
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много гнусен тоя.
Отврат.
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя мазен охлюв не беше ли любовник на една дърта от ГЕРБ?
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Желязков изпълзя и като фандъкова
ни забавлява с фейк.Като си фактор,
що непоканиш френския си колега и да
решите нещата точка по точка.Знаеш ,че
от това изказване нищо независи,както
и от самият теб.Апартаментгейт ли сани-
раш.Защо толкоз много време си бил в
шлайф- зоната.Да не би да носиш в джоба стамбулския дефектор.
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е промяната на радеФ!!!
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Костинбродският печатар
5
3
 
38
 
! Отговори
House M.D. преди 3 седмици
Излиза, че българските работодатели са против техните служители да имат нормални условия на работа и европейски заплати.
4
2
 
20
 
! Отговори
Американ преди 3 седмици
Пак българска работа, пак "обективни причини" в последния момент.
3
7
 
33
 
! Отговори
Брадясал тираджия преди 3 седмици
Искаме да си се къпем в кабините на камионите и по бензиностанциите!
Не искаме европейски условия на труд, нито заплащане!

Долу Макрон!