Тереза Мей с мисия поредна за спасяване на Brexit

Премиерът на Великобритания обмисля четвърто гласуване на сделката
30 мар 2019 23:00, Нели Христова
21
Тереза Мей с мисия поредна за спасяване на Brexit
Снимка: Reuters

Тереза Мей обмисля да внесе в парламента за четвърто гласуване договореното с Брюксел споразумение за Brexit, за да се избегне напускане на ЕС без споразумение на 12 април, предаде Франс прес.

Вчера депутатите отхвърлиха текста за трети път с 344 срещу 286 гласа. Това обаче беше по-добър резултат, отколкото при предишните две гласувания. Известни евроскептични депутати като Борис Джонсън, Джейкъб Рийс-Мог и Доминик Рааб промениха мнението си и подкрепиха споразумението.

"Позицията на правителството е, че според нас най-добрият начин да се уважат резултатите от референдума е да се приложи споразумението", заяви председателят на Консервативната партия Брандън Луис.
Очаква се в понеделник депутатите да обсъдят алтернативни варианти за излизане от ЕС. В сряда те не успяха да постигнат мнозинство по нито една от предложените опции.

Според британски вестници, цитирани от АФП, правителството обмисля да постави депутатите пред избор - или да гласуват споразумението, договорено от Тереза Мей, или алтернативен проект, който може да получи подкрепата на много депутати и предвижда запазването на по-близки връзки с ЕС от сегашния текст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая баба мира няма.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свърши се. На 12 април излизат без сделка. Явно, че не желаят да подкрепят нищо. Няма смисъл да повтарят до безкрай нещо което няма одобрение.
7
4
 
5
 
! Отговори
Наглост преди 5 години
Тая много нагла.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става смешно,до плач.Тери изглеждасе дави и отвреме навреме си показвашамандурения багаж.Кара на този активда се пробва целия парламент.Може ида стискат още един- два коза,но далитова ще бъде достатъчно,грешката данестане трагична.Да прочете посланието на думата линч.
5
9
 
18
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
В една нормална държава тая отдавна трябваше да си е подала оставката. Но тъпата даскалица е налапала кокала и не пуска
4
7
 
15
 
! Отговори
La France преди 5 години
Да се махат. Предатели и американски пудели.
3
4
 
5
 
! Отговори
09.2017 година преди 5 години
50-годишният главен икономист на Инвестиционната банка на САЩ Майк Дюкер беше намерен мъртъв недалеч от Такомския мост в щата Вашингтон; 57-годишният основател на Title Services Ричард Тели беше намерен мъртъв сам се е застрелял; директорът на комуникациите на британската Swiss Re *** Данинсън умря внезапно, досега не е ясно защо; 33-годишният банкер от Хонгконг Ли Чжунчжи скочи от покрива на щаб квартирата на JP Morgan, бил се подхлъзнал; бившият генерален директор на Bank of Commerce Джеймс Стюарт беше намерен мъртъв в Скотдейл, щата Аризона, на 19 февруари. На семейството не беше
2
4
 
7
 
! Отговори
09.2017 година преди 5 години
Част от смъртните случаи полицията определя като самоубийства, други, като необясними или отказват да дадат подробности:Уилям Броксим, 58-годишният бивш топ мениджър на Deutsche Bank намерен мъртъв в центъра на Лондон на 28 януари. Полицията съобщи, че става дума за самоубийство; 51-годишният Карл Слим, управляващ директор на Tata Motors беше намерен мъртъв в хотел в Бангкок на 27 януари; 39-годишният сътрудник на JP Morgan Габриел Маги падна от покрива на европейската щаб квартира на банката в Лондон на 27 януари; 50-годишният главен икономист на Инвестиционната банка на САЩ ***
1
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията е мъртва отдавна, а пародиите й стават все по-жалки.