Проблемът ни за пакета "Мобилност": BG евродепутати!

Румъния се отказа от участие в триалога
Обновена: 5 апр 2019 22:25 | 5 апр 2019 22:11,
18

Европейският парламент прие на първо четене спорния пакет "Мобилност". Новите правила за международните превозвачи бяха одобрени в първоначалния им вид, след като внесените над 1000 поправки бяха отхвърлени анблок от евродепутатите.

Сега предстоят тристранни преговори между Европейския парламент, Европейската комисия и Европейския съвет. Ако те стигнат до компромис в рамките на следващите две седмици планът "Макрон" ще влезе за окончателно гласуване в пленарната зала на последната сесия на настоящия Европарламент в средата на април.

Докато евродепутатите ни са на среща с транспортния министър на България Росен Желязков, Георги Желязков от ВМРО и сътрудник на евродепутата Ангел Джамбазки, коментира в студиото на "Денят ON AIR", че най-големият проблем на България се оказаха тримата български депутати в ЕП, които обаче не са присъствали на гласуването на първо четене.

Още по темата

Според Желязков през цялото време се е знаело, че този вот ще е много близък и е трябвало всички да направят необходимото, за да присъстват.

"Нещата около пакет "Мобилност" се случват непрекъснато и непрекъснато българските представители, поне част от тях - тези, които са по-активни, провеждат срещи с министъра и превозвачите, за да видим от тук нататък, накъде", каза Желязков.

Пред Bulgaria ON AIR той увери, че планът "Макрон" ще се гледа на второ четене от следващите евродепутати, защото в този триалог румънските представители са казали, че няма да участват, а самият триалог може да продължи много време.

"Съвсем спокойно прокараха този пакет, без да вземат под внимание нито една от нашите поправки. Видяхме, че нито Макрон, нито Меркел са взели под внимание срещите с нашите управляващи", допълни още Георги Желязков.

По думите му вече много собственици на транспортни фирми у нас ги пререгистрират в чужбина, което пък изпълнява и целта на вносителите на този план и така данъците на българските фирми и тези от периферията на Европа, ще влизат в бюджетите на други държави, а България може да загуби 17% от БВП.

Росен Желязков отбеляза, че именно битката срещу пакета "Мобилност" е тази, в която не сме отстъпили от нашите интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е голям шит, по закон всеки гражданин на ЕС може да си открие банкова сметка в друга държава, но на практика не е точно така, живея от 10 години в .... и като се наложи да си сменям банката ми поискаха документи , които никой транзитво преминаващ няма, трябва да си регистриран с адрес, тукашен номер и тогава може и да ти я открият. Същото е и със свободното право за работа.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A kade nostuvat germanskite, italianskite, angliiskite, shvedskite i frenskite shofiori v Bulgaria?! Pokajete video?!
13
0
 
7
 
! Отговори
До да преди 5 години
Нека се регистрират под чуждото законодателство и под чужд контрол! Пак няма да могат да правят каквото правят. Там има стандарт за заплата в сектора има защита на труда и контролни органи.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приемането на пакета ще епобеда за България. Защо не разберете , че пакета защитава хилядите български шофьори. Вие ревете за интереса на стотина български превозвачи. Нали знаете какво е български бизнесмен? Така, че ПРАЗНУВАЙ БЪЛГАРИО И ДАНО БЪДЕ ПРИЕТ ПАКЕТА КОЙТО ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРСКИЯ РАБОТНИК.
11
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха хааа преди 5 години
Фалит и въже за " бизнесмените".
10
7
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
До даИзобщо имаш ли идея за какво иде реч? Или си някакъв от Путлелюгенд?
9
8
 
15
 
! Отговори
да преди 5 години
Не се тревожете за бг чорбаджии. Те ще си пререгистрират фирмите в някоя страна от централна европа и ще си плащат там данъците. Те имат пари да идат където искат по света. Зтваряме атомни централи, отваряме централи на въглища, местим печелившия бизнес в европа, местят се умните в европа, култ към ромите, дори съдът ги съди като роми а не като българи. Радвайте се, няма да трае дълго.
8
4
 
4
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
КАМИОНИТЕ СА СРЕДСТВО ЗА КОНТРАБАНДА И УБИЙСТВА.
7
5
 
14
 
! Отговори
? преди 5 години
Като някой нашите Евро депутати избранници са *** като Бареков и не ходят дори на работа камо ли да гласуват в наш интерес така става.Хайде мислете преди да гласувате. Прочетете поне за кого гласувате и какво е работил или учил.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В началото, когато пакета още беше като идея на Макрон, той посети България и доколкото си спомням Бойко изцяло го подкрепи за пакета.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На протеста на Жълтите жилетки нямаше нито един БГ чорбаджия значи подкрепят плана Микрон, въпросът е затворен.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най не нормалните нормални мързелив народ нищо не става една кола се регистрира за три дена !!!
3
6
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Отново смешен плач в полза на робовладелците и против техните роби.
2
4
 
20
 
! Отговори
Е ХУБАВО преди 5 години
Желяз го видяхме да се крие в уличката зад протестращите в БРЮКЛЕЛ. Обаче ТИКВАТА никакъв го няма. Сигурно се е снимал с НАЧАЛНИЦИТЕ. А ЦЕЦО е решавал важни международни въпроси във Вашингтон като как да си купим не 8 , а 800 Ф16. Това прави ЕЕЕЕ незнам и аз колко апартаменти, мезонети, тризонети, абе направо всички АРТЕКСИ по света
1
1
 
24
 
! Отговори
ТИКВАТА КАЗА преди 5 години
А бе всички сме ПАРЛЕВУ ФРАНСЕ. Коментарът е излишен