Няма сделка! Отхвърлиха споразумението на Мей за Brexit

344 депутати гласуваха против сделката, 286 я подкрепиха
Обновена: 29 мар 2019 18:37 | 29 мар 2019 17:12, Красимир Ангелов
82
Няма сделка! Отхвърлиха споразумението на Мей за Brexit
Снимка: Reuters

Британските депутати отхвърлиха сделката на премиера Тереза Мей за излизане от Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Още по темата
344 депутати гласуваха против сделката, а 286 я подкрепиха. Така това е третият път, когато парламентът отхвърля сделката на Мей, след гласуванията през януари и март.

Очаква се Великобритания да уведоми ЕС за бъдещите си намерения до 12 април.

Вариантите са отмяна на Brexit или излизане от блока без сделка. Британските депутати ще гласуват в понеделник по различни предложения за съставяне на нов план за излизането от ЕС, съобщава БТА.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че свиква на 10 април извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Той отбелязва, че решението му е свързано с изхода от днешното гласуване в британския парламент, който отхвърли споразумението, договорено между британското правителство и ЕС за оттеглянето на Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Неизвестната преди 5 години
Еми хайде имай жена и деца и пак вземи 600лв.и да те видим до кога ще ти стигнат,пък пак ходи гласувай за тия .... Герб
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Объркан1. Парите ще ги свършите в първите 6 месеца, докато се установите отново. Нещата тук доста се промениха за последните 10 години. 2. България се пише с главна буква, колкото и отдавна да сте се изнесли.
51
7
 
3
 
! Отговори
Ибн ебн ал Булгар преди 5 години
На запад ги боли че ингилизите излизат, даже не се и говори. И без ЕС си има съюзи. Немско говорящите, скандивците, четворката. Плашат гаргите англичаните, гаргите сме ние.
50
12
 
6
 
! Отговори
гуню преди 5 години
Аз живея в рруси. Вземам 600лв. Стигат ми, не пуша, ракия от село, жена и деца нямам да ме брулят. Април и май стоя без ток щото имам още да плащам тока от зимните месеци, но ще гласувам пак за ГЕРБ. ДОВОЛЕН СЪМ от живота, слава на йехова.
49
4
 
6
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Объркан - препоръчвам ти да хващаш към Москва , там плащат не 3500 паунда а рубли с числови измерения по високи , около 12000 или 15000 рубли
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбърканТи майтапиш ли се?! 4000 паунда ще ти стигнат за година две тука?!!! Да не би да живееш в началото на 90-те, когато се преживяваше месеца със 100 долара?
47
7
 
9
 
! Отговори
Объркан преди 5 години
Направо се чудя какво да правя, все се надявах да откажат брекзита и всичко да продължи по старо му, с жената успяхме да посъберем за 10 години към 3500-4000 паунда и сега не знаем на къде да поемем, май ще се приберем в българия, парите трябва да ни стигнат за година-две. Пък после ще видим, дали португалия, Кипър или Марсилия ще видим, където наемат чужденци все още. Работата си е работа, парите не миришат, докато мога ще бачкам пък после ще му мисля, да му сеpа на живота.
46
2
 
4
 
! Отговори
a преди 5 години
До АнонименГермания? И аз се чувствам така, вероятно както ти си се чувствал преди 28 години, 1991? Доста е кофти.
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, лошо е да си без род и родина. Знам за какво говоря, бежанец от 28 години в страната на мути.
44
6
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
А на кой му пука за теб и жена ти. Явно няма, на кой да се похвалиш, след като си седнал да разказваш лични неща пред абсолютно непознати.
43
3
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Масонски панаири!
42
3
 
3
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
До 43 - благодаря за съвета!Сега разбирам, че Мей иска още едно гласуване другата седмица. Загатнала е също така и за предсрочни избори, ако и тогава не мине. За 1 Април са предвидени пак и indicative votes. Тези индикативни гласувания ако не дадат ясен отговор щяло да има още едни на 3 Април.На 10 Април е крайният срок да дадат отговор какво ще се прави!
41
4
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Игричките им с излизането вече им струва над 1-2 годишни вноски а резултат няма икономиката им не се развива нормално лирата и тя а каквото и да решат губят главовете на опозицията а тя е 50% от населението с 1 удар 2 автогола
40
5
 
20
 
! Отговори
а преди 5 години
Щадят ги от ЕС, все още. Но принципно, това е Великобритания, дори и да останат сами, все ще оцелеят някак си. Но много ще се променят нещата ако Шотландия им тегли един шут в ***, аз лично много бих се радвал на този сценарий, обичам шотландците, мразя велико-англичаните.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече намирам, че депутатите в БП играят перфектно ролята си. Прекрасно разбират, че в страна, с разделен на две равни части народ, каквото и да приемат ще бъдат посочени за виновни! Затова и нищо не приемат! Остава любопитно как ще добутат нещата до някакъв изход. Ето първата дата от дедлайна (29.Март) вече е минало без определен резултат!
38
6
 
12
 
! Отговори
Номер 7 преди 5 години
Пия си ирландското уиски в бара на хотела и гледам лузерите на спечения остров как се връзват. Мийте заднисите на британците, те затова ви смятат за по-низши от пакистанците.Поздрави от Фуертовентура и не се впрягайте толкова, ами стягайте куфарите, че вас първи ще изхвърлят ако не бачкате от сутрин до вечер за англетата
37
4
 
10
 
! Отговори
до Munchen_DE преди 5 години
ако четеш, хваюай си самолета, намери някакви българи, които дават стая в лондон за 2 седмици от bghelp и заминавай. преди 14ти април, важно е да си влязъл преди 14ти там.
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ме интересуват тия? Дайте нещо за Джени Суши!
35
8
 
18
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПРАЗ преди 5 години
АНГЛИЧАНИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ И ..ЧУПКА ПО ШИРОКИЯТ СВЯТ--ЕВРОПА ЩЕ Е МНОГО ПО-ДОБРЕ БЕЗ АНГЛИЧАНИТЕ...
34
3
 
10
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
До Ох англофоне ....Така ми се изрази операторката по телефона, която координираше кандидатурата ми с английския работодател. Звънна ми от тел. започващ с +44. Яд ме е, защото с тази дебати и противоречащи гласувания си играят с живота и със съдбата на много хора!