Приемането на пакета "Мобилност" - удар за България

Старите членки на ЕС възвръщат силите си за наша сметка
5 апр 2019 18:00, Петя Славова
34

Българските превозвачи се обърнаха към Европейския парламент, който с редица процедурни трикове прие спорните поправки в пакета "Мобилност". С тях международните превочвачи от периферията на ЕС ще бъдат поставени пред финансови препятствия, за разлика от колегите си в Германия, Австрия, Франция.

Български евродепутати призоваха правителството да подаде иск в Европейския съд в Люксембург. В знак на протест срещу пакета "Мобилност" родните превозвачи запалиха камион в Пловдив.

Още по темата

"Това е удар за цялата ни страна. Целта е да се съсипе държавата ни, а старите членки на Съюза да възвърнат силата си. В момента браншът на превозвачите в България работи добре. Това ще спре, ако бъдат приети промените. Повечето превозвачи са малки фирми. Те моментално ще фалират. Пазарът на труда в Европа не е наводнен от превозвачи. Дори не съм убеден, че в чужбина българските превозвачи ще получат по-добри условия. Заплатите у нас са много близки до тези в Европа", посочи юристът Венцислав Трендафилов от Съюза на международните превозвачи.

В студиото на "България сутрин" гостът поясни, че родните превозвачи са запалили камиона, защото искали да покажат, че така не може да се продължава.

"Този сектор е силен и засяга много хора. Този европарламент се опитваше да препуска в приемането на тези законодателни промени. Този парламент няма да може да приключи темата. Следващият ще трябва да довърши пакета "Мобилност". Превозвачите са готови да отстояват правата си. Гласоподавателите трябва да изберат хора, които ще защитават интересите им", подчерта Трендафилов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МомоФенските тираджии взимат по 2,5 к евра но 60% им ги взимат в данъци. Напоследък социалната система на франсетата издиша и това е опит да накарат нашите фирми да плащат данъци при тях. Хранят 10 млн. мързеливи *** и араби и парите не стигат. А нашите шофьори ще го духат сополив. За какво си мислите, че протестират жилетките? Основното е заради големите данъци които плащат около 60% от дохода. Има бг тираджии които стигат до 3-4 к на месец, от тук на сетне ще вземат по 1 -1,5 к.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жалко е когато робовладелството ти е единственото предимство пред белите фирми.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ, В КОЯТО ЧЛЕНУВАТ ГЕРБ И СДС, И НА КОЯТО БОРИСОВ БЛИЖЕ ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА, ЗАБИ НОЖ В ГЪРБА НА БЪЛГАРИЯ.ТАКА ДЕ, СЛУГИТЕ ДА СИ ЗНАЯТ МЯСТОТО.-
26
0
 
4
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Packets MOBILNOST e udari SRESHTU transporters mafia v Bulgariya! ..To e udari SRESHTU ALCHNITE SOBSTVENITCI na FIRMI...koito ne PLASHTAT hotels I hrana na rabotnicite si...User e sreshtu nespravedlivito zaplsshtane na bulgarite...Ok NOVIYA packet, bulgarina shte poluchava za ingredient vreme trud..KOLKOTO svoite kolegi v DE...FR!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удара е за стиснатите баровци от Транспортния бранш,!Вместо да увеличават заплатите на шофьорите, сега да си палят камионите!Да н, ги е здраве!!!!
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болшевиките управляват Еропейския съюз. Меншевиките с по 17 депутата само вземат пари и все изпускат самолета. Има двама български предатели, които не гласуваха против вкарването на пакета в дневен ред. Техни предателски *** дадоха всичко от себе си за каузата срещу АЕЦ Белене, Пакета и Потока.
23
1
 
4
 
! Отговори
най-после преди 5 години
ТЪРСЕТЕ си Шофьори, Шивачки, Шлосери, Електротехици, Монтьори,Стругари, Леяри, Аптекари, Лекари, Химици, Животновъди, Биолози, Пилоти, Готвачи, Сервитьори, Спасители на плажа, Хотелиери, Камериерки, Тайни Агенти, ДАНС, МнВР, И Т.Н.""""""""""
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега и Пульо ще си плати за целувката за да се научи на респект и професионализъм. Така и с нашите шофьори, имат нужда от родолюбиви шефове а не от прости и алчни изедници.
21
1
 
6
 
! Отговори
най-после преди 5 години
ми кажете, кой САДОмазохист ще гласува за тая ..................................!зган,предатели ,патриоти,комунисти,капиталисти,ЗЕЛЕни,СДС, и техните МЕДИии ПФФФФФФФууу...............ЯяааааНие в ЕВРОПА ли сме или...??????
20
2
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Сега чорбаджиите изедници ще трябва да се съобразяват със законите в ЕС и да се отнасят със шофьорите като със хора а не като работен ***. Оялите се червеногъ.зи чорбаджии ще трябва да се простят съсс незаконните си доходи от експлоатацията на служителите си. Чакам само времето когато ще бесим пак експлоататорите но този път червеномутренските такива.
19
2
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Браво на ЕС - насила прие мерки за защита правата на шофьорите на тирове. Те са жестоко експлоатирани и живеят като бездомни животни, не се прибират със месеци, осигурявани са на мин. заплата а собствениците на фирми карат коли за по 4 мил. евро и живеят от робският им тру. Отидете в Дискордия - има аквариуми за по 200 000 евро. това бедност на собственика ли е или резултат от грабежа на труда на шофьорите? Ми сега ще се бръкнат за по добри условия - иначе съд и разорителни глоби он ЕС. Браво ЕС
18
4
 
19
 
! Отговори
най-после преди 5 години
мутренските фирми почнаха да РЕВът кат МАГАРЕТАголем кеффф :))))))))
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То явно това нее корупция сигорно
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става като човека в системата е корумпиран интересно мие в Ловеч докога корупцията щее на върха единия в системата другия в затвора боико дали знае се пита
15
5
 
5
 
! Отговори
Прост комуняга преди 5 години
До АнонименАман от *** каскети, виж микса на ЧЕЗ - 11% е енергията от АЕЦ, т.е. почти нищо, Всичко се изнася. С Беляне какво ще постигнем? Още 11% ли другарю? И това за колко милярда беше? Айде няма нужда от комунистически шлемове дето само пълнят на братушките и Корни касичката!
14
5
 
32
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Еми българските водачи и фирми демпенгуват цените с неспазване на правата на трудещите се шофьори. Така че ,товаа е правилно -закона е за всички в ЕС .И като нещо не им изнася то започват да удрят на патритизъм като няма какво свествно да кажат.
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тяТъпите европейци не се съобразяват с нас , а ние до кога ще им се подчиняваме !?--действай, имаш чл. 50 и пу.тя те чака с отворени обятия ... и ще ти се подчинява ...ха ха ... действай, никой не те държи насила в ес!
12
15
 
5
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тъпите европейци не се съобразяват с нас , а ние до кога ще им се подчиняваме !?
11
5
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
Влиятелният немски ежедневник Щутгартер цайтунг излезе със статия със заглавие Корупцията в България и със снимка на г-н Цветан Цветанов".
10
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
превозвачите да търсят сметка на геврек дудуков, който директно ги саботира като не гласува за отлагане и другите две ***, които са уж пратени там да защитават народните интереси, а става точно обратното. бюрека в случая някой ще му потърси ли сметка? колкото му потърсиха сметка за милионите, получени от Цв. Василев. набързо забогатя и много му порасна работата.