Времето изтече, Тереза! Оставка, за да има Brexit

Това бил единствения шанс сделката да бъде одобрена от парламента
25 мар 2019 06:46, Александър Попов
10
Времето изтече, Тереза! Оставка, за да има Brexit
Снимка: Reuters

Таблоидът "Сън" на Рупърт Мърдок пише в редакционна статия на първа страница днес, че министър-председателката Тереза Мей трябва днес да обяви, че ще подаде оставка, щом сделката й за Brexit бъде одобрена и Великобритания напусне Европейския съюз, предаде Ройтерс.

"Времето изтече, Тереза", пише "Сън" и добавя, че единственият шанс на Мей да издейства одобрение на сделката й от парламента е да обяви дата за оттеглянето си.

Още по темата
Британската премиерка свика на спешна среща в правителствената резиденция Чекърс край Лондон ключови министри от своя кабинет, депутати консерватори, подкрепящи Brexit, и други видни дейци на управляващата партия.

Те пространно дискутираха стратегията на премиерката и въпроса дали има достатъчна подкрепа, за да бъде отново поставен на гласуване идната седмица нейният договорен с Брюксел проект на споразумение за напускане на ЕС.

Говорителят отказа да направи коментар за резултата от снощните разговори. По-късно обаче електронният сайт "Бъзфийд" съобщи, че депутатите привърженици на Brexit, начело с Джейкъб Рийс-Мог и Иън Дънкан-Смит, са казали на Мей, че ако иска нейното споразумение да бъде одобрено, тя трябва да представи график за оттеглянето си от премиерския пост, за да се гарантира, че следващият етап от преговорите - вече за условията на бъдещите отношения с ЕС - ще премине под друго ръководство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: тереза мейBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Не оставка, преди 5 години
Направо да се гръмне...
7
1
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Всеки ден се генерират поне 5 статии за брекзит на базата на хипотези и на това кой какво бил чул. Дайте малко факти!
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно нито на 12 април, нито на 22 май ще са вън. Нас, в качеството ни на неформална колония с шест преждевременно затворени реактора, ни успокоява само факта, че ЕС не го разиграва една обикновена държава, а го прави смешен самата велика Наглобритания.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден се генерират по няколко статии за Брекзит на база хипотези и слухове.It is highly likely sled 12/04 да се знае.И убеждаването каква трагедия ще е за ЕС, Кралството да напусне мина. Големи трагикомедии се разиграха.Активирали са член 50, така че на 12 април или най-късно на 22 май трябва да са вън.Ако не, егати ЕС дето няма никакви правила и една държава може да си го разиграва както си иска.Разбрахте ли сега, че България стана неформална колония с два преждевременно затворени реактора
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецка Цачева 2
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казах го преди година: Времето ти изтече, Тереза. Най-големият позор за теб не е Brexit, а сътворената от теб и некадърните ти служби тъпoyмнa афера Скрипал.
2
4
 
21
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До2Приятел много си далече от истината, ама много
1
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ingilizite usetiha 4e ima ne6to gnilo v ec i re6ha 4e trqbva da se mahat dokato e vreme